Ogród w sercu puszczy
Re: Ogród w sercu puszczy
Śliczne nowości Ja na fuksję variegatkę choruję od dłuższego czasu
Mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś?
Mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś?
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobry wieczór Madziu
Piękne te nowe roslinki i wspaniała pomocnica.
Masz dużo przestrzeni by wszystko pomieścić, żeby wspaniale wyglądało
Wrócę jeszcze do tej pelargonii:
Jeśli czas znajdziesz, pokaż zmiany.
Serdeczności ślę i wspaniałych wzrostów i kwitnień życzę
Piękne te nowe roslinki i wspaniała pomocnica.
Masz dużo przestrzeni by wszystko pomieścić, żeby wspaniale wyglądało
Wrócę jeszcze do tej pelargonii:
Nie znam się na pelaśkach, a bardzo jestem jej ciekawa.
Jeśli czas znajdziesz, pokaż zmiany.
Serdeczności ślę i wspaniałych wzrostów i kwitnień życzę
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa zapraszam częściej,pogoda sprzyja więc jak coś się "ruszy" zmiany pokażę.Pelargonia o którą pytasz bez zmian nic się na niej "nie zawiązuje",ale dowiedziałam się od osoby od której mam tę pelaśkę,że kwitnie jakimiś karłowatymi kwiatami,też jestem ciekawa jej.
- MagdaB2701
- 200p
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Madziu cudne drzewko,czy to tegoroczne? moje tegoroczne jest malusie,ale już ma pączuszki
Wspaniale kwitną Ci Begonki,Surfinka
Wspaniale kwitną Ci Begonki,Surfinka
- MagdaB2701
- 200p
tak,wczesnowiosenna sadzonka.Obawiam się czy uda mi się ją przezimować,z tymi nowymi odmianami nie zawsze jest łatwo,"matkę" sadzonki z drzewka straciłam.maja79 pisze:Madziu cudne drzewko,czy to tegoroczne?
a kiedy robiłaś sadzonkę? nie które tak już mają,że rosną powoli.maja79 pisze:moje tegoroczne jest malusie,ale już ma pączuszki
- MagdaB2701
- 200p
Troszkę foteczek w słoneczny,upalny dzień.
Heri calico
czy to nie marinka?
'zapączkowana" Paloma i drobniutka koleżanka NN
pelasie
Jacquie caws
Fair fields
Richard hodgson
Oliver Welfari,pomału się "rozkręca"
Tomcat i Tomcat z towarzystwem
tulipanowa Marie Louise,zdecydowanie nie jest taka jaka miała być
Heri calico
czy to nie marinka?
'zapączkowana" Paloma i drobniutka koleżanka NN
pelasie
Jacquie caws
Fair fields
Richard hodgson
Oliver Welfari,pomału się "rozkręca"
Tomcat i Tomcat z towarzystwem
tulipanowa Marie Louise,zdecydowanie nie jest taka jaka miała być
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
kochana ja nie wiem na co ty narzekasz - bardzo ładnie ci kwitną kwiatuszki
Ta drobniutka fuksja nn tak do mnie czule przemawia i Tomcat zresztą też szepcze na drugie uszko - ja chcę do Lubicza
Znowu wstawiłam fotki
Ta drobniutka fuksja nn tak do mnie czule przemawia i Tomcat zresztą też szepcze na drugie uszko - ja chcę do Lubicza
Znowu wstawiłam fotki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- MagdaB2701
- 200p
Monia po obejrzeniu Twoich kwitnien to można się troszkę wkurzyc na swoje kwiatuchy.Fuksja nn i tomcat już wiedzą,że pojadą do Lubicza,spodobał im się plan Ta drobna fuksja jest bardzo fajna,bo ciągle kwitnie i masz rację że drobniejsze odmiany kwitną obficiej i nie są takie wymagające.Ciekawa jestem od kogo jeszcze sadzonki możesz polecić,w tym sezonie już nic nie kupuję,ale w przyszłym na pewno,chociaż już tak zapisany mam notesik,że jakby udało się po wymieniać zaszczepkami to już nic by mi nie brakowało
-- 8 lip 2014, o 13:12 --
Monia po obejrzeniu Twoich kwitnien to można się troszkę wkurzyc na swoje kwiatuchy.Fuksja nn i tomcat już wiedzą,że pojadą do Lubicza,spodobał im się plan Ta drobna fuksja jest bardzo fajna,bo ciągle kwitnie i masz rację że drobniejsze odmiany kwitną obficiej i nie są takie wymagające.Ciekawa jestem od kogo jeszcze sadzonki możesz polecić,w tym sezonie już nic nie kupuję,ale w przyszłym na pewno,chociaż już tak zapisany mam notesik,że jakby udało się po wymieniać zaszczepkami to już nic by mi nie brakowało
-- 8 lip 2014, o 13:12 --
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczna kolekcja pelargonii i fuksji. Ciekawe, że wiele z Forumowiczek preferuje takie właśnie zestawienie. No i plus begonie. Ja nadal jestem na etapie, że nie mogę się zdecydować na konkretne gatunki roślin. Kocham je wszystkie
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Madziu cudne fuksje ale i pelargonie i begonie piękne
Służy im u Ciebie przestrzeń.
Bywam u Ciebie bardzo często, ale brak mi czasu na wpisy wszędzie gdzie zaglądam.
Postaram się mniej pisać, a częściej.
Ależ będzie się u Ciebie działo jak każda roślinka pokaże na co ją stać.
Fuksja na poprzedniej stronie po Heri calico, to faktycznie Marinka. Będziesz z niej zadowolona.
A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki...
Dobranoc
Służy im u Ciebie przestrzeń.
Bywam u Ciebie bardzo często, ale brak mi czasu na wpisy wszędzie gdzie zaglądam.
Postaram się mniej pisać, a częściej.
Ależ będzie się u Ciebie działo jak każda roślinka pokaże na co ją stać.
Fuksja na poprzedniej stronie po Heri calico, to faktycznie Marinka. Będziesz z niej zadowolona.
A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki...
Dobranoc
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Ładna ta Tomcat
A co do notesika, to i mój pełny notatek..Można by się tymi "notatkami" powymieniać
Jakie Ty masz piękne pelargonie
I ta jedna fuksja rzeczywiście wygląda na Marinkę
Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują
A co do notesika, to i mój pełny notatek..Można by się tymi "notatkami" powymieniać
Jakie Ty masz piękne pelargonie
I ta jedna fuksja rzeczywiście wygląda na Marinkę
Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- MagdaB2701
- 200p
dziękuję a nie wiele z nich kwitnie w pełni,więc jak zakwitnie to dopiero będzie widoczek,Szczególnie przy wjeździe do garażu gdzie jest duże skupisko roślin,tu w większości fuksje "zapączkowane" więc jeszcze trochę...maadro pisze:Madziu cudne fuksje ale i pelargonie i begonie piękne
i mam ją w kilku miejscach,bardzo ładnie się rozmnożyłamaadro pisze:to faktycznie Marinka
Sofie Michelsmaadro pisze:A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
to jakaś drobnokwiatowa,o ślimaczym tempie wzrostu i rozwoju pąków,już pączki ma bardzo długo ok 2,3 tygodnie i jeszcze zamkniętemaadro pisze:No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki...
mam też lobelie,milion bells,surfinie,surfinie różyczkową,bakope,werbeny (różne kolory)datura (całkowita klapa z nimi w tym sezonie u mnie) -,kocie ogonki,"pokrzywki" koleusy.Ala jakoś taki sentyment największy do fuksji i pelasiek mam ( przez Monie i Madzie tak się dzieje )Magdallena pisze:Śliczna kolekcja pelargonii i fuksji. Ciekawe, że wiele z Forumowiczek preferuje takie właśnie zestawienie. No i plus begonie.
Jak spróbujesz raz z nimi to już co roku będą u Ciebie gościły,one są non stop w kwiatach i pąkach,Paloma wygląda jak "bomba"która za chwilę wybuchnie,tyle ma pąków a i kwiatów nie mało i u tych drobnokwiatowych długo utrzymują się kwiaty.Alenka pisze:Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują
Wczoraj na szybko przejrzałam swoje nowe nabytki fuksjowe i jedna ma na pewno już pączki ,pelargonia "stóg" też zawiązała pączka,więc wkrótce okaże się co to za dziwadełko.
Martwię się co będzie z moimi kwiatuszkami jak pójdę do szpitala z 5,6 dni mnie nie będzie.Wczoraj widziałam jak teściowa mi "pomaga" w podlewaniu,zimną wodą prosto z kranu (a specjalnie w beczce nie daleko stoi odstojała woda),leje prost z wiadra (bez umiaru) a najdziwniejsze to to ,że nie wszystkie co któregoś,nie wiem na czym to polega,loteria,wyliczanka czy jak,i tak muszę iść podlać jeszcze raz,bo nie które są przelane a inne mają pustynię,więc żadna to pomoc.I nie mogę jej powiedzieć żeby się tym nie zajmowała,bo jak pójdę do szpitala to ktoś musi je podlać,tylko przydałoby się wszystkie.