Moje róże i nie tylko
- bejsonki84
- 200p
- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje róże i nie tylko
Hej Ania, weszłam do Twojego ogródka przez przypadek, bo zauważyłam, że próbujesz pomóc innym zidentyfikować róże NN - pomyślałam sobie: co to za mądra głowa, że tyle róż zna
No i jak weszłam, to i przepadłam . Ta rzekoma La France to cudo po prostu , a to RU, . Śliczności.
Jakie Ty tam czary nad nimi odprawiasz, że to takie giganty? Zawsze sobie wtedy myślę - czy mi też takie róże urosną? Nieeee, na pewno mi tak nie urosną, to tylko innym tak szaleją. Moje RU nawet mi do kolan nie sięga, ale jest młoda więc czekam
No i jak weszłam, to i przepadłam . Ta rzekoma La France to cudo po prostu , a to RU, . Śliczności.
Jakie Ty tam czary nad nimi odprawiasz, że to takie giganty? Zawsze sobie wtedy myślę - czy mi też takie róże urosną? Nieeee, na pewno mi tak nie urosną, to tylko innym tak szaleją. Moje RU nawet mi do kolan nie sięga, ale jest młoda więc czekam
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majka u mnie wczoraj po naszej gadce burza, od rana słonecznie ale teraz ponownie przeszła burza ale spokojna - dmuchałam w chmurki do Ciebie i co? pokropiło czy polało?
Herkules u mnie to taki początkowo jagodowy a w ostatniej fazie biały, lubię tego mocnego chłopaka
Maju nie jestem chitra proszę dla Ciebie cały krzak do wazonu
bejsonki84 Werciu dzięki za miłe słowa ale nie jestem taka mocna, miło mi że podobaja się Tobie moje pannice, zapraszam, dla Ciebie
Cleair Renessance
Jesienią i wiosną przesadzałam, dosadzałam róże i chyba narobiłam sobie problemu, nie wiem gdzie kartka i klapa, muszę teraz przyglądać się co gdzie i dlaczego rośnie hahahaha
Zamiast La France myślę, że to jest Maritin
First Lady
Herkules u mnie to taki początkowo jagodowy a w ostatniej fazie biały, lubię tego mocnego chłopaka
Maju nie jestem chitra proszę dla Ciebie cały krzak do wazonu
bejsonki84 Werciu dzięki za miłe słowa ale nie jestem taka mocna, miło mi że podobaja się Tobie moje pannice, zapraszam, dla Ciebie
Cleair Renessance
Jesienią i wiosną przesadzałam, dosadzałam róże i chyba narobiłam sobie problemu, nie wiem gdzie kartka i klapa, muszę teraz przyglądać się co gdzie i dlaczego rośnie hahahaha
Zamiast La France myślę, że to jest Maritin
First Lady
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu nie wiem czy Maritim ma taki jaśniejszy pąs muszę jutro sprawdzić lecz z pewnością nie jest to La France, bo też ją mam .Jeśli kupowałaś Maritima to z pewnością jest ON bo tak na oko wygląda. Róże sięgają nieba aż strach się bać.Clair cudna taka cukiereczkowa panienka
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu wiem, że przesadzałam Maritin tylko czy akurat w to miejsce
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Widoki piękne,ale chyba i zapach niesamowity,tyle przepięknych róż i te piwonie...Tylko leżaczek i pełna sielanka na łonie natury.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Piękne te Twoje róże Aniu.
A pomidory jakie.
A pomidory jakie.
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i jestem pod wrażeniem Widzę, że jesteś prawdziwym ekspertem jeśli chodzi o róże Piękne mają kolory no i te przejście różane.. Ja jeszcze jestem początkująca w temacie róż.
Szczególnie spodobała mi się odmiana Maritim. Napisz, czy to jest wrażliwa odmiana? Ja mam jedną odmianę czerwonej róży parkowej i ciągle ją atakuje plamistość. Obok mam dwie różowe - pnącą i ogrodową i z nimi nic się nie dzieje
Szczególnie spodobała mi się odmiana Maritim. Napisz, czy to jest wrażliwa odmiana? Ja mam jedną odmianę czerwonej róży parkowej i ciągle ją atakuje plamistość. Obok mam dwie różowe - pnącą i ogrodową i z nimi nic się nie dzieje
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Niesamowite masz te róże.
Jestem lekko załamana, bo piszesz, że Baronesse taki wielki rośnie.
Mam go na przedzie rabaty i nie przewidziałam dla niego aż tak dużo miejsca
Chociaż u mnie on zawsze niewielki był
Jestem lekko załamana, bo piszesz, że Baronesse taki wielki rośnie.
Mam go na przedzie rabaty i nie przewidziałam dla niego aż tak dużo miejsca
Chociaż u mnie on zawsze niewielki był
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, szukałam ale nie znalazłam... Cariny rzecz jasna.. pewnie ją masz we wcześniejszych wątkach, ale jakbyś mogła zrobić zdjęcie i wstawić to bardzo proszę...
A tak w ogóle to masz całe mnóstwo przepięknych róż... nie jestem tu pierwszy raz, ale pierwszy raz się wpisuję...
A tak w ogóle to masz całe mnóstwo przepięknych róż... nie jestem tu pierwszy raz, ale pierwszy raz się wpisuję...
- Prymulka
- 100p
- Od: 17 lut 2015, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże niesamowite , a tunel już robi wrażenie
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Aniu z ogromną przyjemnością patrzy się na Twoje podopieczne.
Powinnaś otworzyć wątek z poradami jak należy dbać o róże, żeby cieszyć się nimi.
Ja zadałabym pierwsze pytanie jakie masz pH ziemi i jaką strefę myślę, że jest to
bardzo istotne żeby mieć takie okazy
Powinnaś otworzyć wątek z poradami jak należy dbać o róże, żeby cieszyć się nimi.
Ja zadałabym pierwsze pytanie jakie masz pH ziemi i jaką strefę myślę, że jest to
bardzo istotne żeby mieć takie okazy
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, no i ja dołączę do pochwał różyczki RU. Okaz ogromny. Też ją mam i dopiero w tym roku, tzn, po trzech latach zakwitła dość porządnie. Szczerze mówiąc, chyba wolę ją mniejszą niż takiego olbrzyma jak u Ciebie, bo nie zapewniłam jej nawet stosownej podpory. Ale twoja naprawdę robi wrażenie.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Aniu, gdzie się schowałaś ,róże kwitną a Ty skąpisz widoków