Zamówienie nasion
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: zamawianie nasion
Darbo, niewykluczone
Do wszystkich którzy jeszcze zamawiali końcówki nasion :
dzisiaj wysłałam nasiona
Do wszystkich którzy jeszcze zamawiali końcówki nasion :
dzisiaj wysłałam nasiona
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Witam
Dziękuję bardzo -dzisiaj nasionka dotarły.
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo -dzisiaj nasionka dotarły.
Pozdrawiam
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Jokaer!
Równiez otrzymałam dzisiaj nasionka.Dziękuję
Równiez otrzymałam dzisiaj nasionka.Dziękuję
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Ja mam takie pytanie związane bardziej z tą stronką na której zamawiane były nasionka. Widać że do naszego kraju już można zamawiać ale opłata za to to w jaki sposób? zwykły przelew z konta czy kartą kredytową typu visa i jakiś systemem coś jak PayPal bo bardzo jestem ciekawa. miałam zamawiać w tym roku ale z funduszem kiepsko wiec to dopiero marzenia na następny rok.. dziękuję za wszelką odpowiedź
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wydaje mi się że najprostszy sposób to przez Paypal. Zakładasz konto... przelewasz ze swojego konta na konto Paypal odpowiednią kwotę i po problemie. Moim zdaniem PayPal pobiera jak najmniejszą prowizję od transakcji zamiany PL na odpowiednią walutę, chyba że masz konto walutowe ... ale wtedy byś się nie pytała...
w PayPalu możesz od razu sobie przeliczyć ...
w PayPalu możesz od razu sobie przeliczyć ...
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- termic88
- 500p
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!! Jak mi się coś trafi to zamówię jeszcze w tym roku ale na to małe szanse ( bardziej czekam na akcję wymiany nasion, może trafią mi się jakieś ciekawe odmiany pomidorków przede wszystkim! Bardzo dziękuję pozdrawiam
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Prostuję , w tym sklepie, w którym były zamawiane te nasiona,
nie można było płacić przez paypala,
tylko kartą kredytową - system sam przeliczył wartość dolarów na złotówki i z rachunku pobrał złotówki
nie można było płacić przez paypala,
tylko kartą kredytową - system sam przeliczył wartość dolarów na złotówki i z rachunku pobrał złotówki
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 sty 2012, o 08:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, wczoraj wysłałam Ci posta, ale go nie widzę; przepraszam- ale wiesz,że ja mam teraz pocztę "na popych ręczny":) Nasionka otrzymałam - bardzo dziękuję. Szkoda,że wcześniej nie zauważyłam, bardzo dobry pomysł ze wspólnym zamawianiem nasion.
A może będziecie coś jeszcze wspólnie zamawiać? nawet w polskich źródłach: pomidorlandii, Franchi, czy cos z holenderskich... Mają takie duże pakiety , a wiadomo, że na próbę wystarczy 3-4 nasiona czy część opakowania warzyw hol.
???
pozdrawiam, JANIA
A może będziecie coś jeszcze wspólnie zamawiać? nawet w polskich źródłach: pomidorlandii, Franchi, czy cos z holenderskich... Mają takie duże pakiety , a wiadomo, że na próbę wystarczy 3-4 nasiona czy część opakowania warzyw hol.
???
pozdrawiam, JANIA
- termic88
- 500p
A można by było zapłacić kartą visa, oczywiście rachunku bieżącego? To chyba ogólnie przyjmowana karta na świecie? Nie chce cholerka specjalnie na to otwierać kartę kredytową albo będę musiała po prostu coś kombinować.jokaer pisze:w tym sklepie, w którym były zamawiane te nasiona, nie można było płacić przez paypala,tylko kartą kredytową - system sam przeliczył wartość dolarów na złotówki i z rachunku pobrał złotówki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
Żadna Visa. Przez internet płaci się tylko i wyłącznie wirtualnymi kartami kredytowymi a nie prawdziwymi. To Cię uchroni od kłopotów. Zadzwoń do swojego banku i spytaj czy udostępniają taką usługę. Jak nie, to zmień bank. Mamy 2012 rok.
- termic88
- 500p
aha! A to sorki!! Nie wiedziałam nawet... ale ze mnie młotek :/ bo nigdy nie robiłam takich rzeczy :d teoretycznie to młoda jstem dopiero w tych sprawach! A to się dowiem i zobacze jak dalej ;)) tak czy siak to dopiero za rok na takie coś się szarpnę!! Dziękuję za wszelką próbę wytłumaczenia mi spraw płatnościowych
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- termic88
- 500p
I chciałam właśnie odpisać koleżance (jeśli mogę się tak zwracać!)
Jania! Ja mam troszeczkę nasion w sumie z ubiegłego roku ale wtym też zamierzam z nich siać więc jeśli się nie boisz takich 1-rocznych to mogę podesłać po kilka ziarenek. Jeśli jesteś zainteresowana mogę ci napisać odmiany. 11 sklepowych i 28 odmian ze sklepu właśnie tomatohobby i pomidorlandii.
A zamawiać będę gdzieś w połowie lutego z tomatohobby.eu - kolejne 22 nowe inne odmiany (zamawiałam właśnie w zeszłym roku i bardzo cieszyły mnie te uprawy z tych nasion). Jeśli będziesz dalej zainteresowana to mogę zaofiarować po 2-3 nasionka na próbę! Reszta pójdzie na sadzonki dla mnie i znajomych z pracy
Powoli robi mi się prawdziwy zestaw tych odmian.. a jeszcze mam niemiłosierną ochotę wziąść udział w akcji wymiany nasion może trafie na jakieś cudeńka! Mam tylko problem czy z tych nasion sklepowych i z witryn można co roku samemu produkować nasiona z owoców. Czy będą tak samo owocować? Czy mogą wyjść jakieś dziwaki?
Jania! Ja mam troszeczkę nasion w sumie z ubiegłego roku ale wtym też zamierzam z nich siać więc jeśli się nie boisz takich 1-rocznych to mogę podesłać po kilka ziarenek. Jeśli jesteś zainteresowana mogę ci napisać odmiany. 11 sklepowych i 28 odmian ze sklepu właśnie tomatohobby i pomidorlandii.
A zamawiać będę gdzieś w połowie lutego z tomatohobby.eu - kolejne 22 nowe inne odmiany (zamawiałam właśnie w zeszłym roku i bardzo cieszyły mnie te uprawy z tych nasion). Jeśli będziesz dalej zainteresowana to mogę zaofiarować po 2-3 nasionka na próbę! Reszta pójdzie na sadzonki dla mnie i znajomych z pracy
Powoli robi mi się prawdziwy zestaw tych odmian.. a jeszcze mam niemiłosierną ochotę wziąść udział w akcji wymiany nasion może trafie na jakieś cudeńka! Mam tylko problem czy z tych nasion sklepowych i z witryn można co roku samemu produkować nasiona z owoców. Czy będą tak samo owocować? Czy mogą wyjść jakieś dziwaki?
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.