Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
U mnie też kwitnie ciemiernik.
Z dzisiejszej serii zdjęć wybieram 3. od góry - "Tajemniczy Ogród Igi"
Z dzisiejszej serii zdjęć wybieram 3. od góry - "Tajemniczy Ogród Igi"
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...Iga dziękuję...na wiosnę zgłoszę się po następną porcję... jak wiesz według uznania...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iga fotki piękne, ale wolę te dwie ostatnie, zdecydowanie
Dziękuję bardzo za odpowiedź Wiesz, kupiłam tę żurawkę w maju i wtedy wiedziałam tylko, że są bordowe i zielono-żółte Spotkałam w ogrodniczym bordową, stała przy kasie, to ją wzięłam cała szczęśliwa... A potem trafiłam tutaj na wątek o żurawkach i do Ciebie I teraz już wiem, że niezbyt szczęśliwie wybrałam, ale póki co już ją mam, a że właśnie kończę budowę i dopiero startuję z ogrodem to jakoś się upchnie Jak więc widzisz wybór nie do końca świadomyiga23 pisze:
Yuka, już odpisuję na Twoje pytanie. Żurawki o tej porze świetnie się ukorzeniają, i nic im nie szkodzi ani przymrozek, ani zima. Wszytko co masz sadź do gruntu, najwyżej lekko przysyp w grudniu torfem. a wiosną będą już ładne roślinki. Na takie kępy czeka się niedługo, zależy od odmiany , rok , dwa. Ale wybrałaś odmianę niezbyt reprezentacyjną, jak na dużą ilość. lubię tę żurawkę, ale w ilości kilku sztuk wystarczy.
Aczkolwiek chyba zmienię koncepcję i dam je gdzieś z tyłu domu, a na część frontową wybiorę coś bardziej reprezentacyjnego Doradzisz coś?
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Witaj Igo Od czasu mojej bytności na forum coraz bliższe stają się mi Twoje ulubione żurawki, wyglądają niemal z każdego forumowego ogrodu. Co prawda od dawna śledziłam Twój wątek sprzedażowy ale dopiero dziś obejrzałam Twój ogród i on mnie ostatecznie przekonał do żurawek, tak pięknie potrafisz je wkomponować w swój ogród. Mam nadzieję, że wiosną Twój wątek sprzedażowy wciąż będzie aktualny Pozdrawiam
Paulina
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś oszronione żurawki są przepiękne......aż nie można się napatrzeć......Wszystkie fotki takie pozytywne, nic z nich nie napawa smutkiem, że już zaraz zima....są wesołe i pogodne
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Agnieszko, wyjątkowa jesień jest tego roku, piękna, mimo przymrozków nawet hosty się trzymają, mam wrażenie, że jest teraz u mnie na ogrodzie cieplej niż przed laty, widzę o roślinach. Co mnie bardzo cieszy. Jest tak pięknie,że co dziennie wypijam kawę albo na tarasie, albo no huśtawce i powiem nieskromnie zachwycam się tym czego dokonaliśmy na pustym polu. Podoba mi się dom, taras , skalniak, rabaty, poza kilkoma małymi do poprawki.
Siedzę na huśtawce, w słoneczku bo teraz mam wreszcie trochę czasu na kontemplację.
Paola, wątek sprzedażowy jest jak najbardziej aktualny. Dopóki jest forum, ale zawsze można przez sklep do mnie trafić.
Yuka, oczywiście, że doradzę, zapraszam na rozważania żurawkowe , zimą będę prezentowała odmiany i moje spostrzeżenia na ich temat.
Jolu, ja też wolę te słoneczne, na razie jesień nadrabia braki z całego roku, który nie był najfajniejszy.
Misiu, ty zdrowiej, a nie myśl o zakupach.
Jolu, na tajemniczy ogród to nadawałaby się Twój, co ja bym zrobiła, gdybym miała Twoje tereny i 20 lat mniej.... Teraz cieszę się tym co mam i niech tak zostanie.
Bożenko, kundelki mam trzy i każda jest piękna,
Podstawowy błąd , który większość robi to sadzi żurawki w inne rośliny, a żurawki wystarczy posadzić blisko siebie i dopiero wtedy jest efekt.
Siedzę na huśtawce, w słoneczku bo teraz mam wreszcie trochę czasu na kontemplację.
Paola, wątek sprzedażowy jest jak najbardziej aktualny. Dopóki jest forum, ale zawsze można przez sklep do mnie trafić.
Yuka, oczywiście, że doradzę, zapraszam na rozważania żurawkowe , zimą będę prezentowała odmiany i moje spostrzeżenia na ich temat.
Jolu, ja też wolę te słoneczne, na razie jesień nadrabia braki z całego roku, który nie był najfajniejszy.
Misiu, ty zdrowiej, a nie myśl o zakupach.
Jolu, na tajemniczy ogród to nadawałaby się Twój, co ja bym zrobiła, gdybym miała Twoje tereny i 20 lat mniej.... Teraz cieszę się tym co mam i niech tak zostanie.
Bożenko, kundelki mam trzy i każda jest piękna,
Podstawowy błąd , który większość robi to sadzi żurawki w inne rośliny, a żurawki wystarczy posadzić blisko siebie i dopiero wtedy jest efekt.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Nic nie piszesz , jakie postępy na nowej działce
Rozmawiałam z panem spod Bolesławca co też się" bawi" żurawkami.
On na zimę przykrywa włókniną.Rozstawia na macie w doniczkach.
Rozmawiałam z panem spod Bolesławca co też się" bawi" żurawkami.
On na zimę przykrywa włókniną.Rozstawia na macie w doniczkach.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Następnym razem jak Cię odwiedzę, to muszę koniecznie zobaczyć
nową działkę . Kilka dni temu mój M robił obchód ogrodu i mówi
"ale nasadziłaś tych żurawek" To ja mu na to, szkoda że
ostatnio nie byłeś ze mną u Igi, bo byś zobaczył, ile można ich nasadzić
Jestem ciekawa jak będą zimować Twoje doniczkowe żurawki .
Słyszałam już o tej książce Gabrieli, ale u nas jej nie ma
nową działkę . Kilka dni temu mój M robił obchód ogrodu i mówi
"ale nasadziłaś tych żurawek" To ja mu na to, szkoda że
ostatnio nie byłeś ze mną u Igi, bo byś zobaczył, ile można ich nasadzić
Jestem ciekawa jak będą zimować Twoje doniczkowe żurawki .
Słyszałam już o tej książce Gabrieli, ale u nas jej nie ma
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Igo , to nam w zimowe wieczory poczytasz .
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Ooooo... książka, o żurawkach Tez chętnie posłucham w zimowe, długie wieczory
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W żurawki dopiero się wkręcam Na szczęście znalazłam Twój ogród, na pewno dowiem się mnóstwa pożytecznych rzeczy. Szczególnie mnie interesują opowieści o żurawkach Zdjęcia z ogrodu zachwycające (na pewno coś podpatrzę ).