Micha storczyków Kahim cz. III
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
Dziękuję kobitki
Popytałam, czy to ta koleżanka z którą byłam w hurtowni puściła parę, że bardzo mi się ta hybrydka podoba, ale podobno to nie jej sprawka
Fajny zbieg okoliczności
U mnie kimono otworzył nowe pączki, najnowczy ciapek stracił dwa kwiatki, i co ciekawe, "wreszcie" zaczyna przekwitać mój fioletowy peloric niespodzianka. Śmiesznie, bo u schyłku kwitnienia ciężko poznać, że był fioletowy
Popytałam, czy to ta koleżanka z którą byłam w hurtowni puściła parę, że bardzo mi się ta hybrydka podoba, ale podobno to nie jej sprawka
Fajny zbieg okoliczności
U mnie kimono otworzył nowe pączki, najnowczy ciapek stracił dwa kwiatki, i co ciekawe, "wreszcie" zaczyna przekwitać mój fioletowy peloric niespodzianka. Śmiesznie, bo u schyłku kwitnienia ciężko poznać, że był fioletowy
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Bardzo ładny prezent i do tego kolor w dodatku trafiona wszystko idealnie
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Śliczny prezencik
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Prze piękna!! Wieczór panieński... to następny ślub się szykuje
- Borg
- 200p
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jak tam Twoje sabotki? Mój wypuszcza drugiego liścia.
- kahim
Dziękuję za miłe słowa pod adresem prezenciora
Ciku, tak, Ania była pierwsza, teraz moja kolej
Borg, u mnie są dwa nowe liście i... i tyle Liście nie oklapły ani nie uschły, więc uznaję, że jest ok
Ciku, tak, Ania była pierwsza, teraz moja kolej
Borg, u mnie są dwa nowe liście i... i tyle Liście nie oklapły ani nie uschły, więc uznaję, że jest ok
Kasiu, bardzo fajnie się stało, że żółtasek trafił w Twoje ręce. Jest śliczniusi. Ja póki co, pooglądam go w Twoim wątku. Całusy ślę Twojej koleżance, która wpadła na taki fantastyczny pomysł
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Borg
- 200p
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to tak jak u mnie, ale pędu kwiatowego ni widu ni słychu.
A co z nimi robisz? Ja ostatnio zacząłem wystawiać na noce na balkon, ale to chyba nie wystarczy. Coś czytałem, że one potrzebują około miesiąca czy dwóch w dużo niższej temperaturze przez całą dobę, żeby zainicjować kwitnienie.
A co z nimi robisz? Ja ostatnio zacząłem wystawiać na noce na balkon, ale to chyba nie wystarczy. Coś czytałem, że one potrzebują około miesiąca czy dwóch w dużo niższej temperaturze przez całą dobę, żeby zainicjować kwitnienie.
- kahim
Kochani,
Wróciłam z nowymi storczykami z krainy wiecznej zieleniny... Co raczej nikogo nie zaskoczyło
Pierwsza:
Czerwone epidendrum- to właśnie ta roślinka tak bardzo mnie zauroczyła. Na Maderze rośnie ona normalnie w kwietnikach... ( z resztą co tam nie rośnie )
Druga:
Angraecum veitchi. Jej kwiaty w nocy podobno pachną jaśminem
Trzecia:
Niestety pierdółka ze mnie i nie spisałam sobie jej nazwy... Roślinę kupiłam na pchlim targu za jedno Euro Kwiatki mają być jasno beżowe i zwisające
I na koniec pędzik giganta :
Chyba jednak będzie biały ... No cóż, i tak będzie super
Wróciłam z nowymi storczykami z krainy wiecznej zieleniny... Co raczej nikogo nie zaskoczyło
Pierwsza:
Czerwone epidendrum- to właśnie ta roślinka tak bardzo mnie zauroczyła. Na Maderze rośnie ona normalnie w kwietnikach... ( z resztą co tam nie rośnie )
Druga:
Angraecum veitchi. Jej kwiaty w nocy podobno pachną jaśminem
Trzecia:
Niestety pierdółka ze mnie i nie spisałam sobie jej nazwy... Roślinę kupiłam na pchlim targu za jedno Euro Kwiatki mają być jasno beżowe i zwisające
I na koniec pędzik giganta :
Chyba jednak będzie biały ... No cóż, i tak będzie super
Angraceum veitchiana sie nazywa ,a ta bez fiszki to cos ze stanhopei,tak mi przynajmniej wyglada.Gratuluje zakupow
Kasia, wow, no to teraz poeksperymentujesz z nowymi gatunkami. Trzymam kciuki, aby się udało. Szczególnie będę podglądać epidendrum. Dostałam w ubiegłym roku od znajomej keiki i tak pomaleńku sobie rośnie. Pewnie do kwitnienia mu jeszcze sporo czasu pozostało, ale cóż, poczekam.
Myślałam, że gigancik powita Cie już kwiatkami...
Myślałam, że gigancik powita Cie już kwiatkami...
Z pozdrowieniami - Janka
- kahim
Gigancik miałam nadzieję, że zakwitnie na mój ślub, ale jakoś mu to wszystko wolno idzie... A jak jeszcze porobił odbicia to myślę, że dłuuugo to będzie trwało
Co do epidendrum to ono z tego co zauważyłam potrzebuje bardzo dużo światła- na wyspie one zawsze stały w pełnym słońcu bez żadnego zacienienia. Może spróbuj swojego keika wystawić na jaśniejsze stanowisko Sprzedawca w ogrodzie storczykowym powiedział mi, że ten storczyk rośnie bardzo szybko i jest mało wymagający o ile dostanie dużo słoneczka
Actus, angraceum miały fiszki z napisem "veitchii" węc to raczej nie literówka. A co do tej bez fiszki, to zapewne masz rację... Najgorsze jest to, że kobitka podała mi pełną nazwę, a ja chyba założyłam, że zapamiętam
-- 25 lip 2014, o 23:32 --
Kasia, teraz patrzę, że liście veitchii nie zgadzają się z tym co mam u siebie... Dziwność jakaś
Co do epidendrum to ono z tego co zauważyłam potrzebuje bardzo dużo światła- na wyspie one zawsze stały w pełnym słońcu bez żadnego zacienienia. Może spróbuj swojego keika wystawić na jaśniejsze stanowisko Sprzedawca w ogrodzie storczykowym powiedział mi, że ten storczyk rośnie bardzo szybko i jest mało wymagający o ile dostanie dużo słoneczka
Actus, angraceum miały fiszki z napisem "veitchii" węc to raczej nie literówka. A co do tej bez fiszki, to zapewne masz rację... Najgorsze jest to, że kobitka podała mi pełną nazwę, a ja chyba założyłam, że zapamiętam
-- 25 lip 2014, o 23:32 --
Kasia, teraz patrzę, że liście veitchii nie zgadzają się z tym co mam u siebie... Dziwność jakaś
- kahim
Sorry, jednak liście zgadzają się z veitchii