Adenium (róża pustyni) cz.4
-
- 100p
- Od: 20 sty 2011, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Adenium (róża pustyni) cz.4
Zobaczysz pod koniec lata jak przybędzie im w brzuszki i rozkrzewią się cierpliwości i słońca. U mnie już kiełkują Adenium Thai. A Somalense zgniły nasionka bo źle zrobiłem że namoczyłem i wilgoć miały za dużą . Trzeba uczyć się na własnych błędach. Pozdrawiam Dominik
- czarny07
- 100p
- Od: 10 lut 2012, o 14:21
u mnie już się maluszki wyprostowały moczę teraz 3 nasiona adenium arabicum black rcn(bo tylko tyle było do kupienia) i zobaczymy co z tego wyjdzie a lada dzień w przyszłym tygodniu przesyłka z sadzonką zTajlandii-fajny grubasek
Moje adenium już 2 tygodnie są w ziemi i jeszcze nie wykiełkowały
- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
Qodmira ja somalense ogłosiłam najgorzej wschodzącym adenium. Najbardziej kocham arabicum bo są zawsze dorodne.
Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
-
- 100p
- Od: 20 sty 2011, o 20:29
potwierdzam na wysianych 14 tylko 1 wzeszło o.O tragediaa
Witam,
nasiona adenium obesum wysiałem 16 marca i jak dotąd wykiełkowało mi ok. 21-22 nasion z 30. Mam nadzieję, że jeszcze coś wykiełkuje, ale i tak już jestem zadowolony (w końcu to mój debiut). Nasiona mam od Qodmira. Siałem wszystkimi sposobami po trochu ;). Kilka fotek:
pozdrawiam
nasiona adenium obesum wysiałem 16 marca i jak dotąd wykiełkowało mi ok. 21-22 nasion z 30. Mam nadzieję, że jeszcze coś wykiełkuje, ale i tak już jestem zadowolony (w końcu to mój debiut). Nasiona mam od Qodmira. Siałem wszystkimi sposobami po trochu ;). Kilka fotek:
pozdrawiam
"Cóż piękniejszego nad niebo, które otacza wszystko co piękne?"
Rośliny owadożerne
Rośliny owadożerne
bezczegos pisze:Moje adenium już 2 tygodnie są w ziemi i jeszcze nie wykiełkowały. Wczoraj sprawdziłam jak wyglądają i troszeczkę napęczniały więc nie wiem dlaczego jeszcze nic się nie pojawiło.
Trochę długo jak 2 tygodnie..
Ale może daj im więcej ciepła i wilgoci to może rusza skoro mówisz że nasionka są w porządku
Trzymam kciuki
-- 24 mar 2012, o 17:04 --
Radek:) piękne maleństwa
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: ..Na którejś z nich jest moja róża...
- czarny07
- 100p
bezczegos to już raczej nie wykiełkują ,mnie pierwszy siew też nie wyszedł-za bardzo się opiekowałem ,wilgotność miałem za dużą ,ziemię zbyt zbitą a i nasiona do dooopy bo ze strony adenium.pl /nasionaswiata.pl czy jakoś tak mają do niczego nasiona !!!! i nie tylko ja miałem z nimi problem (teraz sieję w samym kokosie i gitara bo nawet przelać tego za bardzo sie nie da bo jest przepuszczalne ale i fajnie trzyma-zraszam tylko raz i zakrywam na trzy dni folią i dopiero po trzech dniach zaglądam).Ważna jest temperatura z tego co widzę a anwet bardzo ważna - temp 25-27 i korzonki po pełnych 2 dniach już siedzą w podłożu,3ci lub 4 dzień to już stoją siewki w ``kapturkach``.Radek ściągnij delikatnie takie pozostałości po łupinkach ale dopiero jakiś czas po zroszeniu żeby namokły i fajnie schodzą jeśli siewka nie może się sama uwolnic.
ja dodam czubek mojej Adenium...
ja widać coś zaczyna się dziać....
a tu całokształt siewek
na środku jest Plumeria, nie Adenium
zdjęcie sprzed kilku dni, dziś zaczęły wypuszczać 2 pary listków
Uploaded with ImageShack.us
ja widać coś zaczyna się dziać....
a tu całokształt siewek
na środku jest Plumeria, nie Adenium
zdjęcie sprzed kilku dni, dziś zaczęły wypuszczać 2 pary listków
Uploaded with ImageShack.us
Mój ZIELONY ŚWIAT http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=51824" onclick="window.open(this.href);return false;
- czarny07
- 100p
Pokemonka ładniutkie a i podłoże wydaje mi się znane czyżby kokos?
- like_speed
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 kwie 2011, o 10:27
Nabyłam dziś nawozy. Uniwersalny biohumus, nawóz do kwitnących oraz nawóz do kaktusów i sukulentów. Roślinki dostały jeść.
"Bo każdy upada jednakowo, a wstaje własnym sposobem, bo dla jednego dno trampoliną a dla drugiego grobem..."
Anielska Przystań
Anielska Przystań
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje dostają papu nawet 2 razy w tygodniu
- like_speed
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 kwie 2011, o 10:27
A to nie za dużo? Mi tak szybko podłoże nie przesycha, raz w tygodniu to jest maks co mogę podlać po trochu,a staram się nawet rzadziej.
"Bo każdy upada jednakowo, a wstaje własnym sposobem, bo dla jednego dno trampoliną a dla drugiego grobem..."
Anielska Przystań
Anielska Przystań