Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko wiesz w ogóle nie widać jakiś strat na Twoich rabatkach. Wiem że roślinki za szybko tego roku przekwitają. Ja mam już jesienne widoki, od tych upałów wysuszone wszystko, liści wokół dużo trzeba będzie grabić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie piękne zbliżenia hortensji!
Wyglądają jak sztuczne ;:306 Sorry! Są doskonałe! Ta pierwsza powala!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie powtórzę tego co napisały poprzedniczki bo wątek stałby się nudny. :;230
Ale powiem Ci że masz rękę do takich kompozycji. ;:108
Mój balkonik ledwo przeżył i mam poparzone słońcem rośliny.
Wczoraj cięłam liście i wyrzuciłam pełne wiadro suszek.
Chyba jak An-ka zrezygnuję z jednorocznych na balkonie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Zupełnie nie rozumiem jak mogłaś przez tyle lat ukrywać przed nami swój taras ;:24 Urocze miejsce.
Kolekcja koleusów robi wrażenie. Kiedyś kupiłam nasiona i nic z tego nie wyszło :(
A ten wilczomlecz raz udało mi się przezimować w domu.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nasadzenia tarasowe bajeczne. ;:167 Z własnego doświadczenia wiem, że jak już mi się coś spodoba, to i tak to kupię... może zakup nastąpi w nieco innym czasie, ale nastąpi z pewnością ;:306 Latarenki są o tyle fajne, że można je wkomponować niemal wszędzie. Skoro brakuje miejsc stojących, to może jakieś wiszące się znajdzie? ;:306
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja Cię kręcę... Kolejny wątek i która juz strona ;:oj ;:oj ;:oj Wypadłam na chwilę przez te upały i znów zgubiłam się w tłumie... Teraz wszędzie takie zaległosci... Z przyjemnoscią obejrzałam Twoje foteczki (cudne!) Ten słonecznik mnie rozbroił, ale się namyślałam, cóż to za roslinka? :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Co weszłam to wątku nie widziałam a tu już 7 strona
Oj niegrzeczna kobieto aby być az tak tajemniczą z tarasem
Ściankę z wikliną juz widziałam ale całość robi piękne wrażenie. I nie czekaj z pokazywaniem aż do jesieni :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gonię zaległości weekendowe :wit
Zbliżenia perfekcyjne ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu 11 dziękuję, bardzo lubię fotografować, jednak jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie. Tym bardziej się cieszę, że fotki podobają się :D

Aniu nie mam pojęcia jak moje hortensje mają na imię.... wszystkie są z gałązek :D Ale ta jest wyjątkowo piękna.... szczególnie w takiej fazie, kiedy zaczyna rozkwitać.... uwielbiam ją z tą zielenią połączoną z różem :D

Giniu faktycznie na zdjęciach z bliska można uchwycić takie szczegóły, których nie zauważamy gołym okiem..... a są one naprawdę piękne....

Aniu ano powstrzymała :roll: :lol: Ale ciągle siedzą mi w głowie.... nich no tylko na nie znów trafię ;:224
Cieszę się, że doniczkowce podobają Ci się, u mnie na szczęście mimo upałów jakoś się trzymają, mimo, że na południowym balkonie....ale każdego dnia dostają ponad 40 litrów wody :roll:

Dorotko roślinki niestety umęczone upałem.... floksy przekwitły w mgnieniu oka.... dosłownie usmażyły się na brązowo, kwitnie jeszcze tylko 4 kępy, które jakoś nie poddają się żarowi lejącemu się z nieba..... ja się pytam, gdzie to ochłodzenie i deszcze :roll: ..... może i jest mniej stopni, ale nadal bardzo gorąco.... chłodniejsze są jedynie wieczory i ranki, a deszczu jak nie było tak nie ma..... dziś znów ogród podlewał się od 15 do 22.30 :?

Miłeczko....sztuczne mówisz??? :;230
I ja uważam tę pierwszą za najpiękniejszą..... taka jest w początkowej fazie rozwoju..... później różowieje....

Grażynko dziękuję ;:167
U mnie na szczęście jakoś roślinki w donicach nieźle się trzymają...... bardzo mi przykro, że upał tak umęczył Twoje roślinki, ale ja mam nadzieję, że to chwilowe zniechęcenie u Ciebie...... nie wyobrażam sobie, żeby Twój tonący w kwieciu balkonik był mniej kolorowy..... roślinki na pewno jeszcze ładnie się odbudują i będą zdobiły aż do mrozów :D

Izuniu jakieś tam niewielkie migaweczki z tarasu były 8-) :lol: Matę zamontowałam dopiero w tym roku.... te drewniane skrzynie również.... wcześniej były tylko donice.....
Koleuski bardzo lubię.... dopiero w zeszłym roku powróciłam do nich po kilku latach przerwy.... teraz wyszukuję wciąż nowe odmiany :D
Ja niestety nie będę miała miejsca, żeby przechować wilczomlecze...... w przyszłym roku znów będę musiała kupić....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu miło mi bardzo, że podobają Ci sie moje tarasowce .... czasami pomstuję jak muszę biegać z konewką.... że to już ostatni raz tak ich dużo.... ale i tak wiem, że za rok znów tyle posadzę 8-) :lol:
Z latarenkami masz całkowitą rację..... no i jak tu się nie skusić na kolejne, jeśli one faktycznie wszędzie pasują ;:224 :;230

Mariolu ja w te upały nie robię w ogródku nic..... a zielsko szczęśliwe jest z tego powodu niezmiernie i tak porosło, ze już prawie kwiatów nie widać.... ale niech no tylko się ochłodzi.... to sprawię mu tęgie lanie :;230
Słonecznik w zbliżeniu i mnie zachwyca :D

Ilonko cieszę się bardzo, że taras przypadł Ci do gustu..... a więc rozsiadaj się czym prędzej, a ja już biegną z kawusią z lodami i bitą śmietanką 8-)
Sama nie wiem, czy uda mi się zmienić aranżacje donicową na jesienną, bo wiem z doświadczenia, że moje kwiaty dopiero jesienią pokazują na co je naprawdę stać i są piękniejsze niż kiedykolwiek.... najwyżej dodam im do towarzystwa kilka donic z chryzantemami lub wrzosami i jak co roku kilka dyń ..... a wtedy pokażę :wink: :lol:

Agulka witaj..... ja znów mam zaległości..... dopiero wieczorkiem znalazłam czas, żeby coś skrobnąć . Na weekend przyjechała Ola i starałam sie jak najwięcej czasu z nią spędzić.... a i trzeba było coś upichcić dobrego i ciacho upiec, żeby wzięła ze sobą.... tak, ze dni wypełnione po brzegi :D

Na początek odrobinę wiosny latem :D
Obrazek

Różyczki zaczynają powtarzać i pojawiają się pierwsze kwiatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec troszkę jesieni latem 8-)
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Figlarnie i przekornie wstawiłaś fotki. ;:333
Różyczki teraz zaczynają swoje następne kwitnienie.
I mam nadzieje, że upały mamy za sobą a teraz będzie już tylko lepiej. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Agness, prawie bym Cię zgubiła ;:oj Lecę nadrabiać zaległości, bo widzę, że trochę ich mam ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga, iście królewska uczta dla oczu! Moje "pierwsze" sadziłam tej wiosny, więc nie pozwalałam im kwitnąć, aby "siła" poszła na krzaczek, dobrze że one powtarzają kwitnienie, bo chociaż teraz mogę trochę nacieszyć oko. Pastelowe przecudne. A na tej fotce na końcu, to co to? ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”