Mój ogród - Eukomis cz.4
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
Halinko przepięknie u ciebie o każdej porze roku Pozdrawiam serdecznie
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eukomis-szczere gratulacje-piękna i trwała oraz przydatna w domu nagroda za ukwiecony balkon!U mnie wieczornik damski kwitł w tym roku dwa razy,na wiosnę i końcem sierpnia,a przywiozłam go jako sadzonki od Olgi(Ogród Azy) u której rośnie jak chwast jakieś sto lat,sam się wysiewa.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, u Ciebie zawsze coś kwitnie! I zawsze piękne i zdrowe.
Jak Ty jeszcze w tym pełnym cudów ogródku mieścisz wielkie dalie? Prawdziwy z Ciebie sztukmistrz ogrodowy!
Jak Ty jeszcze w tym pełnym cudów ogródku mieścisz wielkie dalie? Prawdziwy z Ciebie sztukmistrz ogrodowy!
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj bylam dziś pierwszy raz uCiebie w ogrodzie jest naprawdę pięknie , kolorowo, i słonecznie , muszę przejrzeć jeszcze wszystkie części i będę czestym Twoim gościem w ogrodzie .
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
ARABELKO miło mi że do mnie wpadasz.
EWO dziękuję za gratulacje bardzo się ciesze z każdej nagrody nawet to jest takie miłe.Wieczornik bardzo mi się podobał i Iza Chate w jesieni dała mi nasionka i dodatkowo przysłała mi wiosną sadzonkę . Te zasiane wiosna teraz zakwitły mam ze cztery kępy i wszystkie teraz kwitną i nie wiem czy jak przekwitną to rozety zaginą, czy zostaną na przyszły rok, czy muszą się wysiac żeby były w przyszłym roku sama nie wiem jak to jest z nim?
Izo- jakoś to upycham, aby znalezć miejsce na kwiaty które lubię. Moze ty mi powiesz co z tym wieczornikiem czy będe miała na przyszły rok.
INECZKO zapraszam.
EWO dziękuję za gratulacje bardzo się ciesze z każdej nagrody nawet to jest takie miłe.Wieczornik bardzo mi się podobał i Iza Chate w jesieni dała mi nasionka i dodatkowo przysłała mi wiosną sadzonkę . Te zasiane wiosna teraz zakwitły mam ze cztery kępy i wszystkie teraz kwitną i nie wiem czy jak przekwitną to rozety zaginą, czy zostaną na przyszły rok, czy muszą się wysiac żeby były w przyszłym roku sama nie wiem jak to jest z nim?
Izo- jakoś to upycham, aby znalezć miejsce na kwiaty które lubię. Moze ty mi powiesz co z tym wieczornikiem czy będe miała na przyszły rok.
INECZKO zapraszam.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Halinko, czekam na Ciebie z utęsknieniem, Tylko daj mi wcześniej znać, bo ja na ogródku do człowieka nie jestem podobna
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Tosiu to tak jak ja. moze w niedzielę po południu jak będzie pogoda bo się wybieramy do Katowic na wystawę "Bliżej zdrowia bliżej natury", dam ci znać,chcę kupić u p. Żuromina miód na zimę.
Jeden z kwitnących wieczorników,nasionka chyba nie zdążą dojrzeć i się wysiać.
dziurawiec
ostatnia kwitnąca u mnie lilia
Rozplenica
mam taka trawę żółto obrzeżoną jest wysoka tak do 180cm zaczyna się kłosić i nie wiem jak się nazywa
od tygodnia u mnie się zywi gołab pocztowy wylądował ze zraniona noga i wyrwanym ogonem na obrączce ma numer 956daję mu jeść i pić
Jeden z kwitnących wieczorników,nasionka chyba nie zdążą dojrzeć i się wysiać.
dziurawiec
ostatnia kwitnąca u mnie lilia
Rozplenica
mam taka trawę żółto obrzeżoną jest wysoka tak do 180cm zaczyna się kłosić i nie wiem jak się nazywa
od tygodnia u mnie się zywi gołab pocztowy wylądował ze zraniona noga i wyrwanym ogonem na obrączce ma numer 956daję mu jeść i pić
- Tosia1
Spróbuję go zgłosić hodowcom Dbaj o niego
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1
Zgłosiłam. Jest w ewidencji zaginionych. Mieszka w woj. zachodnio-pomorskim, jego właściciel ma na imię Zdzisław
Wieczornika też mam i to sporą kępę. czekam
Wieczornika też mam i to sporą kępę. czekam
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Musiał mieć straszne przejścia ten gołąbek.
Piękne widoki Halinko pokazujesz jak zwykle.
Trawki od Ciebie zaczęły na gwałt rosnąć, tylko jeszcze muszę przesadzić dwie i nie wiem czy teraz czy na zimę, jak radzisz?
A wieczornik mi nie rośnie chyba było mu źle tam gdzie go posadziłam... bo tak jak go posadziłam tak siedzi... a nie zmarniał ani nie przybył on przezimuje w gruncie?
Piękne widoki Halinko pokazujesz jak zwykle.
Trawki od Ciebie zaczęły na gwałt rosnąć, tylko jeszcze muszę przesadzić dwie i nie wiem czy teraz czy na zimę, jak radzisz?
A wieczornik mi nie rośnie chyba było mu źle tam gdzie go posadziłam... bo tak jak go posadziłam tak siedzi... a nie zmarniał ani nie przybył on przezimuje w gruncie?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Halinko-wieczernika damskiego trzeba po prostu zostawić w spokoju i na wiosnę nie plewić wokół(zaznacz patykiem gdzie był) bo to będą nowe siewki,u Olgi(Ogród Azy) rośnie jak chwast,ma zostawione kilka miejsc gdzie mu wolno.Może być w półcieniu.
Ciekawe co z tym pocztowym gołębiem-zgłosił się właściciel?A te rany i braki w upierzeniu to pewnie jakaś łowna kotka.
Ciekawe co z tym pocztowym gołębiem-zgłosił się właściciel?A te rany i braki w upierzeniu to pewnie jakaś łowna kotka.
- Tosia1
Napisałam do właściciela maila. Zgłosił go 6 września jako zaginionego. Nic mi nie napisał. Halinko, możesz go w niedzielę przywieźć, przechopwam go w wolierze u sąsiada gołębiarza. Jest w związku, to będzie wiedział wszysko.Mały kartonik i go przywieź.
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.