Kolekcja dalii ze Śląska cz.II

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolekcja dalii ze Śląska cz.II

Post »

Gratulacje !!! Piękna wygrana .Trzeba było się nieżle napracować nawadniając dalie aby coś jednak zakwitło. U mnie też połowa tylko zielona bez kwiatów a reszta o połowe mniejsza w porównaniu z zeszłym rokiem.
Może faktycznie należąło dodawać " man211 " :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A Twój Black Jack zakwitł na wystawę? Pokażesz go? Na moim to nawet specjalnie pąków nie widać...
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu - Black Jack zakwitł ,ale przy tej saharze jaka u mnie ostatnio była nic specjalnego .
Poczekam są następne pąki ,jak będzie na czym oko zawiesić zrobię fotki ,jak nie to w przyszłym roku dopiero.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grzesiek, moje gratulacje! Uważam, że należało Ci się więcej! Ale znam już troszkę zakulisowe koneksje i układy wystawy więc domyślam się, w czym rzecz :? Osobiście gratuluję Ci, że przy obecnej suszy udało Ci się wystawić 70 odmian! U mnie wszystko o połowę słabsze.
Awatar użytkownika
rys11
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 12:40
Kontakt:

Post »

Witaj sympatyczny kolego Grzegorzu!
Moje szczere GRATULACJE za Twoje wspaniałe okazy dalii na Wystawie Dalii i Mieczyków w Rybniku 2015!Twoje miejsca na podium to dla nas prawdziwa radość, cieszymy się razem z Tobą ;:138!
PS.Twoje dalie zawsze mnie osobiście interesował,a jaki duży jest wkład Twojej pracy w to by dalie wyrosły! i były oglądane na wystawach to sam dobrze wiesz!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Koniecznie muszę uzupełnić w przyszłym roku kolekcję o Panią Leokadię! Ma piękny kształt i barwy! No i muszę zgromadzić inne "nasze" dalie czyli Man211, Godzina W oraz mam nadzieję, ze będę miała więcej szczęścia do Złotej Miłki, bo Stanisław w rezultacie przysłał mi inną, ale też piękną.
Czy Bright Star ma tendencje do pokazywania środka? Mam tak z Tsuki Yori no Shisha, dlatego najlepiej prezentuje się z profilu!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ,Rysiu - Dzięki Wam za uznanie i za gratulacje .
Oczywiście przyznam racje moim poprzednikom że wystawa z Twoim udziałem Rysiu rozświetliła by imprezę.
Rozumie że odległość i koszty z tym związane nie są małe . Nic nie stoi na przeszkodzie zorganizować to w tak dużej metropolii jak Poznań :D
Zapewne znalazłbyś kilku zapaleńców.Pewnie Miłka by pomogła ;:108
Jacku mam nadzieję że kiedyś skusisz się na przywiezienie swojej kolekcji do Rybnika.
Pamiętam że w czasie rozmowy z Tobą nie protestowałeś :D

Miłko- Oczywiście Bright Star posiada także tendencje do pokazywania środka tak jak inne dalie ,a raczej kwiatostany w swoje fazie kwitnienia.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo bym chciał wziąć kiedyś udział w wystawie. Choć są na razie przeszkody związane z moją pracą, a w tym roku dodatkowo tak mało jest kwiatów, że nawet nie miałbym co pokazać. Więc póki co zbieram butelki po sokach marchwiowych ;:306
Właśnie zakwitła mi dziś dalia 'Rybnik' :tan
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku! Można w hurtowni dla lokali gastronomicznych kupić wysokie szklanki do napojów. Jak jest promocja, to nawet za zetę można jedną kupić! A jak ładnie wygląda!
Grześ wie, że ja do wystawy przygotowuję się mentalnie od 2 lat, ale nie mam śmiałości ;:306 Chciałam w parafii zrobić taką wystawkę z konkursem, plebiscytem, nagrodami i aukcją kwiatów na zbożne cele. Nawet mam plan napisany, ale ... biorę się do tego jak pies do jeża. Może mnie to przerasta i powinnam sobie znaleźć kilka osób do pomocy.
Miłka
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko pewnie jedną osobę już masz . Rysiu zapewne nie odmówi :D
Awatar użytkownika
rys11
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 12:40
Kontakt:

Post »

Witaj Grzegorzu!
Masz całkowitą rację że nie odmówię współpracy z sympatyczną koleżanką Miłką! Lecz z tego co pisze Miłka to już dwa lata planuje taką wystawę w Poznaniu!Myślę że jak się tylko spotkamy porozmawiamy na ten temat WYSTAWY dalii w naszym mieście Poznaniu!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grześ! Nie podpuszczaj ;:306 Ja wiem, że na Ryszarda mogę liczyć, ale potrzebuję rąk do pracy, które by rozstawiły stoły, pokładły obrusy, nalały wody do wazonów, rozstawiły wszystko ładnie i prowadziły punkt oddawania głosów. Myślałam raczej o młodzieży "przynieś, wynieś, pozamiataj" i żeby miały jakiś zmysł estetyczny. No i jeszcze nie gadałam z szefem o tej imprezie, bo zawsze coś mi wypadło. Rysia bym poprosiła jako doradcę i eksperta, a nie do wazoników ;:306 Muszę się jeszcze kilku rzeczy nauczyć, np poeksperymentować z zaparzaniem (80stC) końcówek łodyg w celu większej trwałości w wazonach (jak pokazują: Caring for Dahlias as Cut Flowers ). No i podpatrzeć aranżacje na zdjęciach z wystaw ;:173
Miłka
kluska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2008, o 11:26

Post »

Miłka, ja co prawda młodzieżą nie jestem dawno, ale chętnie na "przynieś, wynieś, pozamiataj" się zgłaszam na wolontariat! Kocham dalie a z racji, że ciągle mi kiepsko rosną to chętnie pooglądam cudze na żywo :)
Także jak dojrzejesz do myśli, że robimy, to robimy! :)
Magda
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”