Ogrodowo u MORANGO cz. 2
- Krzysztof59
- 200p
- Od: 29 lip 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród południa cz.2
Witaj Kasiu.
Musiałem zajrzeć do Twego wątku i zauroczony jestem--- kapustą , szczawiem i całą resztą. Nasiona szczawiu są do kupienia nawet na al. jednak kapusty galicyjskiej nie znalazłem nigdzie. Gdzie tego szukać?
Musiałem zajrzeć do Twego wątku i zauroczony jestem--- kapustą , szczawiem i całą resztą. Nasiona szczawiu są do kupienia nawet na al. jednak kapusty galicyjskiej nie znalazłem nigdzie. Gdzie tego szukać?
Pozdrawiam - Krzysztof
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Ja przywiozłam z Portugalii, i mam nadzieję, że uda mi się w tym roku pozyskać nasiona, jeśli oczywiści trzaskające mrozy nie przyjda nie wiem ile mi na ten sezon nawet nasion zostało jak cos bedzie mi zbywać to będę pamietać
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Kasiu-przepraszam za pomyłke imienia
Jarmuż traktuje tak jak sałate ,dodaje fete ,pomidory itd, co kto lubi , podaje z sosem winegre (napisałam jak mówie)
Zupy też uzupełniam jarmużem ,albo z samego gotuje miksuje przyprawiam i ze śmietanką ,mniam
Jarmuż traktuje tak jak sałate ,dodaje fete ,pomidory itd, co kto lubi , podaje z sosem winegre (napisałam jak mówie)
Zupy też uzupełniam jarmużem ,albo z samego gotuje miksuje przyprawiam i ze śmietanką ,mniam
- MORANGO
- Kontakt:
Jadziu nie ma problemu a w sałatce muszę jarmuz też wypróbować
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
W sałatce jarmuż trochę dla mnie za twardy , smażony jak szpinak jest OK.
Szczaw zamiast octu , to doskonały pomysł .
Szczaw zamiast octu , to doskonały pomysł .
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu, oj dawno Cię nie było
Prymulki pięknie Ci kwitną ,,wiosny chcą jak nic,a mnie mnie biało,wszystko pod pierzynką i mrozik mały trzyma.
Zupka bardzo smakowicie wyglada
Prymulki pięknie Ci kwitną ,,wiosny chcą jak nic,a mnie mnie biało,wszystko pod pierzynką i mrozik mały trzyma.
Zupka bardzo smakowicie wyglada
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu wiosna już się skończyła , a tak pięknie prymulki kwitły
U mnie też już po wiośnie - w nocy było -10. Całe szczęście, że spadło trochę śniegu.
Heyka
W wątku warzywnym naoglądałam się napodziwiałam Korali MORANGO , z akcji dostałam nasiona papryki Beros więc postanowiłam poznać właścicielkę Zwiedziłam ogród ...zajrzałam do foliaka - sprytnie opisane pomidorki na dłużej zatrzymałam się w warzywniku .
Wszystko ci pięknie rośnie, podziwiam Szczaw pierwszy raz widzę , piękny , trzeba się za nim rozejrzeć .
W wątku warzywnym naoglądałam się napodziwiałam Korali MORANGO , z akcji dostałam nasiona papryki Beros więc postanowiłam poznać właścicielkę Zwiedziłam ogród ...zajrzałam do foliaka - sprytnie opisane pomidorki na dłużej zatrzymałam się w warzywniku .
Wszystko ci pięknie rośnie, podziwiam Szczaw pierwszy raz widzę , piękny , trzeba się za nim rozejrzeć .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój warzywnik zawsze budzi moją dziką zazdrość Znów obiecuję sobie, że w tym roku to już na pewno bardziej się postaram
Zastanawiałam się nad nazwą róży Purple Tiger (bo to chyba ja Twoją tak określiłam ). Mam taką samą i ktoś ją tak dla mnie nazwał. Tylko że widziałam bardzo podobną New Imagine i to chyba taką właśnie mamy. Przeglądałam zdjęcia na helpie i nie mogę się zdecydować
Zastanawiałam się nad nazwą róży Purple Tiger (bo to chyba ja Twoją tak określiłam ). Mam taką samą i ktoś ją tak dla mnie nazwał. Tylko że widziałam bardzo podobną New Imagine i to chyba taką właśnie mamy. Przeglądałam zdjęcia na helpie i nie mogę się zdecydować
- MORANGO
- Kontakt:
dziewczynki- dziękuję że zaglądacie do mojego watku, korzystając z wolnej chwili postanowiłam skonstruować grownboxa na moje papryczki, pierwsze już wysialam w grudniu pomysł okazał się super, papryczki mają w chwili obecen 26 stopni, i dużo swiatła
tija- witaj w moim wątku, jest mi bardzo miło Ciebie poznać, i bardzo dziękuję za komplementy
ewamaj66- ja już zgłupiałam co to za odmiana, ale i tak ją
tija- witaj w moim wątku, jest mi bardzo miło Ciebie poznać, i bardzo dziękuję za komplementy
ewamaj66- ja już zgłupiałam co to za odmiana, ale i tak ją
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ale super pomysł Kasiu- o ile dobrze zapamiętałam imie .
Już mam pomysł,w czym wysieje swoje jeżówki ,w misce i na parapet.
A róża bardzo ładna
Już mam pomysł,w czym wysieje swoje jeżówki ,w misce i na parapet.
A róża bardzo ładna
- MORANGO
- Kontakt:
Jadziu nie pomyliłaś