Moje marzenia -maniusika część III
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Jolu masz rację pokiełbasiło mi się to jest odętka
a czy się rozłazi nie wiem bo u mnie na razie jeden badylek wyrósł
i więcej nie widzę chociaż piszą o niej że jest bardzo ekspansywna
a czy się rozłazi nie wiem bo u mnie na razie jeden badylek wyrósł
i więcej nie widzę chociaż piszą o niej że jest bardzo ekspansywna
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że dużo miałaś pracy w ogrodzie.
Podobnie jak ja, po tym potopie trzeba wszystko zmieniać.
I oczywiście zapełniać puste miejsca.
Jeszcze dużo masz kwiatków, a grzybki będą jeszcze?
Czekam na nie i nic. Pozdrawiam.
Podobnie jak ja, po tym potopie trzeba wszystko zmieniać.
I oczywiście zapełniać puste miejsca.
Jeszcze dużo masz kwiatków, a grzybki będą jeszcze?
Czekam na nie i nic. Pozdrawiam.
Janeczko moja szkarłatka to również pierwszy sezon w moim ogrodzie spędza ...ciekawe jak po zimie się zaprezentuje Janeczko czy liście bruner nie więdną od słońca? Grzybów to i u nas brak tak samo jak i deszczu
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje brunery rosną w cieniu pod świerkami tylko po południu maja kilka godzin słoneczka , widać że im to miejsce dopasowało bo inne kwiaty marnie tu rosną
U mnie dzisiaj trochę mży dobre i to bo była taka susza że nawet miodunka leżała plackiem na rabacie mimo że ją mocno podlewałam .. Teraz ją muszę podzielić bo już jest olbrzymia kępa będę miałą co posadzić koło bruner bo są tu puste miejsca
U mnie dzisiaj trochę mży dobre i to bo była taka susza że nawet miodunka leżała plackiem na rabacie mimo że ją mocno podlewałam .. Teraz ją muszę podzielić bo już jest olbrzymia kępa będę miałą co posadzić koło bruner bo są tu puste miejsca
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Janeczko, niktóre brunnery bardzo słabo przyrastają... Mam nadzieję, że moja Haspen Cream po przesadzeniuu w końcu ruszy...Inne radzą sobie dobrze, a ta jest wyjątkowo leniwa...
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj!
Ładnie wybarwione Brunery i dobrze,że znalazłaś dla nich odpowiednie stanowisko. Moje od późnej wiosny jeszcze w doniczkach bo wciąż się zastanawiam gdzie je posadzić.
To co rośnie przy Dziwaczku ma kwiaty podobne do Lobelii ale łatwiej by było gdyby było zbliżenie kwiatuszka.
Nawet nie widziałam,że Odętka jest w odmianie Variegata - ładnie wygląda a na ekspansywność jej i innych wystarczy mieć dobry szpadel.
Ładnie wybarwione Brunery i dobrze,że znalazłaś dla nich odpowiednie stanowisko. Moje od późnej wiosny jeszcze w doniczkach bo wciąż się zastanawiam gdzie je posadzić.
To co rośnie przy Dziwaczku ma kwiaty podobne do Lobelii ale łatwiej by było gdyby było zbliżenie kwiatuszka.
Nawet nie widziałam,że Odętka jest w odmianie Variegata - ładnie wygląda a na ekspansywność jej i innych wystarczy mieć dobry szpadel.
- maniusika
Właściwie ta odętka może ładnie przyrastać bo jest śliczna a ona wypuściła tylko jeden badylek a obok rośnie biały przetacznik i już jest ładna kępka ..
U mnie piękna słoneczna pogoda i już sucho , Dobrze się pracuje w ogrodzie , cieplutko więc siedzę w nim calutki dzień i już poprawiłam wszystkie rabaty a nawet przygotowałam nową rabatę pod pod truskawki , tylko będę je przesadzać na wiosnę bo jeszcze maja sporo owoców i szkoda ich obrywać , Niech jeszcze wnusio sobie ich podje ..
a to moje znowu kwitnące różyczki ..
