Mój ogród na fotografii -część 5
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Ja tez czekam na zdjęcia glicynii. Moja niestety co roku przemarzała a w tym roku m. skosił kosiarą i już po niej
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A ja idę popływać w Twoim basenie, bo u mnie już roślinki rosną, a sucho i u nas Bogusiu, ja podlewam jak mam wolne, no cóż, co ma przetrwać to przetrwa
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu
Pięknie się wszystko u ciebie rozrasta
Zauroczyło mnie poletko kosmosów Ja posiałem ,ale coś im nie pasowało i żadnego nie ma .Trzeba czekac do przyszłego roku
Pozdrawiam
Pięknie się wszystko u ciebie rozrasta
Zauroczyło mnie poletko kosmosów Ja posiałem ,ale coś im nie pasowało i żadnego nie ma .Trzeba czekac do przyszłego roku
Pozdrawiam
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko!...miło,ze jesteś
Dalie zdobią ogród do pierwszych przymrozków...więc jak je nie kochać?
Pozdrawiam serdecznie!
Zosieńko!...a moja tak zakorzeniła się mocno,ze miałabym problemy z usunięciem jej...ale na pewno ukorzenię i posadzę kolejną ...tym razem w odpowiednim miejscu
Ta ma kwiaty takie " wątłe" i ...niewiele...
pozdrawiam
Iwonko!...bardzo proszę...pływaj...
Biedne roślinki bez deszczu!
Pozdrawiam
Andrzejku!...miło mi Ciebie gościć...
U mnie kosmosy same wysiewają się...i porosły dorodne.
Pozdrawiam serdecznie.
...dla moich wspaniałych gości....
Dalie zdobią ogród do pierwszych przymrozków...więc jak je nie kochać?
Pozdrawiam serdecznie!
Zosieńko!...a moja tak zakorzeniła się mocno,ze miałabym problemy z usunięciem jej...ale na pewno ukorzenię i posadzę kolejną ...tym razem w odpowiednim miejscu
Ta ma kwiaty takie " wątłe" i ...niewiele...
pozdrawiam
Iwonko!...bardzo proszę...pływaj...
Biedne roślinki bez deszczu!
Pozdrawiam
Andrzejku!...miło mi Ciebie gościć...
U mnie kosmosy same wysiewają się...i porosły dorodne.
Pozdrawiam serdecznie.
...dla moich wspaniałych gości....
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bogusiu cudowna kolekcja dalii.
Swoim porzeczkom zrobiłam fotkę, ale wobec powyższego nie wstawię, będzie obciach.
Jeszcze nigdy nie widziałam tak obficie owocującej porzeczki .
Ta pomarańczowa bylinka to chyba pełnik japoński.
Swoim porzeczkom zrobiłam fotkę, ale wobec powyższego nie wstawię, będzie obciach.
Jeszcze nigdy nie widziałam tak obficie owocującej porzeczki .
Ta pomarańczowa bylinka to chyba pełnik japoński.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Boguniu, a co tak pięknie na biało Ci kwitnie?
Porzeczki wspaniałe, mniam. Jak je wykorzystasz? Na ciasto, na kompocik?
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Witaj Bogusiu.
Ale Ci porzeczka obrodziła. Czy będziesz robić jakieś przetwory? Czy krokosz jest jednoroczny i do suszenia? Bo ja miałem taką mieszankę i coś podobnego mi urosło. To ostatnie to może być onętek siarkowy. Ale pewien nie jestem.
Ale Ci porzeczka obrodziła. Czy będziesz robić jakieś przetwory? Czy krokosz jest jednoroczny i do suszenia? Bo ja miałem taką mieszankę i coś podobnego mi urosło. To ostatnie to może być onętek siarkowy. Ale pewien nie jestem.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Bogusiu piękne dalie ,porzeczki tez mi obrodziły a to nie onętek,kosmos siarkowy.?
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Hmmm, jak zwykle piękne fotki, piękne roslinki
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam w niesamowicie upalny dzień...
Tereniu!...od tego roku stałam się kolekcjonerką dalii...i wiem,że będę tę kolekcję powiększała.
Mam kilka jeszcze odmian, które lada dzień zakwitną- nabyte od kolekcjonera dalii ..tu na Forum...
Jaki obciach?...wstawiaj fotkę porzeczek...
Ja mam jeden krzak ... a właściwie krzaczek...a zbiorę z niego ok. 10kg...może i więcej.
Co roku tak obficie obradza i owoce dorodne...zawsze wiosną wycinam stare pędy i tym sposobem odmładzam krzak.
Tereniu...to pomarańczowe ...to jednoroczny kwiatek.Pozdrawiam
Iwonko!
...te białe kwiaty ...to juka...
Weroniko!/ nikus/ ...witam serdecznie nowego gościa!Miło mi będzie Ciebie gościć w swoich skromnych progach.
Dziękuję za słowa uznania dla mnie i mojego ogrodu.
Zapraszam...zaglądaj do mnie!
Linetko!witam serdecznie
..porzeczki do skubania przez wnuczkę ...reszta na dżem...do naleśników , gofrów...z bitą śmietaną. Pychotka!
Krystianie! cieplutko w upalny dzień!
Na termometrze już 22C...dzisiaj chyba spędzę dzień w basenie...
