Trzy rabatki adamanny
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Trzy rabatki adamanny
Aniu rabatka z żurawkami pięknie będzie się prezentować cały rok. Pochwal się co tam jeszcze posadziłaś.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo lubię żurawki, za ich kolory a przede wszystkim za to że nie smakują ślimakom Jest tam jeszcze malutka krzewuszka, floksy , dzwonki, 2 naparstnice, lawenda i 2 trzmieliny - zielonobiała i żółtozielona, na samym brzegu wetknęłam mieczyki
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Świetnie się zapowiada ta rabata. Dzięki trzmielinom i żurawkom przez cały rok będzie przykuwała wzrok. Bardzo mi się podoba jasny liliokształtny tulipan. Muszę dokupić więcej z tej grupy jesienią, zwłaszcza, że z reguły trochę później kwitną.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- adamanna
- Kontakt:
Chciałabym żeby to jakoś wyglądało, roślinki się przyjęły a jak będą rosnąc zobaczymy. Niestety pokazały się już ślimaki i zaczęły ucztować - zrobiłam pułapki z niebieskich granulek zobaczymy czy pomoże
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nowa rabatka bardzo ładna, a pod płotem zauważyłam piękne paprocie. Warto je zachować
- adamanna
- Kontakt:
Kilka paproci zostanie, ale większość dostaje nakaz eksmisji bo rozłazi się jak chce i gdzie chce i wyrasta zupełnie w nieodpowiednim miejscu
- adamanna
- Kontakt:
w weekend troszkę popracowaliśmy powstał nowy kawałek rabatki, trawsko wyskubałam i już nie straszy, ale chwilowo fot nie będzie choć zrobiłam kilka - jak to mówią bunt przedmiotów martwych jest nagły i nieprzewidywalny - kiedy chciałam zgrać fotki to zbuntował się czytnik kart w kompie, potem okazało się ze odłamał się maleńki kawalątek karty i został w czytniku. Efekt taki że nie mam aktualnych fotek , zablokowany czytnik musze zanieć kompa do naprawy i kupić nową kartę do aparatu
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Oj, jak ja to znam. Ledwo wymieniłam baterię w telefonie, to cały się posypał i muszę kupić nowy. Wczoraj M zmiażdżył w swojej komórce wyświetlacz . Bardziej mnie zmartwiła jego awaria, bo to był mój przyrząd fotograficzny. Na szczęście w domu jeszcze się plątał stary aparat, więc gorsze, ale jakieś zdjęcia mam.
Te czerwone żurawki ciągle do mnie wołają. Jak to jest, że nie lubię pomarańczowych kwiatów, a żurawki im bardziej biją po oczach, tym bardziej mnie kuszą?
Te czerwone żurawki ciągle do mnie wołają. Jak to jest, że nie lubię pomarańczowych kwiatów, a żurawki im bardziej biją po oczach, tym bardziej mnie kuszą?
Pozdrawiam, Anna.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ważne, że prace na działce postępują i kwiaty cieszą. Na zdjęcia poczekamy.
Dziękuję za odwiedziny. Wyczytałam, że u Ciebie też nornice grasują. Ja aż się boję co będzie jak moja prywatna nornica przeniesie się z grządki w rabaty z cebulowymi, a za nią mój malutki 20 kg szczeniak się przeniesie na polowanie..
Może wykopać cebule?
Może wykopać cebule?
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
W moim ogródku
- adamanna
- Kontakt:
Gosiu, sama nie wiem co Ci radzić z cebulkowymi roślinkami - sama miałam zamiar wykopać w czerwcu tulipany i hiacynty i jesienią wsadzić w donicach, a z drugiej strony te posadzone luzem chyba lepiej rosną. Boje się że w donicach będzie im mocno mokro w razie długotrwałych deszczy. Pokaż kochana 20 kilowe szczeniątko
Pewnie zostawię. Może będzie dobrze...
Pozwolę sobie pokazać "małą" u Ciebie. Zdjęcie z zeszłego miesiąca więc parę kilo lżejsza
Pozwolę sobie pokazać "małą" u Ciebie. Zdjęcie z zeszłego miesiąca więc parę kilo lżejsza
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
W moim ogródku
- adamanna
- Kontakt:
Śliczna mała ja przez moje paskudy musiałam ogrodzić rabatki, bo zawsze im było na skróty po drodze