Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
U mnie rano było okropnie. Zimno, wiało i deszcz padał. Po południu się wypogodziło.
Nawet popracowałam trochę. To znaczy w końcu zakończyłam przycinanie róż.
W tym roku strasznie długo szło, bo do każdej róży była dezynfekcja sekatora i każda ranka była zamazywana maścią ogrodniczą. Mam nadzieję, że to pomoże.
Nawet popracowałam trochę. To znaczy w końcu zakończyłam przycinanie róż.
W tym roku strasznie długo szło, bo do każdej róży była dezynfekcja sekatora i każda ranka była zamazywana maścią ogrodniczą. Mam nadzieję, że to pomoże.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju wiosna upragniona nadeszła i teraz możemy się cieszyć jej widokami
Magnolia,prymulki,bratki,tulipany i sasanki ją obwieszczają
Maju nie masz magnolii? Ja posadziłam kilka dni temu nową magnolię Nigra
Marzy mi się jeszcze z kremowymi kwiatami,na razie pozostaje w strefie marzeń
Fajnie,że się odezwałaś,brakuje Ciebie ,czekam na wątek
Ewcia to prawda,Therese Bugnet to żelazna róża,chyba je polubię,a nie rabatówki,które strzelają nierzadko focha
Danusiu tak to prawda,czekalam z utęsknieniem na wiosnę,a ona teraz właśnie jest i doskonale się sprawuje
Ciesze się,że chwalisz jeżówkę Milkshake,wyszło mi chyba ze 4 sadzonki od pana Marka jak rozpakowałam woreczek.
Fakt były malutkie na początku,ale teraz dostają spore liściory
Gosiu u mnie też wczoraj padało,czekałam w sumie na deszcz,sporo sie napracowałaś,ja swoje róże poprzycinałam jak zawsze i opryskałam miedzianem...to wszystko,jeśli chodzi o pielęgnację na tym etapie.Potem w maju na bank mszyce oblezą pędy,a wtedy zastosuję Confidor
Przywrotnik ostroklapowy,lubię te liście zbierające krople deszczu...
Pierwiosnek ząbkowany
Clematis Andromeda posadzony do donicy,a w nóżki lobelia własnego wysiewu
Miłego dnia
Magnolia,prymulki,bratki,tulipany i sasanki ją obwieszczają
Maju nie masz magnolii? Ja posadziłam kilka dni temu nową magnolię Nigra
Marzy mi się jeszcze z kremowymi kwiatami,na razie pozostaje w strefie marzeń
Fajnie,że się odezwałaś,brakuje Ciebie ,czekam na wątek
Ewcia to prawda,Therese Bugnet to żelazna róża,chyba je polubię,a nie rabatówki,które strzelają nierzadko focha
Danusiu tak to prawda,czekalam z utęsknieniem na wiosnę,a ona teraz właśnie jest i doskonale się sprawuje
Ciesze się,że chwalisz jeżówkę Milkshake,wyszło mi chyba ze 4 sadzonki od pana Marka jak rozpakowałam woreczek.
Fakt były malutkie na początku,ale teraz dostają spore liściory
Gosiu u mnie też wczoraj padało,czekałam w sumie na deszcz,sporo sie napracowałaś,ja swoje róże poprzycinałam jak zawsze i opryskałam miedzianem...to wszystko,jeśli chodzi o pielęgnację na tym etapie.Potem w maju na bank mszyce oblezą pędy,a wtedy zastosuję Confidor
Przywrotnik ostroklapowy,lubię te liście zbierające krople deszczu...
Pierwiosnek ząbkowany
Clematis Andromeda posadzony do donicy,a w nóżki lobelia własnego wysiewu
Miłego dnia
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zacznij szukać jakiejś drabinki, bo ani się obejrzysz, jak poszybuje w górę Nby duży nie rośnie, ale 2 m miałam w pierwszym sezonie po kupieniu.
Przymrozek widzę
Przymrozek widzę
Piszesz, że marzy Ci się Mary Rose - ja ją wczoraj przytargałam z Auchan... , było jeszcze kilka innych piękności... A jak Twoje zakupy? Wybrałaś się tam?
Twoja psina bardzo romantyczna, kwiatki podziwia. Mój urwis natychmiast pozrywałby im łebki !
Twoja psina bardzo romantyczna, kwiatki podziwia. Mój urwis natychmiast pozrywałby im łebki !
Aniu sporo masz tych clematisów. Ja w tym roku też kilka nabyłam. Zobaczę jak się sprawdzą.Pięknie i kolorowo zrobiło się w ogrodach.Ja codziennie robię obchód i sprawdzam co mi urosło, nawet najmniejsza roślinka sprawia mi niesamowitą radosć. Miłego dnia!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Z foki z clemkiem cudnie mrugają do nas brateczki, swoimi wesołymi oczkami A clemek ma już wielkie liście.... moje jeszcze w powijakach poza Polish Spirit.....bo ten to ma powera
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cebulice efektownie wyglądają na twoim zdjatku ,ja mam ich mnie,ale może i mi się rozrosną
Tez lubię przyglądać się na Przywrotnik jak trzyma krople deszczu,fajniutko to wygląda
Pierwiosnek ząbkowany bardzo ładny,,,,ja go nie mam
Tez lubię przyglądać się na Przywrotnik jak trzyma krople deszczu,fajniutko to wygląda
Pierwiosnek ząbkowany bardzo ładny,,,,ja go nie mam
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anuś,
cudowna wiosna u Ciebie ! Narrreszcie, prawda? Ileśmy się jej nawyglądały ...
