Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
- kubasia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
Sweet Lilian U mnie też zima, zima i jeszcze raz zima
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczna Koleuskowa skrzyneczka A jak roślinki dostaną więcej słoneczka będą jeszcze piękniejsze
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Koleuski jak malowane.
Hippeastrum piękne, takie niecodzienne w kolorkach.
Ja mam cztery , ale raczej zwyklaczki.
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Przepraszam Dorota,że Cię przegapiłamszarotka66 pisze: Gile widziałam wczoraj na drzewie, nie mogłam się napatrzeć. One są takie śliczne i trzymam cię za słowo, że to zwiastuny wiosny. Nawet mnie "zimnolubowi" już się znudziły czapki i kozaczki.
A to jedyny komentarz-przepięknych ptaszków.
Są naprawdę piękne
Znowu przyleciały,a jakoś w cale nie cieplej
Truskawkowe brzuszki,jedne .Jak to mówi Michaś...
Ha...i tu się mylisz,bo ten hipek ,w porównaniu do innych,które mam-jest wręcz małystefanek pisze: Hipek wspaniały, ładny kolorek i duży kwiat.
Ale przecież nie wielkość się liczy
Piękny jest i już.
Będziemy miały ''pola ''koleusowekatharos pisze:Fajne to hipeastrum.
I koleuski super...ja wczoraj powsadzałam bo korzenie już były olbrzymie.
To hipeastrum to dopiero za rok-pokarze na co je stać.Cebulę ma -jak to ''kupne'' .Więc i kwiaty nie pokazały się w pięknym zdrowiu...
Ale coraz więcej ich rozwija.Zjawiskowy
Kubasia,ja to już zwątpiłam,że w ogóle wiosna przyjdzie
Tak,to prawda.Bezproblemowe rośliny.A w trakcie zimowania-zajmują mało miejsca.Same zaletyelcia1974 pisze:Śliczna Koleuskowa skrzyneczka. A jak roślinki dostaną więcej słoneczka będą jeszcze piękniejsze.
Na dodatek,nie zauważyłam,by miały jakieś przędziorki
Hipki-to wszystkie piękne.A wyglądają tak dostojnie,że to nic,że z Biedronkimrinwestor pisze:Koleuski jak malowane.
Ja do tej pory też miałam takie ''zwykłe''.W tym roku zaszalałam i kupiłam kilka odmianowych.I na tym pewnie poprzestanę...
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolka kolega mojego syna zapomniał jak się nazywają te ptaszyny i mówił "te sikorki z czerwonymi brzuszkami".
Mnie znowu zasypało - dosłownie, droga dojazdowa w zaspach, podwórko tak samo, chyba się wścieknę. Muszę znowu ścieżki sobie odśnieżyć, bo do stajni nie dojdę.
Mnie znowu zasypało - dosłownie, droga dojazdowa w zaspach, podwórko tak samo, chyba się wścieknę. Muszę znowu ścieżki sobie odśnieżyć, bo do stajni nie dojdę.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jolu, u mnie też sypie to białe g... Dobrze że choć takie widoki jak twoje hipeastrum mamy na pociechę
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Twoje koleuski są śliczne . Ja w tym roku pierwszy raz wysiałam nasiona koleusów i już rozpikowałam maleństwa .
Sporo mi wyleciało (dostały tzw. zgniłej nogi czy jak to się tam zwie ) a ty wysiewałaś nasiona czy wszystko ze szczepek masz ?
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jolciu hipek śliczny
O śniegu się nie wypowiadam żeby nerwicy nie dostać
O śniegu się nie wypowiadam żeby nerwicy nie dostać
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Koleusy pięknie prezentują się razem
- jola1313
''Od rana mam dobry humor...''
A to wszystko dlatego,że 2 hipki z B.rozchylają pąki....i....jeden okazał się nie zgodny z etykietką.Miał być czerwony z białym paskiem ,a jest.....zaraz zobaczycie
Moje szczęście jest ogromne.Oby tylko cebula zaczęła ładnie rosnąć,
A oto on;
rano i teraz
Fajny co? ciekawe,czy jakiś odmianowy.
Byłam dziś w mieście...i przy okazji(akurat-specjalnie zajechałam ) zajrzałam do B. A tam zielonego...
No i nie mogłam siię powstrzymać i przyjechała ze mną kolejna 'cebula' hipkowa-niestety ta zakwitnie dopiero za rok.Bo ma obłamane pąki.Za to była przeceniona ,na 3.99.Więc zachęcona-ranną ''pomyłką''---wzięłam tego hippeastrum.Z nadzieją,że może za rok mnie zaskoczy .Że nie będzie zgodnie czerwony
A oprócz tego...pojechałam z myślą o cudnych paprotkach,a przyjechałam z....pięknymi calateami.
I tu sesja zdjęciowa.Bo są tak piękne,że nie mogłam nie robić im zdjęć
A tyle wody odcisnęłam z ziemi...
Wspomniany hippeastrum
Drugi z Biedronki.
I tu kalatee na pralce
I jak tu nie mieć dobrego humoru???
A to wszystko dlatego,że 2 hipki z B.rozchylają pąki....i....jeden okazał się nie zgodny z etykietką.Miał być czerwony z białym paskiem ,a jest.....zaraz zobaczycie
Moje szczęście jest ogromne.Oby tylko cebula zaczęła ładnie rosnąć,
A oto on;
rano i teraz
Fajny co? ciekawe,czy jakiś odmianowy.
Byłam dziś w mieście...i przy okazji(akurat-specjalnie zajechałam ) zajrzałam do B. A tam zielonego...
No i nie mogłam siię powstrzymać i przyjechała ze mną kolejna 'cebula' hipkowa-niestety ta zakwitnie dopiero za rok.Bo ma obłamane pąki.Za to była przeceniona ,na 3.99.Więc zachęcona-ranną ''pomyłką''---wzięłam tego hippeastrum.Z nadzieją,że może za rok mnie zaskoczy .Że nie będzie zgodnie czerwony
A oprócz tego...pojechałam z myślą o cudnych paprotkach,a przyjechałam z....pięknymi calateami.
I tu sesja zdjęciowa.Bo są tak piękne,że nie mogłam nie robić im zdjęć
A tyle wody odcisnęłam z ziemi...
Wspomniany hippeastrum
Drugi z Biedronki.
I tu kalatee na pralce
I jak tu nie mieć dobrego humoru???
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolcia skąd Ty masz te calathee???
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
To się obłowiłaś cudnie .Życzę pięknej pomyłki hipkowej Niech sobie rosną i nabierają siły .Moje kolejne rozchylają płateczki, a ja ..... chodże kołonich jak ta głupia i zaglądam
Ja też zaraz jadę przypadkiem skręcić na zakupy tylko mężuś jeszcze o tym nie wie
Ja też zaraz jadę przypadkiem skręcić na zakupy tylko mężuś jeszcze o tym nie wie
- jola1313
Karolinko,z Biedronki .Po 10zł.Obie są ładnie rozrośnięte.Szczególnie ta jasna,ma sporo rozetek i puszcza ''kły'' z korzeni .Ma duuże te liście.
Oby tylko im to zalanie nie zaszkodziło.Chyba je przesadzę w nową suchą ziemię .Albo chociaż na gazety postawię,lub obwinę ...
Mamafrania -liczyłam,że czerwony-okaże się pełny .Bo jakaś dziewczyna się chwaliła,że miała taką pomyłkę.A u mnie nie dosyć,że pełny,to i kolor zupełnie nie czerwony .Ale bardzo mnie cieszy.
Tylko jakiś smutek musi być-cebula .A na dodatek ma jeszcze 1 pąk,ale widzę,że obsechł z lekka.No i możliwe,że jednak drugi nie zakwitnie ...Ale oby cebula korzenie puściła...
Koniecznie zajedź do biedronki.Ja miałam chrapkę na paprotki,ale może dobrze,że tylko takie zwykłe były...To okupiłam się w kalatee .Pięknie rozrośnięte
Oby tylko im to zalanie nie zaszkodziło.Chyba je przesadzę w nową suchą ziemię .Albo chociaż na gazety postawię,lub obwinę ...
Mamafrania -liczyłam,że czerwony-okaże się pełny .Bo jakaś dziewczyna się chwaliła,że miała taką pomyłkę.A u mnie nie dosyć,że pełny,to i kolor zupełnie nie czerwony .Ale bardzo mnie cieszy.
Tylko jakiś smutek musi być-cebula .A na dodatek ma jeszcze 1 pąk,ale widzę,że obsechł z lekka.No i możliwe,że jednak drugi nie zakwitnie ...Ale oby cebula korzenie puściła...
Koniecznie zajedź do biedronki.Ja miałam chrapkę na paprotki,ale może dobrze,że tylko takie zwykłe były...To okupiłam się w kalatee .Pięknie rozrośnięte