Większość nasadzeń
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Przepiękne tulipanki U mnie wszystko zjadły gryzonie i nie mam prawie nic
Ładnie wyglądają takie prościutkie rabatki - łatwiej kosić i sprawiają wrażenie uporzadkowania
Ładnie wyglądają takie prościutkie rabatki - łatwiej kosić i sprawiają wrażenie uporzadkowania
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Jeszcze nie kupiłam świdośliwy ale widziałam w kilku miejscach więc teraz kwestia pogody bo ten deszcz mnie zniechęca do jakiejkolwiek wizyty w szkółce. Bardzo podobają mi się Twoje floksowe poduchy. Ja mam tylko na skarpie, która aktualnie jest w takim nieładzie, że szkoda pokazywać . Mam nadzieję, że tego roku doczekam się murka oporowego i będę mogła obsadzać kolejne metry . W sumie wyjdzie mi jakieś 60 metrów skarpy więc będzie nad czym pracować . Floksy na pewno zajmą sporą część. Biała pergola fajnie się prezentuje a te Twoje kanciaste rabaty mają swój urok. Mnie jednak ciągnie u siebie do łuków . Pozdrawiam .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obwódka z sasanek - świetny pomysł! Razem z cebulowymi tworzą cudny widok.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Czy mnie jeszcze pamiętasz..... Po cichutku wslizgnę się do ogródeczka i sobie pospaceruję. A mam co zwiedzać bo nie było mnie ciut, ciut.....
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Fajne masz te "napakowane" szafirki Floksy szydlaste też bardzo lubię, mamy nawet te same odmiany
Pergola przyozdobiła i tak już bardzo ładny zakątek
Pergola przyozdobiła i tak już bardzo ładny zakątek
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewcia wreszcie i ja dotarłam, chyba za zapachem hiacyntów, bo u mnie było kilka i już przekwitły, sasanki podglądam bo mojego ogródka nie lubią...
Jesienią posadziłam też dwie świdośliwy... tej wiosny miały już troszkę kwiatów i są zawiązki owoców... mam nadzieję że zdążę spróbować przed ptaszkami
Uwielbiam te poduchy z floksów... Twoje są imponujące
Jesienią posadziłam też dwie świdośliwy... tej wiosny miały już troszkę kwiatów i są zawiązki owoców... mam nadzieję że zdążę spróbować przed ptaszkami
Uwielbiam te poduchy z floksów... Twoje są imponujące
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Beatko (Beaby) Świdośliw jest dużo odmian i nie wszystkie mają smaczne owoce. Te dwie, które mam są pyszne, ale miałam też taką, która miała bardzo słodkie, mdłe owoce i w dodatku nie były soczyste. Moje mają soczyste, słodko-kwaskowate owoce. Najlepiej kup takie z owocami, żeby można było spróbować. w ciemno możesz kupić odmianę Smoky.
Basiu (apus) Dziękuję Basiu za miłe słowa. . Przy tej pergoli już rośnie jeżyna bezkolcowa. za nią będzie dołączona ścianka z różami i kolejna pergola z różą pnącą Frau Eva Schubert. Przy ściance James Galway, Giardina i jeszcze jedna, ale zapomniałam nazwę.
Moniko (Alania) u mnie tulipany nie rosną najlepiej. Ja ich nie wykopuję, może dlatego. Lubię ten mój powstający ogród i bardzo pasują mi te proste linie. Chciałabym, żeby przyszły ogród był uporządkowany.
Ewelinko (ewelkacha88) 60 metrów murka sporo. Ja też mam murek, ale mój będzie dużo krótszy. Kup świdośliwę, będziesz zadowolona. Ja lubię floksy i dlatego znalazłam dla nich miejsce w ogrodzie. Bedą spływać z murka.
Wandziu (wanda7) Mnie też się podoba to zestawienie.
Olu (Ola2310) jak najbardziej pamiętam i bardzo się cieszę, ze mnie odwiedziłaś. Zostań jak długo zechcesz
Jeszcze tylko uprzątnę tą górę ziemi i mogę robić oczko wodne. Wcześniej wybrukuje ścieżkę.
Małgosiu (clem3) Szafirki też lubię, ale jak się zastanowić to ja wszystkie kwiatki lubię. ciesze się, że miejsce z pergolą ci się podoba.
Ewa (ewarost) Ja na swoją świdośliwę zarzucam firanę i ptaki zostawiają drzewo w spokoju
Basiu (apus) Dziękuję Basiu za miłe słowa. . Przy tej pergoli już rośnie jeżyna bezkolcowa. za nią będzie dołączona ścianka z różami i kolejna pergola z różą pnącą Frau Eva Schubert. Przy ściance James Galway, Giardina i jeszcze jedna, ale zapomniałam nazwę.
Moniko (Alania) u mnie tulipany nie rosną najlepiej. Ja ich nie wykopuję, może dlatego. Lubię ten mój powstający ogród i bardzo pasują mi te proste linie. Chciałabym, żeby przyszły ogród był uporządkowany.
Ewelinko (ewelkacha88) 60 metrów murka sporo. Ja też mam murek, ale mój będzie dużo krótszy. Kup świdośliwę, będziesz zadowolona. Ja lubię floksy i dlatego znalazłam dla nich miejsce w ogrodzie. Bedą spływać z murka.
Wandziu (wanda7) Mnie też się podoba to zestawienie.
Olu (Ola2310) jak najbardziej pamiętam i bardzo się cieszę, ze mnie odwiedziłaś. Zostań jak długo zechcesz
Jeszcze tylko uprzątnę tą górę ziemi i mogę robić oczko wodne. Wcześniej wybrukuje ścieżkę.
Małgosiu (clem3) Szafirki też lubię, ale jak się zastanowić to ja wszystkie kwiatki lubię. ciesze się, że miejsce z pergolą ci się podoba.
Ewa (ewarost) Ja na swoją świdośliwę zarzucam firanę i ptaki zostawiają drzewo w spokoju
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewuś, dziękuję za podpowiedź co do świdosliwy, to cenna wskazówka.
Mnie też się bardzo podobają poiduchy z floksów szydlastych.
Mnie też się bardzo podobają poiduchy z floksów szydlastych.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu , rzeczywiście muszę poważnie pomyśleć nad świdośliwą , bo miejsce to dla niej znajdę .Widzę , że czeka Cię pracowity sezon ogrodowy bo nawet ścieżki chcesz sama robić , podziwiam .
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz fantastyczne kępy Floksów szydlastych ja je wprost uwielbiam, a nie mam białego muszę go zdobyć bo piękny jest
Beatko (Beaby) ciesze się, że mogłam byc pomocna.
Elu (pela11), ja mam dwie i już niedługo będą dojrzałe owoce. Musze zarzucic stare firany, bo lubią je ptaki.
Krysiu (Krychna) mam nadzieję, że w przyszłym roku bedzie ich jeszcze więcej. Dokupiłam nowe odmiany
Deszczyku było pod dostatkiem to roślinki ruszyły. w tym roku piwonie maja mnóstwo paków czym mnie bardzo zaskoczyły, bo większość z nich przesadzał w tamtym roku.
Zakwitnie sporo nowych kosaćców i oczywiście róże też czekają w kolejce.
Elu (pela11), ja mam dwie i już niedługo będą dojrzałe owoce. Musze zarzucic stare firany, bo lubią je ptaki.
Krysiu (Krychna) mam nadzieję, że w przyszłym roku bedzie ich jeszcze więcej. Dokupiłam nowe odmiany
Deszczyku było pod dostatkiem to roślinki ruszyły. w tym roku piwonie maja mnóstwo paków czym mnie bardzo zaskoczyły, bo większość z nich przesadzał w tamtym roku.
Zakwitnie sporo nowych kosaćców i oczywiście róże też czekają w kolejce.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ewa, co to tak pięknie kwitnie na ostatnim zdjęciu ?
-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Witaj Ewo, mało pisze, wiecej czytam, ogród piekny kwitnacy u Ciebie
Pigwa i u mnie tak pieknie kwitnie, ja mam gruszkową, a Twoja grszkowa czy jabłkowa?
Pigwa i u mnie tak pieknie kwitnie, ja mam gruszkową, a Twoja grszkowa czy jabłkowa?
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena