Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Witaj, Marysiu
Pięknie jest u Ciebie.
Barankowy obrazek uroczy, rewelacja! Super zdjęcie.
Dziękuję za przepis na smaczne ciasteczka serowe, wypróbowane - pychotka!
Pozdrawiam!
Pięknie jest u Ciebie.
Barankowy obrazek uroczy, rewelacja! Super zdjęcie.
Dziękuję za przepis na smaczne ciasteczka serowe, wypróbowane - pychotka!
Pozdrawiam!
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, zaczęła się fajna pora roku. Śliwki, brzoskwinie winogrona i wiele innych owoców. Masz rację najlepiej smakują prosto z drzewa.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam Tereniu!
Widzę radość na Twej twarzy, co to deszcz potrafi
Róże kwitną, ale powiem Ci że jakieś inne to kwitnienie w tym roku. Ta susza zaburzyła wegetację
Pozdrawiam i życzę miłego spotkania z Michałem
Karolinko barany to dzieło Lisicy a awatar to dzieło Ewy
U mnie nie padało, ale podobno w południe nad Krakowem przeszła burza, u mnie w tym czasie świeciło słońce. Wieczorem mocno się ochłodziło
Bea witam Cię serdecznie
Śliczne zdjęcie wkleiła Lisica, to prawda Miło że wiejski wpadł Ci w oko, ja już zaczęłam penetrować Twój wątek i ogród Serowe ciasteczka mojej babci robiły i robią furorę już tyle lat, a takie są proste. Wszystko co proste jest chyba najlepsze. Ostatnio z takiego ciasta zrobiłam spód tarty Zapraszam Cię serdecznie
Danusiu o tak owoce dojrzewające na drzewie i jeszcze na takim słońcu jak grzało tego roku to pełnia smaku i aromatu Tylko że ja nie lubię jak się coś marnuje i przerabiam przerabiam....
Widzę radość na Twej twarzy, co to deszcz potrafi
Róże kwitną, ale powiem Ci że jakieś inne to kwitnienie w tym roku. Ta susza zaburzyła wegetację
Pozdrawiam i życzę miłego spotkania z Michałem
Karolinko barany to dzieło Lisicy a awatar to dzieło Ewy
U mnie nie padało, ale podobno w południe nad Krakowem przeszła burza, u mnie w tym czasie świeciło słońce. Wieczorem mocno się ochłodziło
Bea witam Cię serdecznie
Śliczne zdjęcie wkleiła Lisica, to prawda Miło że wiejski wpadł Ci w oko, ja już zaczęłam penetrować Twój wątek i ogród Serowe ciasteczka mojej babci robiły i robią furorę już tyle lat, a takie są proste. Wszystko co proste jest chyba najlepsze. Ostatnio z takiego ciasta zrobiłam spód tarty Zapraszam Cię serdecznie
Danusiu o tak owoce dojrzewające na drzewie i jeszcze na takim słońcu jak grzało tego roku to pełnia smaku i aromatu Tylko że ja nie lubię jak się coś marnuje i przerabiam przerabiam....
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu widzę, że nie ja jedna utknęłam w kuchni. Dzięki za sposób na jabłka, bo właściwie już nie mam słoików.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Kontakt:
Julciu o na pewno nie tylko Ty Jeszcze Ci podpowiem, że ktoś suszył jabłka w plasterkach na kaloryferze. U mnie niestety się nie da, bo kaloryfer włącza się okresowo, ale w blokach w okresie grzewczym jest nie dobry sposób
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No tak Marysiu ja jak zwykle zaspana ,a teraz zasapana, bo tu juz 7 stronka .Fajnie rozpoczęłaś podsumowaniem lata, bo przecież jesień już blisko
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,ja też chcę przepis na serowe ciasteczka,może chociaż takie upiekę jak proste ,bo straszny nieudacznik ze mnie do pieczenia,wolę ryć z tym przerabianiem owoców to już mnie przebiera,bo nic nie można zrobić więcej w ogrodzie ,bo trzeba zrywać i przerabiać,i tak prawie codziennie,,dzisiaj zobaczyłam jak gruszki zaczynają spadać ,pyszne ,ale znowu robota,tytoń ma bardzo fajny kolor i nie jest wysoki ładna z niego roślinka ,u mnie dzisiaj nic nie padało,tylko troszkę w nocy ,a deszcz przydałby sie jeszcze,bo głębiej sucho,pozdrawiam
- Maska
- Kontakt:
Jadziu pewnie sztrykujesz i stąd to zaspanie ale fajnie że wpadłaś
Martusiu http://maska1951.blogspot.com/2015/02/c ... erowe.html tu masz przepis U mnie z piątku na sobotę solidnie podlało i na razie ziemia namoknięta Mam nadzieję że brzoskwinie uda mi się rozdać, a gruszki ...to mam konferencje i mogą w piwniczce poleżeć Pomidory chyba też już będą tylko do zjedzenia, więc w zasadzie kończę nie licząc malin, ale ja tylko soczki robię.
Życzę spokojnej nocy i kolorowych snów
Martusiu http://maska1951.blogspot.com/2015/02/c ... erowe.html tu masz przepis U mnie z piątku na sobotę solidnie podlało i na razie ziemia namoknięta Mam nadzieję że brzoskwinie uda mi się rozdać, a gruszki ...to mam konferencje i mogą w piwniczce poleżeć Pomidory chyba też już będą tylko do zjedzenia, więc w zasadzie kończę nie licząc malin, ale ja tylko soczki robię.
Życzę spokojnej nocy i kolorowych snów
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Może i zagląda do ogrodu jesień , ale jaka piekna i kolorowa u Ciebie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, ja też przerabiam, teraz nadal jeżyny, brzoskwinie, winogron, a w między czasie lekarze, wycieczki, dzieje się ciągle coś
Mam nadzieje, że kwiatuszki ze Szczecina wszystkie tak pięknie się zaprezentują na przyszły rok
Miłego tygodnia, ja na działeczkę lecę, mokro, ale może uda się coś skosić, wsadzić, zobaczymy
Mam nadzieje, że kwiatuszki ze Szczecina wszystkie tak pięknie się zaprezentują na przyszły rok
Miłego tygodnia, ja na działeczkę lecę, mokro, ale może uda się coś skosić, wsadzić, zobaczymy
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Marysiu!
Witam Cię pełna podziwu dla przetwórni warzyw i owoców .
Imponuje mi Twoja i innych dbałość, żeby plony ziemi nie zmarnowały się. Ale i motywację trzeba mieć, czyli grono wdzięcznych konsumentów, żeby z kolei Twój trud nie poszedł na marne.
Wśród moich spożywców zapotrzebowanie jest, ale tylko na napoje wyskokowe .
Serdeczności i buziaki - Jagi ( konsument niematerialnych uroków ogrodów)
Witam Cię pełna podziwu dla przetwórni warzyw i owoców .
Imponuje mi Twoja i innych dbałość, żeby plony ziemi nie zmarnowały się. Ale i motywację trzeba mieć, czyli grono wdzięcznych konsumentów, żeby z kolei Twój trud nie poszedł na marne.
Wśród moich spożywców zapotrzebowanie jest, ale tylko na napoje wyskokowe .
Serdeczności i buziaki - Jagi ( konsument niematerialnych uroków ogrodów)
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu Jaki piękny nowy awatar.
Też chcę ten przepis na ciasteczka serowe, bo dla mnie tamto miejsce z przepisem jest niedostępne.
U nas wreszcie solidnie podlało. I bardzo dobrze, bo trzeba opróżnić w końcu wszystkie doniczki.
Miłego tygodnia. U nas bardzo zimno. Rano było ledwie +6*C.
Też chcę ten przepis na ciasteczka serowe, bo dla mnie tamto miejsce z przepisem jest niedostępne.
U nas wreszcie solidnie podlało. I bardzo dobrze, bo trzeba opróżnić w końcu wszystkie doniczki.
Miłego tygodnia. U nas bardzo zimno. Rano było ledwie +6*C.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Hej Maryś nowy wąteczek już tyle stronek ma a ja dopiero zwitałam Jesien, jesien już pachnie mimo, że jeszcze kalendarzowe lato. W przyszłym roku dowiemy się co tak naprawdę padło a co tylko schowało się do ziemi przed tym afrykanskim skwarem. Morelka może odzyska wigor na wiosnę szkoda by było a jaką masz odmianę?