Uratowane storczyki (Art) :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Puk-puk :P JOANNO ,
- z pytankiem:
gdyby się Ktoś pytał ,po co sa wystawy? - pewnie będziemy umiały odpowiedzieć?
PRAWDA?
Dziękuję za chwile miłej rozmowy ,choć pewnie dla najbliższych ,oczekujących była to wieczność
Wzajemne poznanie jest niebywała rzeczą, cieszy i mam nadzieję, że kiedyś tam....będzie kontunuacja.
Było mi bardzo , bardzo miło
Lubię takie spotkania i cenię sobię ich wartość.
-ukłony dla towarzyszących i cierpliwych Panów.
Pozdrawiam J VANKA
- z pytankiem:
gdyby się Ktoś pytał ,po co sa wystawy? - pewnie będziemy umiały odpowiedzieć?
PRAWDA?
Dziękuję za chwile miłej rozmowy ,choć pewnie dla najbliższych ,oczekujących była to wieczność
Wzajemne poznanie jest niebywała rzeczą, cieszy i mam nadzieję, że kiedyś tam....będzie kontunuacja.
Było mi bardzo , bardzo miło
Lubię takie spotkania i cenię sobię ich wartość.
-ukłony dla towarzyszących i cierpliwych Panów.
Pozdrawiam J VANKA
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
Odpowiadam na "Puk - puk" - Zapraszam do siebie, Jovanko !
Wyjazd na Wystawę Orchidei był moim marzeniem (nigdy jeszcze na żadnej nie byłam).
Wczoraj udało mi się to marzenie spełnić w Sosnowcu, w mieście najbliższym Gliwic
Tak jak się spodziewałam, zainteresowanie Wystawą było bardzo duże, co pewnie cieszyło Organizatorów
Po zwiedzeniu wszystkich udostępnionych nam zakątków Egzotarium - obfitującym w westchnienia zachwytów,
przyszedł czas na zakupy. Muszę przyznać, że z bólem zrezygnowałam ze storczyków, które mimo urzekającego
piękna, nie nadają się do uprawy wyłącznie w warunkach domowych (którymi dysponuję)
Kupiłam za to 2 urocze falenopsisy + różne podłoża i doniczki :P
Pierwszą osobą, którą w tłumie ludzi (prezentujących, oglądających, sprzedających i kupujących) - zapytałam
o Jovankę, okazał się... Mąż Jovanki (serdecznie pozdrawiam !)
Dziękuję J ;:76 vanko za bardzo miło spędzony z Tobą czas, zdiagnozowanie mojego storczykowego pacjenta ,
i rozmowę (na zapleczu Egzotarium), w której obie poległyśmy w "walce" z "Lopez"(Jennifer) - ogromną, białą,
przezabawną papugą (gadającą prawie jak człowiek), która usiłowała nas przekrzyczeć, a my ją
Moi panowie (mąż i syn) nie nacierpieli się za bardzo, bo uzbrojeni w aparaty fot. - mieli co robić !
Nie chcę powielać zbyt wielu pokazanych już zdjęć, więc na początek trochę klimatu (innych niż stoczykowe)
miejsc Egzotarium:
I trochę fotek storczykowych piękności :
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam b. serdecznie , Joanna
Wyjazd na Wystawę Orchidei był moim marzeniem (nigdy jeszcze na żadnej nie byłam).
Wczoraj udało mi się to marzenie spełnić w Sosnowcu, w mieście najbliższym Gliwic
Tak jak się spodziewałam, zainteresowanie Wystawą było bardzo duże, co pewnie cieszyło Organizatorów
Po zwiedzeniu wszystkich udostępnionych nam zakątków Egzotarium - obfitującym w westchnienia zachwytów,
przyszedł czas na zakupy. Muszę przyznać, że z bólem zrezygnowałam ze storczyków, które mimo urzekającego
piękna, nie nadają się do uprawy wyłącznie w warunkach domowych (którymi dysponuję)
Kupiłam za to 2 urocze falenopsisy + różne podłoża i doniczki :P
Pierwszą osobą, którą w tłumie ludzi (prezentujących, oglądających, sprzedających i kupujących) - zapytałam
o Jovankę, okazał się... Mąż Jovanki (serdecznie pozdrawiam !)
Dziękuję J ;:76 vanko za bardzo miło spędzony z Tobą czas, zdiagnozowanie mojego storczykowego pacjenta ,
i rozmowę (na zapleczu Egzotarium), w której obie poległyśmy w "walce" z "Lopez"(Jennifer) - ogromną, białą,
przezabawną papugą (gadającą prawie jak człowiek), która usiłowała nas przekrzyczeć, a my ją
Moi panowie (mąż i syn) nie nacierpieli się za bardzo, bo uzbrojeni w aparaty fot. - mieli co robić !
Nie chcę powielać zbyt wielu pokazanych już zdjęć, więc na początek trochę klimatu (innych niż stoczykowe)
miejsc Egzotarium:
I trochę fotek storczykowych piękności :
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam b. serdecznie , Joanna
- Storczykowa
piękne fotki!!! ta wystawa była wporzo... też mi się podobało bardzo dużo storczyków, m.in Vanda, Phalaenopsisy (kupiłam 6), Paphiopedila, Dendrobia, cattleye (na te 3 ostatnie nie mogę sobie pozwolić, ponieważ one nie chcą u mnie rosnąć).... były wszystkie storczyki z moich marzeń (niebieska Vanda, zielone Dendrobium, Phalaenopsisy Mini Mark, Phalaenopsis z liściami w kropki) , ale niektórych marzeń spełnić nie mogłam (((((((((((( (Vanda)
Joanno!
Było mi bardzo miło Cię poznać . Myślę, że będziesz mogła uczestniczyć w spotkaniach koła, gdzie panuje świetna atmosfra i zawsze można liczyć na fachową pomoc.
Ja osobiście jestem pod wrażeniem wystawy. Wielki ukłon w stronę moich koleżanek za ich ogrom pracy włożony w przygotowania wystawy.
Uważam , że za każdym razem jest coraz ciekawej i pomysłowej zorganizowana.
Wielkie Brawa.
Zachecam kazdego do wygospodarowania sobie paru chwil i spedzenia ich z tak cudnym i zjawiskowym swiatem.
Było mi bardzo miło Cię poznać . Myślę, że będziesz mogła uczestniczyć w spotkaniach koła, gdzie panuje świetna atmosfra i zawsze można liczyć na fachową pomoc.
Ja osobiście jestem pod wrażeniem wystawy. Wielki ukłon w stronę moich koleżanek za ich ogrom pracy włożony w przygotowania wystawy.
Uważam , że za każdym razem jest coraz ciekawej i pomysłowej zorganizowana.
Wielkie Brawa.
Zachecam kazdego do wygospodarowania sobie paru chwil i spedzenia ich z tak cudnym i zjawiskowym swiatem.
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Joasiu baaaaardzo dziękuję za przepiękne fotki, co jeden storczyk to piękniejszy , a i oprawa wystawy bardzo ładna, już się nie moge doczekać kolejnej w Warszawie i liczę skrycie że będzie podobna do tej
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Joasiu, piękne zdjęcia
Hmm.. tak sobie patrzę i nasunął mi się taki wniosek, że storczyki mają w sobie jakąś taką drapieżność.. Nie uważacie..?
Hmm.. tak sobie patrzę i nasunął mi się taki wniosek, że storczyki mają w sobie jakąś taką drapieżność.. Nie uważacie..?
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon