Moje małe zielone co nieco -cz. II
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II
Oleńko piękności te Twoje ogrodowe prezentacje - miodunka WOW
Moja odbija po zimie i oby się w tym sezonie popisała
Szalenie cieszę się, że róże masz zrobione i założony plan ziścił się - takie niespodzianki pogodowe cieszą niezmiernie.
Tak pięknie witasz tym wpisem jutrzejszy dzień, że aż mi się mordka uśmiechnęła i zaczynam wierzyć ...że już będzie tylko lepiej
Całuski weekendowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu no nawet mi nie mów o powrocie zimna... Ja już na dobre rozpoczęłam prace ogrodowe i żadna zima mi nie potrzebna Wiosenne rozkwitły już na całego A jak tam serduszka? Obudziła się? U mnie obydwie od ciebie się już ujawniły.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
_oleander_, kalendarzowa wiosna zawitała, choć w ogrodzie jeszcze słabo ją widać.
Tym bardziej cieszy każdy rozwinięty teraz kwiatek
Po świętach robota to będzie aż furczała, oby słoneczko ciut bardziej zechciało do nas zaglądać
Tym bardziej cieszy każdy rozwinięty teraz kwiatek
Po świętach robota to będzie aż furczała, oby słoneczko ciut bardziej zechciało do nas zaglądać
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witajcie
Aniu będziemy obie w tygodniu lilijki wsadzać. Moje już takie pędy puszczają w piwnicy, muszę się za nie w najbliższym czasie zabrać.
Beatko miodunka i mnie zaskoczyła...rwie się do słonka że ho, ho...
Mnie to już bardzo się marzy ta kawka w ogrodzie. Ale już niedługo , zleci że ani się nie obejrzymy.
Aniu miało być pogodowo coraz lepiej ,ale dziś to ta wiosna się nie popisała....
Zimno, wręcz mroźno, wiatr wieje - ogólnie .Na najbliższe dni deszcz i deszcz ze śniegiem zapowiadane.
Ale............................od czwartku coraz lepiej, temperatury od 8 stopni i z każdym dniem coraz cieplej...
Końcem miesiąca +15 a nawet +20 widziałam. W nocy ma być +12.
Małgosiu właśnie nie wiem ,czy ta serduszka której nie dawałam szans na przeżycie wylazła ,czy nowa którą kupiłam i wsadziłam w to samo miejsce... Ta mniejsza owszem jest i to już całkiem ładnie się pokazała. Cieszę się że u ciebie im się spodobało...Niech pięknie rosną...
U mnie natomiast wszystkie bodziszki od ciebie zielenią się...
Zuza po świętach pogoda ma nas rozpieszczać , więc będziemy z chęcią pracowały...
A jest co robić po zimie , przynajmniej w moim przypadku, bo co niektórzy na FO to już bardzo zorganizowani są...
Przebiśniegi znalezione na polach ...
Mój hortensjowy żłobek...
Sieweczki coraz większe....
Aniu będziemy obie w tygodniu lilijki wsadzać. Moje już takie pędy puszczają w piwnicy, muszę się za nie w najbliższym czasie zabrać.
Beatko miodunka i mnie zaskoczyła...rwie się do słonka że ho, ho...
Mnie to już bardzo się marzy ta kawka w ogrodzie. Ale już niedługo , zleci że ani się nie obejrzymy.
Aniu miało być pogodowo coraz lepiej ,ale dziś to ta wiosna się nie popisała....
Zimno, wręcz mroźno, wiatr wieje - ogólnie .Na najbliższe dni deszcz i deszcz ze śniegiem zapowiadane.
Ale............................od czwartku coraz lepiej, temperatury od 8 stopni i z każdym dniem coraz cieplej...
Końcem miesiąca +15 a nawet +20 widziałam. W nocy ma być +12.
Małgosiu właśnie nie wiem ,czy ta serduszka której nie dawałam szans na przeżycie wylazła ,czy nowa którą kupiłam i wsadziłam w to samo miejsce... Ta mniejsza owszem jest i to już całkiem ładnie się pokazała. Cieszę się że u ciebie im się spodobało...Niech pięknie rosną...
U mnie natomiast wszystkie bodziszki od ciebie zielenią się...
Zuza po świętach pogoda ma nas rozpieszczać , więc będziemy z chęcią pracowały...
A jest co robić po zimie , przynajmniej w moim przypadku, bo co niektórzy na FO to już bardzo zorganizowani są...
Przebiśniegi znalezione na polach ...
Mój hortensjowy żłobek...
Sieweczki coraz większe....
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Olu taka produkcja roślinna jesteś bardzo produktywna sadzonkowo ! Powodzenia w ukorzenianiu życzę! Pogoda ma się poprawić i tego się trzymajmy ! Wyścig porządków wiosennych na FO trwa, jak co roku zresztą ...A wiosna swoje prawa ma!
A o banerze ,,Wiosna" zapominała
A hortensji na co tyle
I tyle siewu,kobieto,jak ty dasz radę z tym?
Pikować,wsadzać,dbać
A hortensji na co tyle
I tyle siewu,kobieto,jak ty dasz radę z tym?
Pikować,wsadzać,dbać
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Moje hortensje siedzą w ziemi i też liczę, że choć dwie zdecydują się ukorzenić
Ile masz pieknych siewek i floks tam dojrzałam, będzie pięknie
Ile masz pieknych siewek i floks tam dojrzałam, będzie pięknie
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Olu ależ Ci ogród będzie kwitł . Powiem CI, że zachęciłaś mnie do tego "żłobka" hortensjowego....dajesz gałązki do ukorzeniacza? Czy tylko do wody? Może bym sobie rozmnożyła moje hortensje
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- sweetdaisy
Olka sieweczki prima sort
Niektóre to już na pikowanie się chyba nadają
Że też ja nie mogę wypatrzeć na polach takich cudeniek przebiśniegowych, zaraz bym się nimi zaopiekowała
Niektóre to już na pikowanie się chyba nadają
Że też ja nie mogę wypatrzeć na polach takich cudeniek przebiśniegowych, zaraz bym się nimi zaopiekowała
- Ola2310
- Kontakt:
Witajcie początkiem tygodnia...
Maryniu u mnie jakoś nie ma problemów z siewkami, zawsze coś tam uda się wyhodować...
Jedynym problemem jest brak miejsc na parapetach....trzeba będzie zrobić dostawkę.
Mati jak to na co tyle hortensji? Ty myślisz ze one wszystkie się ukorzenią?
Im więcej tym więcej szans...Najwyżej będę się dzielić...
Paulinko ja w zeszłym roku też wsadzałam patyki prosto do ziemi i nawet 4 hortensje ukorzeniły się....
A to już sukces... Teraz postanowiłam spróbować w wodzie.
A floksiki będą nawet dwie odmiany , mam nadzieję że będą....
Agatko hortensje siedzą w samej wodzie...
Tu masz link do fajnej stronki o hortensjach http://hydrangeas.blogspot.com/search/l ... 0hortensji
Warto spróbować rozmnożyć te piękności, nic nas to nie kosztuje a możemy powiększyć swoją kolekcję...
Ja mam część patyków swoich a część od Małgosi Pepsi...
Więc zakładaj swój żłobek....
Zuzka dziękuję w imieniu siewek...Aż urosły od tych pochwał...
Rozglądaj się uważnie ,może jakieś oznaki wiosny godne przygarnięcia znajdziesz i ty...
Dziś zdjęć ogrodowych brak...
Pogoda się zepsuła i nie chce się nawet pstrykać fotek.
Na poprawę humoru parę parapetowców.
Listki fiołków już ładnie popuszczały korzonki , wsadziłam je tymczasowo do pojemniczka .
Muszę im kupić ładne podłużne doniczki -skrzyneczki i wsadzić po dwa, trzy do jednej...
Calla zimowała w piwnicy a teraz rośnie jak szalona , ale bardzo się wyciągnęła...
I gwiazda betlejemska w towarzystwie zielistki....
Miała być czerwona na święta... ale nie na te.
Maryniu u mnie jakoś nie ma problemów z siewkami, zawsze coś tam uda się wyhodować...
Jedynym problemem jest brak miejsc na parapetach....trzeba będzie zrobić dostawkę.
Mati jak to na co tyle hortensji? Ty myślisz ze one wszystkie się ukorzenią?
Im więcej tym więcej szans...Najwyżej będę się dzielić...
Paulinko ja w zeszłym roku też wsadzałam patyki prosto do ziemi i nawet 4 hortensje ukorzeniły się....
A to już sukces... Teraz postanowiłam spróbować w wodzie.
A floksiki będą nawet dwie odmiany , mam nadzieję że będą....
Agatko hortensje siedzą w samej wodzie...
Tu masz link do fajnej stronki o hortensjach http://hydrangeas.blogspot.com/search/l ... 0hortensji
Warto spróbować rozmnożyć te piękności, nic nas to nie kosztuje a możemy powiększyć swoją kolekcję...
Ja mam część patyków swoich a część od Małgosi Pepsi...
Więc zakładaj swój żłobek....
Zuzka dziękuję w imieniu siewek...Aż urosły od tych pochwał...
Rozglądaj się uważnie ,może jakieś oznaki wiosny godne przygarnięcia znajdziesz i ty...
Dziś zdjęć ogrodowych brak...
Pogoda się zepsuła i nie chce się nawet pstrykać fotek.
Na poprawę humoru parę parapetowców.
Listki fiołków już ładnie popuszczały korzonki , wsadziłam je tymczasowo do pojemniczka .
Muszę im kupić ładne podłużne doniczki -skrzyneczki i wsadzić po dwa, trzy do jednej...
Calla zimowała w piwnicy a teraz rośnie jak szalona , ale bardzo się wyciągnęła...
I gwiazda betlejemska w towarzystwie zielistki....
Miała być czerwona na święta... ale nie na te.
- sweetdaisy
Ale te canny to Ci wystrzeliły Moje dwie z trzech pokazały 3-cm nosy a ostatnia wciąż nic. Chyba jej jakiś budzik ustawię
- Ola2310
- Kontakt:
Zuzka czytaj ze zrozumieniem kobieto
To nie kanny tylko kalie...
Odkąd je dostalam ładnie kwitnące ,do tej pory miały tylko same lisciory. Może w tym roku się poprawią.
To nie kanny tylko kalie...
Odkąd je dostalam ładnie kwitnące ,do tej pory miały tylko same lisciory. Może w tym roku się poprawią.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ola, zerkam sobie ukradkiem na twoje przedszkole hortensjowe i ciekawa jestem efektów. U siebie jeden słoik już wyrzuciłam. Zaczęły pleśnieć patyczki Nie wiem dlaczego.. wrzuciłam węgle do wody, zmieniałam tą wodę, a tu taka niemiła niespodzianka.