Storczykowa Chatka III
- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowa Chatka III
Piękne masz te woskowce.... ehhh te ich kolorki Jak tylko gdzieś dopadne woskowce,to bez nich nie wyjdę hehehehe Tak się napatrzyłam, napatrzyłam... to moge sobie iść teraz pracować . A za Philadelphię trzymam cały czas paluszki!
Aaaaa i dziękuję za zdjęcie pączuszków
Aaaaa i dziękuję za zdjęcie pączuszków
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Lucynko, ale tu u Ciebie pięknie i słonecznie
Moje skradł Valerowaty- uwielbiam takie połączenia kolorów.
Gratuluje nowego nabytku - Cattlei, czekam na pierwsze kwitnienie
Serdecznie dziękuję za poradę!!!
Moje skradł Valerowaty- uwielbiam takie połączenia kolorów.
Gratuluje nowego nabytku - Cattlei, czekam na pierwsze kwitnienie
Serdecznie dziękuję za poradę!!!
Pozdrawiam Karolcia ;)
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko wracając do cattleyki, moja miała zasuszony kwiatuszek jak ją kupiłam, ale był dość duży i troszkę falbanki miał na pewno
Poczekamy jak zakwitną i porównamy.
Zdjęcia piękne , a Walerowaty , czekam na kwiatuszki Philadelphi.
Poczekamy jak zakwitną i porównamy.
Zdjęcia piękne , a Walerowaty , czekam na kwiatuszki Philadelphi.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Aguś, przede wszystkim dziękuję za trzymanie paluszków
Szkoda, że jest tak mało woskowców w sklepach, ale z drugiej strony gdzie byśmy je ustawiały ?
Rysiu, ostatnio widziałam prześlicznego Phalaenopsisa, był w kolorze morelowym i miał ciemne plamki i maźnięcia, pierwszy raz takiego widziałam Już miał być mój, ale bardzo się spieszyłam, a była kolejka przy kasie Ciągle mam go przed oczami
Kaju, to zostaw go tak, wiesz jaki będzie kiedyś gąszcz kwiatów
Sylwia, wiesz ja też mam problemy z podłożem, bo jeszcze u nas nie widziałam dobrego. Kupuję więc przez internet lub zadowalam się takim z firmy '' Kronen '', ale wybieram z niego tylko grubsze kawałki
Julitko, grzybek już apetycznie nie wygląda więc zostanie w doniczce
Na Philadelphię to ja też nie mogę się doczekać i gdzie ta nasza cierpliwość ?
Ewuniu, najważniejsze, że Philadelphia przestała zasuszać pączki
Karolinko, Ten Walerowaty to w dodatku subtelnie pachnie
Jeśli chodzi o porady to pomogę jak potrafię
Kinga, no to może mamy siostry, ciekawe, która pierwsza zakwitnie ?
Moniko, akurat na nie mogę narzekać
Na jednym z woskowców wiosną zaczął wychodzić pęd i się zatrzymał, teraz zaczął znów rosnąć, ale mam wątpliwości czy to jest jednak pęd
MM, u góry keiki Wiktorii, a na dole moje
Szkoda, że jest tak mało woskowców w sklepach, ale z drugiej strony gdzie byśmy je ustawiały ?
Rysiu, ostatnio widziałam prześlicznego Phalaenopsisa, był w kolorze morelowym i miał ciemne plamki i maźnięcia, pierwszy raz takiego widziałam Już miał być mój, ale bardzo się spieszyłam, a była kolejka przy kasie Ciągle mam go przed oczami
Kaju, to zostaw go tak, wiesz jaki będzie kiedyś gąszcz kwiatów
Sylwia, wiesz ja też mam problemy z podłożem, bo jeszcze u nas nie widziałam dobrego. Kupuję więc przez internet lub zadowalam się takim z firmy '' Kronen '', ale wybieram z niego tylko grubsze kawałki
Julitko, grzybek już apetycznie nie wygląda więc zostanie w doniczce
Na Philadelphię to ja też nie mogę się doczekać i gdzie ta nasza cierpliwość ?
Ewuniu, najważniejsze, że Philadelphia przestała zasuszać pączki
Karolinko, Ten Walerowaty to w dodatku subtelnie pachnie
Jeśli chodzi o porady to pomogę jak potrafię
Kinga, no to może mamy siostry, ciekawe, która pierwsza zakwitnie ?
Moniko, akurat na nie mogę narzekać
Na jednym z woskowców wiosną zaczął wychodzić pęd i się zatrzymał, teraz zaczął znów rosnąć, ale mam wątpliwości czy to jest jednak pęd
MM, u góry keiki Wiktorii, a na dole moje
Lucynko jestem pod wrażeniem tego do czego zmobilizował się Twój odmłodzony Phal. Mój taki sam, bawi się ze mną w ciuciubabkę...
Twoje żółtaski i różowiutkie są cudowne popodglądam u Ciebie póki moje zakwitną
Twoje żółtaski i różowiutkie są cudowne popodglądam u Ciebie póki moje zakwitną
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
A ja mam takie pytanko: dlaczego on jest żółty? W sensie trzon? A może mi się przywidziało?
A ja mam takie pytanko: dlaczego on jest żółty? W sensie trzon? A może mi się przywidziało?
Pozdrawiam Agnieszka
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
możliwe że od słońca??
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Jak dla mnie to nie wróży nic dobrego. Mam nadzieję, że się mylę...
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011
Mój storczykowy wątek
Mój storczykowy wątek
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja mam jednego Phalaenopsis którego trzonek z jednej strony jest żółty i z drugiej normalny-zielony ale wiem na pewno że u mnie było to od nadmiaru słońca, jakiś czas temu go przestawiłam w mniej słoneczne miejsce, wygląd trochę się poprawił, puścił nowy pęd, tylko że liście ma zwiotczałe, ale może kiedyś się to poprawi.
Pozdrawiam Małgorzatka
Lucynko, śliczne keiki
Gratuluje
No też jestem ciekawy czy to pedzik czy keiki - czas pokarze
Gratuluje
No też jestem ciekawy czy to pedzik czy keiki - czas pokarze
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
Agatko, widziałam pędy u Ciebie Oj będzie kolorowo
Agnieszko, wstawiając to zdjęcie zastanawiałam się czy ktoś skomentuje kolor trzonu
Nie przewidziało Ci się
Małgosiu, masz rację od słońca. Pisałam już wiele razy, że mam tylko południowe parapety. Moje storczyki mają nadmiar , albo nie mają go wcale W oknach mam podwójne zazdrostki, ale storczyki i tak żółkną, ale żyją, rosną i kwitną. Zastanawiałam się nawet swojego czasu czy nie zrezygnować z Phalaenopsisów
Klaudio, nie martw się o niego. Przestawię go w ciemniejsze miejsce i kolor dojdzie troszkę do normy
Piotrusiu, masz rację z czasem zagadka się wyjaśni
Sylwia, żebyś Ty widziała ile ja się tych worków z podłożem namacam zanim wybiorę
Agnieszko, wstawiając to zdjęcie zastanawiałam się czy ktoś skomentuje kolor trzonu
Nie przewidziało Ci się
Małgosiu, masz rację od słońca. Pisałam już wiele razy, że mam tylko południowe parapety. Moje storczyki mają nadmiar , albo nie mają go wcale W oknach mam podwójne zazdrostki, ale storczyki i tak żółkną, ale żyją, rosną i kwitną. Zastanawiałam się nawet swojego czasu czy nie zrezygnować z Phalaenopsisów
Klaudio, nie martw się o niego. Przestawię go w ciemniejsze miejsce i kolor dojdzie troszkę do normy
Piotrusiu, masz rację z czasem zagadka się wyjaśni
Sylwia, żebyś Ty widziała ile ja się tych worków z podłożem namacam zanim wybiorę
- lucynaf
- 1000p
Sylwia, wiesz ja sobie zdaję sprawę, że nie jest to dla nich idealne miejsce, ale gdzie mam umieścić 78 storczyków ?
Listki przyżółknięte też mam, ale są sztywne i twarde. Najgorsze są poparzenia wiosenne, wtedy zdarzają się plamy
Listki przyżółknięte też mam, ale są sztywne i twarde. Najgorsze są poparzenia wiosenne, wtedy zdarzają się plamy
Lucynko jeśli chodzi o Twojego woskowca to ja też mam wrażenie jak by rosło tam keiki, ale myślę, że musi jeszcze urosnąć a żółty trzon może być od słońca. Na jakiej stronie go trzymasz
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki