Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Dziękuję Agu, tak faktycznie miałam urodziny
Kasia, poświętowaliście, mam nadzieję
Jule, dobra oznaka z tym brakiem większych zakwasów! Można działać dalej - idę trochę poprzycinać zanim się obiad nie upiecze ;)
Na zakupy mam szlaban... Muszę tylko niecierpki kupić i trochę roślin, które zanotowane pod nową rabatę, poza tym stop.
Iwonko, jak to się stało, że nie poniosło Cię do prac ogrodowych? ;) aż trudno uwierzyć... Mnie nosi non stop przy tej pogodzie... Nie zakochuj się w pryzmach kory, są wdzięczniejsze obiekty! ;) Miłej niedzieli!
Ewa, Twój mąż jest mega tolerancyjny ;) Ja sobie już sama narzuciłam reżim ;)
Zostawiam kilka zdjęć:
Tak to wyszło od frontu... czy te donice pasują do siebie? W największej moja hortusia, przycięta, mam nadzieję, że będzie pięknie kwitła...
Podoba mi się ten kolor
Bardzo nieśmiały...
Rozchodniki już szaleją...
Leszczyna powoli też...
Wciąż maleńkie...
Powojniki rozwijają pąki...
Jule, dobra oznaka z tym brakiem większych zakwasów! Można działać dalej - idę trochę poprzycinać zanim się obiad nie upiecze ;)
Na zakupy mam szlaban... Muszę tylko niecierpki kupić i trochę roślin, które zanotowane pod nową rabatę, poza tym stop.
Iwonko, jak to się stało, że nie poniosło Cię do prac ogrodowych? ;) aż trudno uwierzyć... Mnie nosi non stop przy tej pogodzie... Nie zakochuj się w pryzmach kory, są wdzięczniejsze obiekty! ;) Miłej niedzieli!
Ewa, Twój mąż jest mega tolerancyjny ;) Ja sobie już sama narzuciłam reżim ;)
Zostawiam kilka zdjęć:
Tak to wyszło od frontu... czy te donice pasują do siebie? W największej moja hortusia, przycięta, mam nadzieję, że będzie pięknie kwitła...
Podoba mi się ten kolor
Bardzo nieśmiały...
Rozchodniki już szaleją...
Leszczyna powoli też...
Wciąż maleńkie...
Powojniki rozwijają pąki...
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguśka, pszczółko pracowita ;) Bardzo ładne te donice, ale jak na moje oko, to zrezygnowała bym (od frontu z tych jasnych ceramicznych. A na pewno nie stawiałabym razem z brązową skrzynia i grafitowymi donicami(szkoda że jednak nie są kwadratowe jak było w pierwotnym planie ;) ). No ale każdy ma inne wizje Pewnie obsadzone roślinami będzie całkiem inaczej wszystko wyglądało.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Gosia, problem w tym, że ja lubię mieszać style... To zestawienie nie gryzie mi się za specjalnie, ale może faktycznie brązowe ceramiczne postawię gdzieś indziej, a w miejsce tych dwóch stojących razem postawię niską szarą skrzynkę (taką, jak te szare donice) - dzięki
- Nutka81
- 1000p
Aguś, mieszane style też ładnie wyglądają, ale jak wymienisz te jasne ceramiczne okrągłe doniczki na skrzynie, to będzie super i według mnie o wiele lepiej Te jasne może na taras ci wejdą ;) Jakaś Pelargonia i coleus na pewno się znajdzie do ich obsadzenia ;)
Gosiu, jasne w sensie - szare?
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus a sprobuj postawic wszystkie szare razem tz ta mala przy skrzyni tez dostaw do kompletowych a ceramiczne przenies kolo skrzyni - ta wieksza przed skrzynie w miejsce tej malutkiej szarej i 2 pietro nizej gdzie stoi ta jedna na stopniu. Powinno byc okejos Donice spokojnie mozna mieszac, bo i tak efekt bedzie dopiero jak chabazie beda wieksze i beda kwitly.
- Nutka81
- 1000p
Aguniu, te jasne, czyli te okrągłe brązowe. A te szare zostaw tak jak stoją, i dostaw szarą skrzynie ;) Będzie pięknie
Gośka, brązowe są ciemniejsze od szarych, dlatego wolałam się upewnić o które jasne Ci chodzi ;)
Julka, idę pokombinować, bo chciałabym taką mieszankę wybuchową zostawić, zestawiając ją możliwie jak najlepiej ;)
Julka, idę pokombinować, bo chciałabym taką mieszankę wybuchową zostawić, zestawiając ją możliwie jak najlepiej ;)
- Jule
Agus, nie przestawiaj samych donic ... zobaczysz, ze dopiero jak chabazie beda wieksze, to bedziesz z nimi latala
- Jule
Dla mnie bomba Agus tylko jak juz posadzisz, to rozsun troche te dwie ceramiczne na jednym poziomie tz zrobi je z ciut wiekszym odstepem ... ale to jak mowie zalezy co w nich bedzie.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moim skromnym zdaniem, tak jest ładniej
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata