Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Lidziu dziękuję że jesteś ;:168
a wiesz, że ja zabrałam z powrotem nasiona pełnych maków :wink: Berberyska dostałam od Marty, a bardzo je lubię i chętnie je przygarnę w lecie. W moim ogrodzie drzew już sadzić nie mogę, iglaków nie specjalnie toleruję, a krzewy uwielbiam. Czeremchę miałam ale mi M. skosił ;:145
Czekam już na letnie spotkanie, bo nie udało nam się w ogóle porozmawiać. Dobrze że wizycie towarzyszyła piękna pogoda bo w pamięci mam ogród zalany słońcem. Roślinki z wyjątkiem tych w doniczkach posadziłam. Ja też mam coraz mniej czasu, ale tak jest o tej porze roku ;:173
Aniu Witaj Kochana ;:196 zaparz sobie meliskę, bo szkoda życia na nerwy ;:4 Bardzo będzie mi miło gościć Cię razem z rodzinką, którą tak miło opisujesz ....zapraszam ;:180

Zakwitła wreszcie moja piwonia drzewiasta

Obrazek Obrazek

Lidziu tamaryszek kwitnie!

Obrazek

I wreszcie doczekałam się kwitnienia rugosy, pozostałe też mają pączki (z wyjątkiem jednej)

Obrazek

I takie wesołe widoczki''
Obrazek Obrazek Obrazek

Życzę dobrej nocy i pięknych snów ;:215
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po takiej porcji fotek nie mogą być inne :D .
Drzewiasta będzie mi się śniła po nocach ;:oj .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU......nie mogę zdąrzyć za Tobą...ale chwycilam Cię za nogi i już nie puszczę.....proszę powiedz mi czy Tą Mehanię mogę posadzić przy pergoli po której będzie wędrowała róża..........dojrzałam niebieskie śliczności i okazuje się, ze to Mehania którą nie wiem gdzie ulokować.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko to śnij o piwonii, bo ja też o niej śniłam....kiedyś mi taka ukradziono z działki i odkupiłam po latach :D
Krysiu Mehania rośnie z rozłożonymi kwitnącymi pędami i nagle zobaczyłam 30 cm dalej takiż sam pęd, czyli się rozchodzi na boki ...może to Ci pomoże w znalezieniu jej miejsca.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jesteś niedościgniona,jak Ty to robisz że na wszystko starcza Ci czasu.Ja jakoś nie mogę wszystkiego ogarnąć a chciała bym mieć ;:333
Miło zobaczyć takie promienne buzie w Lidzi ogródku, przypomniała mi się moja wizyta w Jej pięknym raju. ;:215
Może w moje progi zawita gość , pomału wyszłam z marazmu, teraz ogarnę opieką moje roślinki są trochę zaniedbane przez światło i remont altanki.
;:167 ;:3
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu ;:138
Ja cały czas zaglądałem do Twojego wątku.
Przyznaję, że skalniakiem Mi zaimponowałaś.
Jeszcze nie dawno zarzekałaś się , że to nie Twoje klimaty.
Piwonia drzewiasta piękna. Moja już niestety przekwitła.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko jak pamiętam to energii Ci nigdy nie brakowało, ale jak się robi jakiekolwiek inwestycje to reszta schodzi na drugi plan. Spokojnie a wszystko ogarniesz, ja wcale nie jestem taka niedościgniona....oj nie ;:185
Jureczku no właśnie Ty jeden wiesz ile naprawdę istnieje skalniak i jeżeli czytasz to wiesz jakich skalniaków nie lubię (dalej!), ale ten typ mi bardzo odpowiada i nie na centralnym miejscu tylko w głębi..... taki mój, ale w ogrodzie powstaje jeszcze jeden skalniak. Młodsza gospodyni zwiozła ogromne kamienie i buduje a jak powstanie to pokażę. Moja piwonia jest późniejsza. Wszyscy Cię pytamy czy otworzysz swoje rojnikowisko?
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu piwonia sliczna, kwiaty wyglądaja na bardzo duże, chyba takiego koloru jeszcze nie widziałam.
Róża cudna ;:oj uwielbuam białe kwiaty a róże w szczegulności, moja przemarzła jakiś czas temu i jakoś nie po drodze mi ją kupić ;:223
A esołe wdoczki zawsze są fajne...zwłaszcza w słonku robione ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ale wstyd, dopiero jestem, zaległości miałam, ale z niczym wyrobić się nie mogę, maratony w pracy, na działce też jest co robić, wnuki mam u siebie (2), a do trzeciego wczoraj na urodzinki jechaliśmy, ciągle w drodze. Piwonia ma cudny kolorek ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,piwonie powalają na kolana.Byłam teraz u Szmita i oniemiałam na widok kwitnących piwonii drzewiastych.Kwiaty były niemal wielkości głowy.
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Marysiu, nie nadążam, ale się staram. :oops:
Rugosa ma piękny kolor, takiej jeszcze nie widziałam. Widywałam tylko różne odcienie różu, ale takiej kremowej bieli jeszcze nie.
A piwonia też mnie zdumiała kolorem, co prawda jeszcze nigdy nie widziałam drzewiastej, ale ta ma chyba niespotykany, rzadki kolor? ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu tak kwiaty są duże i ciężkie i to trochę zmienia urodę krzewu, bo opadają w dół no ale są piękne!
A róża bardzo mi się spodobała przez ten kremowy kolor ;:215

Obrazek

a poza tym imię mojej córki mnie do niej przekonało :lol:
Iwonko żaden wstyd zawsze miło mi Cię widzieć u mnie. Przecież Ty pracujesz, a i w ogrodach jesteśmy mocno zajęte ....ja mam coraz większe zaległości i często patrzę co słychać , poczytam ale już czasu na pisanie nie wystarczy ;:185 więc wpadaj kiedy masz możliwość ;:196 Uściskaj wnuki i wypoczywaj ;:4
Małgosiu widziałam u Ciebie relację, a ja byłam u Marty Koziorożec i jakie u niej cuda widziałam, a ile jeszcze zakwitnie to się w głowie nie mieści. Chyba nikt nie kocha tak piwonii jak ona ;:167

Margolciu nie bojaj się ino szukaj swojego siedliska, bo jestem pewna że z nami znajdziesz, tak jak Basia Barbarella znalazła :lol:
Rugosy mają różne kolory a piwonia ma rzadki kolor ale już się żółte spotyka i puste :lol:

Betinko ja Ci dam dokładny adres, bo nie będziesz po wszystkich ogrodach biegać, żeby mnie znaleźć ;:196
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś Agnieszki stoją na baczność jak na paradzie - ślicznie ;:138 piwonia cudny ma kolor ;:173 pokażesz ,jak wygląda krzak całościowo ? ;:173 może te by u mnie kwitły :roll: tylko wiesz ,że chodzi mi o ilość miejsca jaką zajmują ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”