Czekam na nowa dostawę , zamówiłam kilka dwukolorowych i innych na nową rabatkę przy hortensji gdzie mi wymiękły wszystkie kwiaty oprócz dwóch liliowców .. ,
U mnie piękna słoneczna pogoda i już sucho , Dobrze się pracuje w ogrodzie , cieplutko więc siedzę w nim calutki dzień i już poprawiłam wszystkie rabaty a nawet przygotowałam nową rabatę pod pod truskawki , tylko będę je przesadzać na wiosnę bo jeszcze maja sporo owoców i szkoda ich obrywać , Niech jeszcze wnusio sobie ich podje ..
a to moje znowu kwitnące różyczki ..
Czekam na nowa dostawę , zamówiłam kilka dwukolorowych i innych na nową rabatkę przy hortensji gdzie mi wymiękły wszystkie kwiaty oprócz dwóch liliowców .. ,
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Janko, śliczne różyczki, zwłaszcza ta na drugim zdjęciu mi się podoba. No i zamówione nowe odmiany, czyli coś się dzieje...
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Janeczko ładne brunery ,odętka u mnie też tylko jeden badylek wyrósł i nie wiem czego oczekiwać
róże pięknie Ci kwitną Grzybów u nas też w tym roku nie ma chyba lasy odpoczywają
róże pięknie Ci kwitną Grzybów u nas też w tym roku nie ma chyba lasy odpoczywają
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
- maniusika
Jak popada to i grzyby jeszcze będą , często pokazywały się podgrzybki dopiero w październiku ..
Trochę zrobiłam nowych rabatek , podzieliłam i poprzesadzałam trochę żurawek i host ..
żółciutkie aksamitki na skalniaku pięknie wyglądają
Hosty ,żurawki i miodunka ..
tutaj rosną ukorzenione na wiosnę chryzantemy ,, jest jeszcze sporo pustego miejsca do nowych nasadzeń ..
zrobiłam nową rabatę z żurawkami pod modrzewiem ,któremu obcięłam gałęzie ,, , tamaryszek zmarzł ale odbija , będę go prowadzić jako drzewko ,chociaż chce rosnąć jak krzak ..
moje jesiennie kwitnące kwiaty ..
Trochę zrobiłam nowych rabatek , podzieliłam i poprzesadzałam trochę żurawek i host ..
żółciutkie aksamitki na skalniaku pięknie wyglądają
Hosty ,żurawki i miodunka ..
tutaj rosną ukorzenione na wiosnę chryzantemy ,, jest jeszcze sporo pustego miejsca do nowych nasadzeń ..
zrobiłam nową rabatę z żurawkami pod modrzewiem ,któremu obcięłam gałęzie ,, , tamaryszek zmarzł ale odbija , będę go prowadzić jako drzewko ,chociaż chce rosnąć jak krzak ..
moje jesiennie kwitnące kwiaty ..
- klamber
- 100p
- Od: 29 sie 2011, o 06:38
Obrodziły Ci te jesienne kwiaty Janinko, jutro obejrzę je na żywo.
- maniusika
Zapraszam , możesz nawet sobie ich ukopać ..
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Janeczko..... . Widzę że praca w twoim ogródku wre pełną parą. . Nowe rabatki, nowe nasadzenia. Ta żurawkowa wyszła ci super, będzie pięknie na wiosnę. . Moje także pod drzewami tylko z tym słoneczkiem nie mogę sobie poradzić. . Inaczej świeci wiosną, latem wręcz osłaniałam przed słońcem, a teraz mają cień. . U ciebie ciągle kolorowo i pięknie. Szczególnie spodobała mi się chryzantemka.
Przy okazji...witaj Klamber. ..
Przy okazji...witaj Klamber. ..