Domowo i zdrowo cz. II
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Domowo i zdrowo cz. II
Leki, lekami, ale jeść też trzeba.
Królowa wędlin jest wg mnie jedna i nazywa się Szynka Konserwowa, dawno jej nie robiłem:
do tego wyjątkowo smaczna kiełbasa a'la myśliwska, tylko nie wiem, czy zdąży podeschnąć?
wędzona była dębem.
Królowa wędlin jest wg mnie jedna i nazywa się Szynka Konserwowa, dawno jej nie robiłem:
do tego wyjątkowo smaczna kiełbasa a'la myśliwska, tylko nie wiem, czy zdąży podeschnąć?
wędzona była dębem.
- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ale mi ślinka cieknie.
Czy szynka konserwowa własnej roboty ?
Czy szynka konserwowa własnej roboty ?
Biotit, ten piernik jest przepyszny dzięki za przepis, upiekłam 4 szt za parę dni idą do ludzi
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Piotrze wędlinki super wyglądają , oglądam razem z mężem Twoje kulinaria i apetyty nam rosną
Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdybyś mógł jeszcze zapach podesłać.
- Biotit
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Jakie jeszcze mięso dodawałeś do pasztetu z sarny
Ja robiłam pasztet z dzika.
Ja robiłam pasztet z dzika.
- Biotit
Cielęcina, wołowina, wieprzowina, pachwina, wątroba + 30% mięsa z sarny, Z dzikiem to uważaj, jeśli nawet jest badany, to ja go mrożę min 3 miesiące w zamrażarce, a potem go przerabiam na wyroby.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PIOTRZE ile tej sarniki potrzeba aby zrobić porcję pasztetu ok 1,5 kg.
Mam zamrozoną porcję ponoć to co najlepsze z sarny na moje oko będzie tego na pewno 1 kg. z przechodem jakie proprcje pozostałych mięs dokładasz i ile jaj tam wkładasz, na oko mendel to mi wychodzi.
Aco dobrego jeszcze szykujesz na święta, proszę podziel się swoimi przysmakami może gości zaszokuję
Mam zamrozoną porcję ponoć to co najlepsze z sarny na moje oko będzie tego na pewno 1 kg. z przechodem jakie proprcje pozostałych mięs dokładasz i ile jaj tam wkładasz, na oko mendel to mi wychodzi.
Aco dobrego jeszcze szykujesz na święta, proszę podziel się swoimi przysmakami może gości zaszokuję
- Biotit
Krysiu
przepis na pasztet już podałem , poszukaj w tytułach, do ogólnej wagi dodałem 30% mięsa z sarny i na ok 1 kg daje 1 całe duże jajo od szczęśliwej kury, do tego biały pieprz , niewiele soli, sporo(0.6g/kg) tartej gałki i obowiązkowo 50g dobrej brandy, tym razem był to Stock. Dzika daję mniej, jelenia podobnie jak sarnę. O zającu nie ma co pisać, bo niedługo zapomnimy jak wygląda.
przepis na pasztet już podałem , poszukaj w tytułach, do ogólnej wagi dodałem 30% mięsa z sarny i na ok 1 kg daje 1 całe duże jajo od szczęśliwej kury, do tego biały pieprz , niewiele soli, sporo(0.6g/kg) tartej gałki i obowiązkowo 50g dobrej brandy, tym razem był to Stock. Dzika daję mniej, jelenia podobnie jak sarnę. O zającu nie ma co pisać, bo niedługo zapomnimy jak wygląda.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Raczej pół mendla + 0,5 , albo 2/3 tuzina
- Biotit
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PIOTRZE jestem pewna że pasztecik smakowity, ja swojego nie robiłam poszłam na gotowca ale z pod ręki myśliwego, jeszcze nie próbowałam. Twój ma ładne rumieńce mój trochę przyblaknięty, ale ponoć bedzie smaczny.
Ja robiąc pasztet zawsze na spód rynienki kładę plastry wędzonego boczku, wyjmująć go z rynienki wykładam do góry nogami i boczuś mam na wierzchu - smakuje
pozdrawiam i Świąt radosnych życzę
Ja robiąc pasztet zawsze na spód rynienki kładę plastry wędzonego boczku, wyjmująć go z rynienki wykładam do góry nogami i boczuś mam na wierzchu - smakuje
pozdrawiam i Świąt radosnych życzę