Mój ogródek podokienny
Re: Mój ogródek podokienny
Ja właśnie nie wiem czy to śmiecenie to z przekory czy z głupoty...Przecież miło patrzeć na kwiaty a nie na śmieci.Ale jakby wszędzie było ładnie to nie byłoby powodu do narzekania,a tak to zawsze można powiedzieć,że czynsz wysoki,a wokół brud!Nie każdy lubi grzebać w ziemi,sadzić i pielić,ale do jasnej cholery,czemu nie można docenić tego,że inni to robią?I że jest miło,kolorowo?Takie mam nerwy na to śmiecenie,że brak słów!!
Cały czas zastanawiam się co posadzić w skrzynkach na oknach.
Cały czas zastanawiam się co posadzić w skrzynkach na oknach.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu czytam i nie wierzę w to co czytam -ta różnorodność śmieci przyprawia mnie o mdłości . jak bym złapała takiego idiotę to na pewno bym krzywdę i to bez skrupułów zrobiła . błagam nie ustawaj . tacy ludzie jak ty są jak anioły , potrzebni bardziej niż nie jeden minister w tym kraju .
w tym ogródku widziałabym jeszcze bokiem wyższe trawy( miskant gracimulus ). trochę oderwie od ziemi te kompozycje kwiatowe . a w tej misie z kamieniami może jakieś rojniki . będą rosnąć nawet w malutkiej ilości ziemi między tymi kamieniami. taki mini ogródek skalny
w tym ogródku widziałabym jeszcze bokiem wyższe trawy( miskant gracimulus ). trochę oderwie od ziemi te kompozycje kwiatowe . a w tej misie z kamieniami może jakieś rojniki . będą rosnąć nawet w malutkiej ilości ziemi między tymi kamieniami. taki mini ogródek skalny
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Soniu
Podziwiam Twój zapał do tworzenia przyblokowego ofródka. Wiem, że dla zielono zakreconych nawet taki maciupki kawałek ziemi może dawać powody do radości.
Fajne roślinki sadzisz
Zastanawiam sie tylko, czy te kępki liści wokół kostkowego kwiatka nie kwitną czasem na niebiesko-fioletowe ? bo jeśli to dąbrówka (zobacz w googlach) to jako silna roślina zadarniająca szybko zasłoni ci całą ziemię i nie da rosnąć niczemu innemu...
A co do karmienia ptaszków - to musisz wybrać - albo ptaszki albo... koty. Bo jak będziesz dokarmiała ptaki to dzikie dachowce będą na nie polowały...
Życzę powodzenia w rozwijaniu ogródka
Podziwiam Twój zapał do tworzenia przyblokowego ofródka. Wiem, że dla zielono zakreconych nawet taki maciupki kawałek ziemi może dawać powody do radości.
Fajne roślinki sadzisz
Zastanawiam sie tylko, czy te kępki liści wokół kostkowego kwiatka nie kwitną czasem na niebiesko-fioletowe ? bo jeśli to dąbrówka (zobacz w googlach) to jako silna roślina zadarniająca szybko zasłoni ci całą ziemię i nie da rosnąć niczemu innemu...
A co do karmienia ptaszków - to musisz wybrać - albo ptaszki albo... koty. Bo jak będziesz dokarmiała ptaki to dzikie dachowce będą na nie polowały...
Życzę powodzenia w rozwijaniu ogródka
To chyba dąbrówka.Będę musiała ją pewno jakoś poskromić,zobaczymy.Chciałabym żeby porosła tylko ten teren wokół kamiennego kwiatka.A koty to nie polują na nic,bo są tak przejedzone,że im się łapą nie chce machnąć.
Pozdrawiam w mokre zimne południe!
Pozdrawiam w mokre zimne południe!
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Soniu
Jestem pod wrażeniem tego, co udało Ci się stworzyć praktycznie z niczego
Jak już pewno odkryłaś, to bardzo lubię kamień, więc Twój kwiatek z kostek granitowych to jest to
A co do tej skrzynki kamiennej, to spróbuj tam posadzić floks skalny, pięknie kwitnie i zasłoni to, co Ci się nie podoba.
Pozdrawiam i będę zaglądał do Twojego ogródeczka
Jestem pod wrażeniem tego, co udało Ci się stworzyć praktycznie z niczego
Jak już pewno odkryłaś, to bardzo lubię kamień, więc Twój kwiatek z kostek granitowych to jest to
A co do tej skrzynki kamiennej, to spróbuj tam posadzić floks skalny, pięknie kwitnie i zasłoni to, co Ci się nie podoba.
Pozdrawiam i będę zaglądał do Twojego ogródeczka
ja również pozdrawiam:)
tyle propozycji co do zagospodarowania kamiennego kwadratu,że już sama nie wiem co robić
alinaK-gdzie te trawki posadzić?jak to widzisz?
jadę zaraz do ogrodniczego sklepu
tyle propozycji co do zagospodarowania kamiennego kwadratu,że już sama nie wiem co robić
alinaK-gdzie te trawki posadzić?jak to widzisz?
jadę zaraz do ogrodniczego sklepu
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Widzę że powoli zaczyna się "szał zakupów" ogrodniczych. Mam nadzieję, że pochwalisz się co kupiłaś
Nie kupiłam nic.Oglądałam,i nie mogłam się zdecydować.W ogóle to dziś mam tragiczny nastrój,jest buro,brudno,zimno,przemakają mi buty i mam wszystkiego dość.Nie dostałam się do lekarza,skończyły mi się leki,i generalnie to mam doła ogromnego.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu do wiosny pozostało 69 dni Na "doła" najlepsza gorzka czekolada i ciepła kąpiel w pianie .
Pozdrawiam Hala
O jejku Soniu, jak Ciebie kochana pocieszyć Ja też nie lubię przemakających butów a co nasionek to poczekaj na lepsze, cieplejsze dni i posłuchaj koleżanki.............kąpiel i słodycz do łóżka
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Niesamowicie zagospodarowałaś ogródeczek, taki słodki cudowny kawałek raju .Jestem pod wrażeniem.
witajcie śnieżnym rankiem!
wreszcie jaśniej,biało,już lepsze to niż ta bura plucha!
Wczoraj w Tesco była wyprzedaż roślin i kupiłam 3 krzaczki nowe:)Muszę tylko przesadzić.Na poprawę humoru zakupiłam też 6 książek.I 3 lakiery do paznokci oraz buty.
Pozdrawiam moich gości serdecznie:)
wreszcie jaśniej,biało,już lepsze to niż ta bura plucha!
Wczoraj w Tesco była wyprzedaż roślin i kupiłam 3 krzaczki nowe:)Muszę tylko przesadzić.Na poprawę humoru zakupiłam też 6 książek.I 3 lakiery do paznokci oraz buty.
Pozdrawiam moich gości serdecznie:)