Forsycja i magnolia ... . Jak ja kocham magnolie !!! Zauroczyły mnie, kiedy byłam jeszcze nastolatką i pojechałam na wycieczkę klasową do Wilanowa, gdzie znajduje się letnia rezydencja króla Jana Sobieskiego wraz z barokowym ogrodem. I tam właśnie przed samym pałacem ...rosła sobie ona ...obsypana kwiatami ... cudowna i olbrzymia stellata ... . Co za widok ... drzewo bez liści, a w kwiatach ... Ech ... .
Również i moim marzeniem jest kolekcja co najmniej trzech tych drzew u siebie. Na razie, po stracie Betty, która zmarzła po zeszłorocznej zimie, rośnie na jej miejscu właśnie biała stellatka . Właśnie Nigra jeszcze za mną chodzi i może Rustica Rubra ...? Nie wspominając nadal o żółtej ... .
cudowna wiosna u Ciebie ! Narrreszcie, prawda? Ileśmy się jej nawyglądały ...
Forsycja i magnolia ... . Jak ja kocham magnolie !!! Zauroczyły mnie, kiedy byłam jeszcze nastolatką i pojechałam na wycieczkę klasową do Wilanowa, gdzie znajduje się letnia rezydencja króla Jana Sobieskiego wraz z barokowym ogrodem. I tam właśnie przed samym pałacem ...rosła sobie ona ...obsypana kwiatami ... cudowna i olbrzymia stellata ... . Co za widok ... drzewo bez liści, a w kwiatach ... Ech ... .
Również i moim marzeniem jest kolekcja co najmniej trzech tych drzew u siebie. Na razie, po stracie Betty, która zmarzła po zeszłorocznej zimie, rośnie na jej miejscu właśnie biała stellatka . Właśnie Nigra jeszcze za mną chodzi i może Rustica Rubra ...? Nie wspominając nadal o żółtej ... .
Aniu ja też mam Andromedę ale rośnie w gruncie a jeżówki będziemy porównywać jestem ciekawa jakie masz.
- Annes 77
Ewcia no wiem,koniecznie w tym tygodniu poszukam w centrum ogrodniczym podpórek i dla Andromedy i dla kilku róż
Ojej....tylko nie przymrozki
Asiu byłam dziś w LM i były róże,ale Mary Rose była jedna,ale taka sfatygowana i sponiewierana,że po prostu jej nie kupiłam ...39 zł to trochę dużo za krzaczek,który źle rokował...ale i tak ją dopadnę jak nie teraz to w innym czasie
Psinka romantyczna? fakt lubi wąchać kwiatki,a jak jeszcze motylka w nim zobaczy to koniec...
Nie byłam w szkółce,pojadę po weekendzie majowym,a wtedy nie ręczę za siebie
Julianna clemki są wspaniałymi pnączami dające dużo radości ogrodnikowi
Ja nie mam możliwości jeżdżenia codziennie na działkę,ale staram się być ze dwa razy w tygodniu,no chyba,że pogoda się zepsuje,a wtedy wielki płacz Jak jutro nie będzie padać to chciałabym pojechać posadzić przetaczniki i zobaczyć przy okazji czy zakwitła moja kochana magnolia Galaxy:)
Aguś brateczki mrugają swoimi oczkami,to bardzo wesołe kwiatuszki
Clemki w donicach nieźle sobie radzą,zawiązują kolejne pąki,a ja się raduję
Polish Spirit rośnie u mnie na działce,poprzedniej wiosny miał tylko kilka kwiatków,ale teraz mam nadzieję,że pokaże się z dobrej strony")
Aniu cebulice posadziłam 4 lata temu na początku przygody z działką i do tej pory pięknie co roku kwitną,chyba nornice ich nie lubią Pierwiosnek ząbkowany jest super,na pewno dokupię jeszcze kilka sztuk w innych kolorach
Moni jak fajnie,że do mnie zajrzałaś Pojawiasz się i znikasz
Wiosna przyszła,tęskniłam za nią bardzo
Ja też jestem zauroczona magnoliami:) Teraz marzy mi się odmiana Butterfline no cudna jest do małych ogrodów,czyli do naszych jak znalazł Już zaczynam poszukiwania
Dziś byłam w Lidlu i kupiłam piwonię za bagatela 6,66 zł i passiflorę w tej samej cenie...spróbuję uprawy na balkonie
Andromeda się rozwija...
Sasanki dokupuję skrzętnie
Ojej....tylko nie przymrozki
Asiu byłam dziś w LM i były róże,ale Mary Rose była jedna,ale taka sfatygowana i sponiewierana,że po prostu jej nie kupiłam ...39 zł to trochę dużo za krzaczek,który źle rokował...ale i tak ją dopadnę jak nie teraz to w innym czasie
Psinka romantyczna? fakt lubi wąchać kwiatki,a jak jeszcze motylka w nim zobaczy to koniec...
Nie byłam w szkółce,pojadę po weekendzie majowym,a wtedy nie ręczę za siebie
Julianna clemki są wspaniałymi pnączami dające dużo radości ogrodnikowi
Ja nie mam możliwości jeżdżenia codziennie na działkę,ale staram się być ze dwa razy w tygodniu,no chyba,że pogoda się zepsuje,a wtedy wielki płacz Jak jutro nie będzie padać to chciałabym pojechać posadzić przetaczniki i zobaczyć przy okazji czy zakwitła moja kochana magnolia Galaxy:)
Aguś brateczki mrugają swoimi oczkami,to bardzo wesołe kwiatuszki
Clemki w donicach nieźle sobie radzą,zawiązują kolejne pąki,a ja się raduję
Polish Spirit rośnie u mnie na działce,poprzedniej wiosny miał tylko kilka kwiatków,ale teraz mam nadzieję,że pokaże się z dobrej strony")
Aniu cebulice posadziłam 4 lata temu na początku przygody z działką i do tej pory pięknie co roku kwitną,chyba nornice ich nie lubią Pierwiosnek ząbkowany jest super,na pewno dokupię jeszcze kilka sztuk w innych kolorach
Moni jak fajnie,że do mnie zajrzałaś Pojawiasz się i znikasz
Wiosna przyszła,tęskniłam za nią bardzo
Ja też jestem zauroczona magnoliami:) Teraz marzy mi się odmiana Butterfline no cudna jest do małych ogrodów,czyli do naszych jak znalazł Już zaczynam poszukiwania
Dziś byłam w Lidlu i kupiłam piwonię za bagatela 6,66 zł i passiflorę w tej samej cenie...spróbuję uprawy na balkonie
Andromeda się rozwija...
Sasanki dokupuję skrzętnie
Aniu, jak ja doskonale rozumiem Twoją radość z każdej rozwijającej się roślinki - a teraz mamy ucztę
Też dzisiaj byłam w LM i sprawiłam sobie frajdę kupując Leonardo da Vinci i Augustę Luisę ( z Końskowoli). Mam nadzieję ,że mi się odwdz ięczą za miłośc , którą już je darzę .Nie wspomnę o powojnikach od p.Marczyńskiego z Auchan
Na stronie szkółki jest informacja , że róże będą w sprzedaży po 14 maja.
Masz wieści z giełdy?
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
Też dzisiaj byłam w LM i sprawiłam sobie frajdę kupując Leonardo da Vinci i Augustę Luisę ( z Końskowoli). Mam nadzieję ,że mi się odwdz ięczą za miłośc , którą już je darzę .Nie wspomnę o powojnikach od p.Marczyńskiego z Auchan
Na stronie szkółki jest informacja , że róże będą w sprzedaży po 14 maja.
Masz wieści z giełdy?
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ależ cudne sasaneczki dokupiłaś..... i tak ich dużo śliczne kolorki
- Annes 77
Hej Dorotka
Dobry zakup Leonrado da Vinci to dobra róża,ma ładne kwiaty,powinna Cię cieszyć,Augusta ma podobno szampańskie,duże kwiaty
Dzięki za info o szkółce,bo ja już po weekendzie pojechałabym na łowy,a tak w spokoju doczekam do 14 maja
W niedzielę byłam na giełdzie,szukałam ładnych pelargonii,ale nie kupiłam,był mały jeszcze wybór.Może za tydzień będzie więcej to kupię.
Widziałam piwonie drzewiaste w cenie 40 zł.Kupiłam 4 sasanki u pana z wąsem...wiesz który to pan?
Ma swoje byliny,jak wchodzisz na kwiaty to po lewej stronie stoi
Aguś poluję jeszcze na różową,ale niestety nie było
Trzy przetaczniki czekają na wysadzenie do gruntu
Czekam na tulipany...zdjęcie sprzed kilku dni,może już zakwitły? tego dowiem się w czwartek
Dobry zakup Leonrado da Vinci to dobra róża,ma ładne kwiaty,powinna Cię cieszyć,Augusta ma podobno szampańskie,duże kwiaty
Dzięki za info o szkółce,bo ja już po weekendzie pojechałabym na łowy,a tak w spokoju doczekam do 14 maja
W niedzielę byłam na giełdzie,szukałam ładnych pelargonii,ale nie kupiłam,był mały jeszcze wybór.Może za tydzień będzie więcej to kupię.
Widziałam piwonie drzewiaste w cenie 40 zł.Kupiłam 4 sasanki u pana z wąsem...wiesz który to pan?
Ma swoje byliny,jak wchodzisz na kwiaty to po lewej stronie stoi
Aguś poluję jeszcze na różową,ale niestety nie było
Trzy przetaczniki czekają na wysadzenie do gruntu
Czekam na tulipany...zdjęcie sprzed kilku dni,może już zakwitły? tego dowiem się w czwartek