Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
- __asiulka__
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
Piękny balkon, olbrzymi - ma potencjał. Będziesz mogła się wykazać, każda roślinka o której zamarzysz chyba się zmieści Ładny masz koszyczek z dzwoneczkami
I lawenda się bardzo dobrze prezentuje, pasuje jej ten koszyczek.
W ogóle masz tak ładnie, kolorowo. Kafelki jeszcze dodadzą uroku.
I ja czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twoich nowości
I lawenda się bardzo dobrze prezentuje, pasuje jej ten koszyczek.
W ogóle masz tak ładnie, kolorowo. Kafelki jeszcze dodadzą uroku.
I ja czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twoich nowości
Jestem z fotami...ale niestety kiepskimi bo wstyd mi pokazywać zdjęcia, na których widać choć trochę balkonu...same rozumiecie - balkon ma ze 30 lat a nigdy farby nie widział Dlatego ujęcia kwiatów z bliska
Pelargonie wielokwiatowe w rożkach wiklinowych, rosną z komarzycą
Clematis Piilu ma już sporo pąków
Groszek pachnący i jeden z wyhodowanych pomidorków cherry
Bazylia i koperek. Wiem, ze bazylię powinnam popikować, ale powiem szczerze, ze nie mam zamiaru
Mięta
Pelargonie z maciejką
Sanvitalia (jestem miło zaskoczona tę roślinką)
Bacopa
Uczep
Ufff...
Pozdrawiam
Pelargonie wielokwiatowe w rożkach wiklinowych, rosną z komarzycą
Clematis Piilu ma już sporo pąków
Groszek pachnący i jeden z wyhodowanych pomidorków cherry
Bazylia i koperek. Wiem, ze bazylię powinnam popikować, ale powiem szczerze, ze nie mam zamiaru
Mięta
Pelargonie z maciejką
Sanvitalia (jestem miło zaskoczona tę roślinką)
Bacopa
Uczep
Ufff...
Pozdrawiam
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hugomir_a Ty zdecydowanie za skromna jesteś Pięknie jest u Ciebie! Kwiaty zdrowe, kolorowe Bazylia i koperek rosną jak na drożdżach. Się farbą odłażącą nie przejmuj, stare jest modne, tak ma być - vintage masz, a jak się komuś nie podoba, to trudno, jego strata Mi tam się podoba. Buziaki!
p.s. A ten koperek to dawno wysiałaś? Bo mi się dziś przypomniało, że mam nasionka Trochę wysiałam, ciekawe czy wylezie...
p.s. A ten koperek to dawno wysiałaś? Bo mi się dziś przypomniało, że mam nasionka Trochę wysiałam, ciekawe czy wylezie...
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Super !! Piękne pelargonie, bakopa, uczep (też takie mam), bazylia - jaki gąszcz! Wszystko śliczne!! Dostałam małe siewki bazyli od sąsiadki, mam nadzieje że też mi tak urośnie
Zawstydziłaś mnie, muszę w końcu pstryknąć fotki mojego balkonu
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Te pelargonie wielkokwiatowe są cudne, uwielbiam białe kwiaty, a te są jeszcze urozmaicone różowymi plamkami. Bardzo jestem ciekawa, jak zakwitnie powojnik, koniecznie zrób zdjęcia. No i bazylia już nadaje się na talerz, a to przecież dopiero sadzonki.
oj dziękuję jeszcze trochę balkon faktycznie będzie vintage, ale dechy do obudowy koryta już zamówione, więc na pewno w tym sezonie dostanie swoje drugie życiebaiana pisze:hugomir_a Ty zdecydowanie za skromna jesteś Pięknie jest u Ciebie! Kwiaty zdrowe, kolorowe Bazylia i koperek rosną jak na drożdżach. Się farbą odłażącą nie przejmuj, stare jest modne, tak ma być - vintage masz, a jak się komuś nie podoba, to trudno, jego strata Mi tam się podoba. Buziaki!
w kwietniu, tu fota z 17.04, koperek trzeci od prawej, druga od prawej bazylia...maleństwabaiana pisze:p.s. A ten koperek to dawno wysiałaś? Bo mi się dziś przypomniało, że mam nasionka Trochę wysiałam, ciekawe czy wylezie...
Niunia1981 pisze:Super !! Piękne pelargonie, bakopa, uczep (też takie mam), bazylia - jaki gąszcz! Wszystko śliczne!! Dostałam małe siewki bazyli od sąsiadki, mam nadzieje że też mi tak urośnie
Dziękować!
Koniecznie zrób foty u siebie, lubię tam zagladać ;)
Zgadzam się, mi również te pelargonie się szczególnie podobają...Lineta pisze:Te pelargonie wielkokwiatowe są cudne, uwielbiam białe kwiaty, a te są jeszcze urozmaicone różowymi plamkami. Bardzo jestem ciekawa, jak zakwitnie powojnik, koniecznie zrób zdjęcia. No i bazylia już nadaje się na talerz, a to przecież dopiero sadzonki.
Kurde a moze powinnam popikować tę bazylię? To są sadzonki? Czyli, ze z jednej takiej wyrośnie jeszcze kilka? Powiedzcie bo nie mam pojęcia
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Chodzi mi o to, że każda z nich może wyrosnąć na osobną rozkrzewioną, sporą roślinkę. Przesadzając je i dając im więcej przestrzeni umożliwisz im rozwój. W takim zagęszczeniu będą się wydłużały, ale nie urosną ładne.
o matulu to coś czuję, że znów trzeba będzie obdarować znajomych sadzonkami, tak jak to było z pomidorami, skubane wszystkie się przyjęły Sobie zostawiłam trzy, zobaczymy czy obrodzą w pomidorki, od których w zasadzie jestem uzależniona. Dzień bez pomidora to dzień straconyLineta pisze:Chodzi mi o to, że każda z nich może wyrosnąć na osobną rozkrzewioną, sporą roślinkę. Przesadzając je i dając im więcej przestrzeni umożliwisz im rozwój. W takim zagęszczeniu będą się wydłużały, ale nie urosną ładne.
Kolejne dwa
Niestety jeden z nich ma plamki na liściach, muszę doczytać z czego to...
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Najwidoczniej masz tzw. zielone łapki. Czyli szczególnie dobroczynne dla roślinek ręce. Co złapiesz i posadzisz, to się przyjmie.
Bardzo proszę, jeden z dwóch kwiatówLineta pisze: Bardzo jestem ciekawa, jak zakwitnie powojnik, koniecznie zrób zdjęcia.
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Śliczny kolor, uwielbiam takie landrynki
Ja czekam na przesyłkę - powojniki Omoshiro i Fujimusume
Ja czekam na przesyłkę - powojniki Omoshiro i Fujimusume
Pozdrawiam, Monika
Oooo, dzięki za zdjęcie, powojnik śliczny! A co dopiero będzie, kiedy cały się obsypie takimi kwiatami. A jak tam pomidorki? Kwitną już?
Dzięki dziewczyny
Dechy będą jutro a od poniedziałku przychodzi sąsiad położyć kafelki W następny weekend moze będę mogła już pokazać "nowy" balkon
Pozdrawiam
Dechy będą jutro a od poniedziałku przychodzi sąsiad położyć kafelki W następny weekend moze będę mogła już pokazać "nowy" balkon
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja