Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
Lidziu dziękuję że jesteś
a wiesz, że ja zabrałam z powrotem nasiona pełnych maków Berberyska dostałam od Marty, a bardzo je lubię i chętnie je przygarnę w lecie. W moim ogrodzie drzew już sadzić nie mogę, iglaków nie specjalnie toleruję, a krzewy uwielbiam. Czeremchę miałam ale mi M. skosił
Czekam już na letnie spotkanie, bo nie udało nam się w ogóle porozmawiać. Dobrze że wizycie towarzyszyła piękna pogoda bo w pamięci mam ogród zalany słońcem. Roślinki z wyjątkiem tych w doniczkach posadziłam. Ja też mam coraz mniej czasu, ale tak jest o tej porze roku
Aniu Witaj Kochana zaparz sobie meliskę, bo szkoda życia na nerwy Bardzo będzie mi miło gościć Cię razem z rodzinką, którą tak miło opisujesz ....zapraszam
Zakwitła wreszcie moja piwonia drzewiasta
Lidziu tamaryszek kwitnie!
I wreszcie doczekałam się kwitnienia rugosy, pozostałe też mają pączki (z wyjątkiem jednej)
I takie wesołe widoczki''
Życzę dobrej nocy i pięknych snów
a wiesz, że ja zabrałam z powrotem nasiona pełnych maków Berberyska dostałam od Marty, a bardzo je lubię i chętnie je przygarnę w lecie. W moim ogrodzie drzew już sadzić nie mogę, iglaków nie specjalnie toleruję, a krzewy uwielbiam. Czeremchę miałam ale mi M. skosił
Czekam już na letnie spotkanie, bo nie udało nam się w ogóle porozmawiać. Dobrze że wizycie towarzyszyła piękna pogoda bo w pamięci mam ogród zalany słońcem. Roślinki z wyjątkiem tych w doniczkach posadziłam. Ja też mam coraz mniej czasu, ale tak jest o tej porze roku
Aniu Witaj Kochana zaparz sobie meliskę, bo szkoda życia na nerwy Bardzo będzie mi miło gościć Cię razem z rodzinką, którą tak miło opisujesz ....zapraszam
Zakwitła wreszcie moja piwonia drzewiasta
Lidziu tamaryszek kwitnie!
I wreszcie doczekałam się kwitnienia rugosy, pozostałe też mają pączki (z wyjątkiem jednej)
I takie wesołe widoczki''
Życzę dobrej nocy i pięknych snów
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po takiej porcji fotek nie mogą być inne .
Drzewiasta będzie mi się śniła po nocach .
Drzewiasta będzie mi się śniła po nocach .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU......nie mogę zdąrzyć za Tobą...ale chwycilam Cię za nogi i już nie puszczę.....proszę powiedz mi czy Tą Mehanię mogę posadzić przy pergoli po której będzie wędrowała róża..........dojrzałam niebieskie śliczności i okazuje się, ze to Mehania którą nie wiem gdzie ulokować.....
- Maska
- Kontakt:
Justynko to śnij o piwonii, bo ja też o niej śniłam....kiedyś mi taka ukradziono z działki i odkupiłam po latach
Krysiu Mehania rośnie z rozłożonymi kwitnącymi pędami i nagle zobaczyłam 30 cm dalej takiż sam pęd, czyli się rozchodzi na boki ...może to Ci pomoże w znalezieniu jej miejsca.
Krysiu Mehania rośnie z rozłożonymi kwitnącymi pędami i nagle zobaczyłam 30 cm dalej takiż sam pęd, czyli się rozchodzi na boki ...może to Ci pomoże w znalezieniu jej miejsca.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu jesteś niedościgniona,jak Ty to robisz że na wszystko starcza Ci czasu.Ja jakoś nie mogę wszystkiego ogarnąć a chciała bym mieć
Miło zobaczyć takie promienne buzie w Lidzi ogródku, przypomniała mi się moja wizyta w Jej pięknym raju.
Może w moje progi zawita gość , pomału wyszłam z marazmu, teraz ogarnę opieką moje roślinki są trochę zaniedbane przez światło i remont altanki.
Miło zobaczyć takie promienne buzie w Lidzi ogródku, przypomniała mi się moja wizyta w Jej pięknym raju.
Może w moje progi zawita gość , pomału wyszłam z marazmu, teraz ogarnę opieką moje roślinki są trochę zaniedbane przez światło i remont altanki.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Marysiu
Ja cały czas zaglądałem do Twojego wątku.
Przyznaję, że skalniakiem Mi zaimponowałaś.
Jeszcze nie dawno zarzekałaś się , że to nie Twoje klimaty.
Piwonia drzewiasta piękna. Moja już niestety przekwitła.
Ja cały czas zaglądałem do Twojego wątku.
Przyznaję, że skalniakiem Mi zaimponowałaś.
Jeszcze nie dawno zarzekałaś się , że to nie Twoje klimaty.
Piwonia drzewiasta piękna. Moja już niestety przekwitła.
- Maska
- Kontakt:
Irenko jak pamiętam to energii Ci nigdy nie brakowało, ale jak się robi jakiekolwiek inwestycje to reszta schodzi na drugi plan. Spokojnie a wszystko ogarniesz, ja wcale nie jestem taka niedościgniona....oj nie
Jureczku no właśnie Ty jeden wiesz ile naprawdę istnieje skalniak i jeżeli czytasz to wiesz jakich skalniaków nie lubię (dalej!), ale ten typ mi bardzo odpowiada i nie na centralnym miejscu tylko w głębi..... taki mój, ale w ogrodzie powstaje jeszcze jeden skalniak. Młodsza gospodyni zwiozła ogromne kamienie i buduje a jak powstanie to pokażę. Moja piwonia jest późniejsza. Wszyscy Cię pytamy czy otworzysz swoje rojnikowisko?