Krokosz mam po raz pierwszy...tak jest to roślina jednoroczna, ale prawdopodobnie pozostawiona do dojrzenia nasion i wysianiu się ich...jest w kolejnych latach.
Wygląda na to ,ze można zasuszać .../ zbiorę nasiona/
Masz rację...ten pomarańczowy kwiatek ...to onętek siarkowy...
jak go zwał tak go zwał... podoba mi się bo tworzy taką krzewinkę...i intensywnym kolorem "krzyczy" w ogrodzie...
Porzeczka obradza tak co roku...taki niepozorny krzaczek...jeden ....a owoców multum.Będzie dżem...
Tak samo obrodziły dwie wiśnie ...niewielkie drzewka...a wiśni " zatrzęsienie"...Pozdrawiam!
Beatko!/ Becia/
Tak to onętek siarkowy...pisałam już wyżej...Krystian/Kriss/zidentyfikował go.Ma zupełnie inne liście niż te zwykłe onętki.
Dzięki za pomoc...pozdrawiam
Mariolciu!...witam
... dziękuję za miłe słowa ...postaram się dzisiaj coś ciekawego 'obfocić"...
W podziękowaniu za odwiedziny, moim wspaniałym gościom....obficie kwitnący jeszcze, od ponad trzech tygodni....clematis
Tereniu!...od tego roku stałam się kolekcjonerką dalii...i wiem,że będę tę kolekcję powiększała.
Mam kilka jeszcze odmian, które lada dzień zakwitną- nabyte od kolekcjonera dalii ..tu na Forum...
Jaki obciach?...wstawiaj fotkę porzeczek...
Ja mam jeden krzak ... a właściwie krzaczek...a zbiorę z niego ok. 10kg...może i więcej.
Co roku tak obficie obradza i owoce dorodne...zawsze wiosną wycinam stare pędy i tym sposobem odmładzam krzak.
Tereniu...to pomarańczowe ...to jednoroczny kwiatek.Pozdrawiam
Iwonko!
...te białe kwiaty ...to juka...
Weroniko!/ nikus/ ...witam serdecznie nowego gościa!Miło mi będzie Ciebie gościć w swoich skromnych progach.
Dziękuję za słowa uznania dla mnie i mojego ogrodu.
Zapraszam...zaglądaj do mnie!
Linetko!witam serdecznie
..porzeczki do skubania przez wnuczkę ...reszta na dżem...do naleśników , gofrów...z bitą śmietaną. Pychotka!
Krystianie! cieplutko w upalny dzień!
Na termometrze już 22C...dzisiaj chyba spędzę dzień w basenie...
Krokosz mam po raz pierwszy...tak jest to roślina jednoroczna, ale prawdopodobnie pozostawiona do dojrzenia nasion i wysianiu się ich...jest w kolejnych latach.
Wygląda na to ,ze można zasuszać .../ zbiorę nasiona/
Masz rację...ten pomarańczowy kwiatek ...to onętek siarkowy...
jak go zwał tak go zwał... podoba mi się bo tworzy taką krzewinkę...i intensywnym kolorem "krzyczy" w ogrodzie...
Porzeczka obradza tak co roku...taki niepozorny krzaczek...jeden ....a owoców multum.Będzie dżem...
Tak samo obrodziły dwie wiśnie ...niewielkie drzewka...a wiśni " zatrzęsienie"...Pozdrawiam!
Beatko!/ Becia/
Tak to onętek siarkowy...pisałam już wyżej...Krystian/Kriss/zidentyfikował go.Ma zupełnie inne liście niż te zwykłe onętki.
Dzięki za pomoc...pozdrawiam
Mariolciu!...witam
... dziękuję za miłe słowa ...postaram się dzisiaj coś ciekawego 'obfocić"...
W podziękowaniu za odwiedziny, moim wspaniałym gościom....obficie kwitnący jeszcze, od ponad trzech tygodni....clematis
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Bogusiu, porzeczka niesamowita! Ja mam dwa krzaczki (choć to wyjątkowo nietrafione określenie...) czarnej na pniu, z jednego zebrałam jedną miseczkę i to niecałą W dodatku dopadła ją rdza (chyba) i już jest bezlistna
Clematis na tle błękitnego nieba niesamowity
Miłego dnia - u mnie też upał
Clematis na tle błękitnego nieba niesamowity
Miłego dnia - u mnie też upał
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Bogusiu Właśnie nadrabiam zaległości i spaceruję po Twoim ogrodzie.Pięknie kolorowo, dostałem oczopląsu.
U Mnie podobnie jak u Ciebie upał. Nie padało od dawna i zrobiła się susza . Zapasy deszczówki się wyczerpały, a roślinki wołają pić.Wczoraj przywiozłem wodę z rzeki. Staram się nie używać tej wodociągowej.
Masz dużo dalii. Może się narażę, ale nie przepadam za nimi.Zalegają w piwnicy po poprzedniej użytkowniczce części ogrodu.
U Mnie podobnie jak u Ciebie upał. Nie padało od dawna i zrobiła się susza . Zapasy deszczówki się wyczerpały, a roślinki wołają pić.Wczoraj przywiozłem wodę z rzeki. Staram się nie używać tej wodociągowej.
Masz dużo dalii. Może się narażę, ale nie przepadam za nimi.Zalegają w piwnicy po poprzedniej użytkowniczce części ogrodu.