Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Cieszę się, że i moje przelewanie myśli i uczuć na posty na coś się przydaje ;:196
Biel każdorazowo mnie zaskakuję ;:167

Życzę wiary we własne szczęście na ziemi ;:167
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wiesz ja też się zastanawiałam nad eksmitowaniem Aquarell ... jakoś mi nie przypada do gustu i nie wiem w czym problem ;:204 też mam ją posadzoną przy Chippendale i może w tym problem (Chippek zdecydowanie wygląda lepiej w tym duecie).
Trzymaj się suchutko... u mnie od rana leje bez przerwy, póki co gdzieś przecieka dach w samochodzie,grrr...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja się przywitam i lecę doczytywać od początku :) :wit
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Justynko, wszystko zależy od tego, co masz na myśli "okazem monstrum"? Nie mogę powiedzieć, żeby mój był monstrum, mimo że ma już 10 lat ;:185 Sadziłam go przy pergoli tarasowej z nadzieją, że oprócz ściany pergoli obrośnie również jej dach. Jak dotąd obrósł połowę dachu więc nie mogę jeszcze się cieszyć zielonym baldachimem nad głową, ale już niedługo ;:224 Mój kokornak ma tak ze 3,5 metra wysokości i troszkę mniej szerokości. Liście wielkie, sercowate, upakowane gęsto. Jak pogoda się poprawi, to zrobię mu zdjęcia.

Agnieszko przydaje się, taki codzienny poradnik szczęśliwego życia :D Biel jest nieprawdopodobna, ponieważ jej odcień zależy od bardzo wielu czynników - nawet od kolorów w sąsiedztwie ;:oj

Asiu nie jestem jeszcze pewna co do Aquarell. Jak mnie urzeknie, to może znajdę jej inną miejscówkę ;:224 Każdy z nas jest inny i gusty też mamy inne (całe szczęście). Moje przygody z różami uświadomiły mi, że niektóre mi nie pasują, chociaż niewątpliwie są piękne i podziwiam je na zdjęciach. Tym sposobem pożegnałam się np. z Pomponellą i wiem, że już jej do siebie nie zaproszę ;:185 Za to mam pospolitą Flammentanz i jestem zadowolona ;:224

Witam Cię serdecznie Ruda_Zabo :D Obszukałam całe forum, żeby odkryć jak masz na imię - bez powodzenia :( Tajemnicza kobietka jesteś :wink: Zapraszam Cię do odwiedzin a ja teraz pobiegnę z rewizytą do Ciebie ;:196

Nadal leje... Na poprawę nastroju trochę słonecznych fotek, niektóre już nieaktualne, bo kwiaty przekwitły.
Wilczomlecz z ubiorkiem
Obrazek

Tulipany Rococo
Obrazek

Miał być RAI, ale mam wątpliwości ;:224
Obrazek

Kwitnąca czereśnia - teraz już są małe owocki :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem nieco stremowana bo moja Ukochana Ciocia postanowiła przeczytać wątek aby, jak się wyraziła: zobaczyć co ja tu wypisuję i czy Jej czasem wstydu nie przynoszę ;:oj Z nadzieją na łagodny wymiar kary przesyłam Cioci Jadzi lilię Casablanca ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Pozdrowienia dla Cioci Jadzi :wit .
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Elwi czy masz gdzieś zdjęcie azalii Sylphides, Właśnie przymierzam się do niej ale chciałabym ja zobaczyć z bliska. Mam miejsce na 3 azalie i już wiem jakie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nareszcie pokazał się pierwszy promień słońca od wielu dni :tan Wszystko jeszcze mokre, skąpane w kroplach wody, w niektórych częściach ogrodu i w piwnicy niestety, stoi woda :( Ale jest nadzieja, że będzie lepiej .
Danusiu dla Ciebie zdjęcie Sylphides sprzed kilku dni - teraz kwiaty kompletnie zniszczone przez deszcz

Obrazek

Krople deszczu pokrywają wszystko - pięknie to wygląda z pozycji siedzenia przy kominku :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj znalazłam chwilę, żeby poeksperymentować z photoshopem... jak Wam się podoba zdjęcie stylizowane na akwarelę?

Obrazek
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

U mnie też słoneczko zerka od czasu do czasu i nie pada ;:138 .Samopoczucie lepsze i ochota do pracy większa (ciekawe czy do jutra mi nie przejdzie?) Zdjęcia cudnie uchwycone i ciekawe efekty po przeróbce :D .Miłego popołudnia Elwi i dziękuję za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ale piękne fotki skąpanych w deszczu.
Współczuję roboty po zalaniu piwnic. Dużo ;:3 :wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla JUSTI kilka zdjęć kokornaka. Sama oceń czy jest duży :wink:

Widok z góry czyli "dach" pergoli nad tarasem. Widać, że pan Kokornak ma jeszcze sporo pola do popisu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze trochę trąbek:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi widziałam ostatnio w szkółce glicynię na żywo,piękny parasol tworzy jak ma solidne podparcie ;:108
Na razie u mnie nie widzę dobrego miejsca na nią,choć bardzo mi się podoba ;:224
Fotki w deszczu ;:333
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja widziałam przejazdem taką glicynię o jakiej piszesz - już wieloletnią, ogromną, na środku trawnika ;:oj Chyba nie muszę Ci pisać jak wyglądała ;:224 U mnie nie ma miejsca na taką, ale wspinająca się po dachu zagnieździła się w myślach na mur :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”