Jureczku no właśnie Ty jeden wiesz ile naprawdę istnieje skalniak i jeżeli czytasz to wiesz jakich skalniaków nie lubię (dalej!), ale ten typ mi bardzo odpowiada i nie na centralnym miejscu tylko w głębi..... taki mój, ale w ogrodzie powstaje jeszcze jeden skalniak. Młodsza gospodyni zwiozła ogromne kamienie i buduje a jak powstanie to pokażę. Moja piwonia jest późniejsza. Wszyscy Cię pytamy czy otworzysz swoje rojnikowisko?
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Marysiu piwonia sliczna, kwiaty wyglądaja na bardzo duże, chyba takiego koloru jeszcze nie widziałam.
Róża cudna uwielbuam białe kwiaty a róże w szczegulności, moja przemarzła jakiś czas temu i jakoś nie po drodze mi ją kupić
A esołe wdoczki zawsze są fajne...zwłaszcza w słonku robione
Róża cudna uwielbuam białe kwiaty a róże w szczegulności, moja przemarzła jakiś czas temu i jakoś nie po drodze mi ją kupić
A esołe wdoczki zawsze są fajne...zwłaszcza w słonku robione
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu ale wstyd, dopiero jestem, zaległości miałam, ale z niczym wyrobić się nie mogę, maratony w pracy, na działce też jest co robić, wnuki mam u siebie (2), a do trzeciego wczoraj na urodzinki jechaliśmy, ciągle w drodze. Piwonia ma cudny kolorek
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,piwonie powalają na kolana.Byłam teraz u Szmita i oniemiałam na widok kwitnących piwonii drzewiastych.Kwiaty były niemal wielkości głowy.
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Marysiu, nie nadążam, ale się staram.
Rugosa ma piękny kolor, takiej jeszcze nie widziałam. Widywałam tylko różne odcienie różu, ale takiej kremowej bieli jeszcze nie.
A piwonia też mnie zdumiała kolorem, co prawda jeszcze nigdy nie widziałam drzewiastej, ale ta ma chyba niespotykany, rzadki kolor?
Rugosa ma piękny kolor, takiej jeszcze nie widziałam. Widywałam tylko różne odcienie różu, ale takiej kremowej bieli jeszcze nie.
A piwonia też mnie zdumiała kolorem, co prawda jeszcze nigdy nie widziałam drzewiastej, ale ta ma chyba niespotykany, rzadki kolor?
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- Maska
- Kontakt:
Kasiu tak kwiaty są duże i ciężkie i to trochę zmienia urodę krzewu, bo opadają w dół no ale są piękne!
A róża bardzo mi się spodobała przez ten kremowy kolor
a poza tym imię mojej córki mnie do niej przekonało
Iwonko żaden wstyd zawsze miło mi Cię widzieć u mnie. Przecież Ty pracujesz, a i w ogrodach jesteśmy mocno zajęte ....ja mam coraz większe zaległości i często patrzę co słychać , poczytam ale już czasu na pisanie nie wystarczy więc wpadaj kiedy masz możliwość Uściskaj wnuki i wypoczywaj
Małgosiu widziałam u Ciebie relację, a ja byłam u Marty Koziorożec i jakie u niej cuda widziałam, a ile jeszcze zakwitnie to się w głowie nie mieści. Chyba nikt nie kocha tak piwonii jak ona
Margolciu nie bojaj się ino szukaj swojego siedliska, bo jestem pewna że z nami znajdziesz, tak jak Basia Barbarella znalazła
Rugosy mają różne kolory a piwonia ma rzadki kolor ale już się żółte spotyka i puste
Betinko ja Ci dam dokładny adres, bo nie będziesz po wszystkich ogrodach biegać, żeby mnie znaleźć
A róża bardzo mi się spodobała przez ten kremowy kolor
a poza tym imię mojej córki mnie do niej przekonało
Iwonko żaden wstyd zawsze miło mi Cię widzieć u mnie. Przecież Ty pracujesz, a i w ogrodach jesteśmy mocno zajęte ....ja mam coraz większe zaległości i często patrzę co słychać , poczytam ale już czasu na pisanie nie wystarczy więc wpadaj kiedy masz możliwość Uściskaj wnuki i wypoczywaj
Małgosiu widziałam u Ciebie relację, a ja byłam u Marty Koziorożec i jakie u niej cuda widziałam, a ile jeszcze zakwitnie to się w głowie nie mieści. Chyba nikt nie kocha tak piwonii jak ona
Margolciu nie bojaj się ino szukaj swojego siedliska, bo jestem pewna że z nami znajdziesz, tak jak Basia Barbarella znalazła
Rugosy mają różne kolory a piwonia ma rzadki kolor ale już się żółte spotyka i puste
Betinko ja Ci dam dokładny adres, bo nie będziesz po wszystkich ogrodach biegać, żeby mnie znaleźć
Maryś Agnieszki stoją na baczność jak na paradzie - ślicznie piwonia cudny ma kolor pokażesz ,jak wygląda krzak całościowo ? może te by u mnie kwitły tylko wiesz ,że chodzi mi o ilość miejsca jaką zajmują