Kolejny sezon w ROD... cd.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Jesienne liście i letnie kwiaty, kwiaty jesieni i letnia zieleń - wszystko to fantastycznie zaprezentowane na Twoich fotografiach, Maryniu!
Moją uwagę tym razem przykuło to zdjęcie:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/68c147888c870e5e
Nareszcie doczekałam się deszczu i choć cały dzień ciemny, ponury, to mnie bardzo cieszy.
Pozdrawiam cieplutko.
Moją uwagę tym razem przykuło to zdjęcie:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/68c147888c870e5e
Nareszcie doczekałam się deszczu i choć cały dzień ciemny, ponury, to mnie bardzo cieszy.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie Lucynko już po pierwszym przymrozku ,dalie ,hortensje ogrodowe , niektóre byliny i róże już sczerniały...
Dzisiaj było ognicho a jutro jeszcze resztę kosmetyki działkowej z pomocą Wnuczki dokonam.Sezon uznam za zamknięty.Pozostaną jeszcze karpy dalii ,wykopane przez Syna do zwiezienia do domowej piwnicy.
Zdjęć mam dużo to pewnie w ramach walki z nudą będę publikować...
Dzisiaj było ognicho a jutro jeszcze resztę kosmetyki działkowej z pomocą Wnuczki dokonam.Sezon uznam za zamknięty.Pozostaną jeszcze karpy dalii ,wykopane przez Syna do zwiezienia do domowej piwnicy.
Zdjęć mam dużo to pewnie w ramach walki z nudą będę publikować...
-
U mnie jeszcze przymrozków nie było, ale ja już dawno nie byłam na działce. Czasami tak się układa.
Masz bardzo ładne chryzantemy, Maryniu.
Cieszę się, że masz pomocników. Zawsze to łatwiej planować pracę, jeśli się wie, że jest na kogo liczyć.
Pozdrawiam cieplutko.
Masz bardzo ładne chryzantemy, Maryniu.
Cieszę się, że masz pomocników. Zawsze to łatwiej planować pracę, jeśli się wie, że jest na kogo liczyć.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne jesienne zdjęcia i piękne jesienne kolory mam Maryniu pokazałaś
Chryzantemy i dalie cudne.
Fioletowe kuleczki bardzo urokliwe.
Muszę więcej poczytać o tych roślinach i ich zimowaniu.
Michunka pięknie wygląda. Nie mam hej. Szkoda.
Chryzantemy i dalie cudne.
Fioletowe kuleczki bardzo urokliwe.
Muszę więcej poczytać o tych roślinach i ich zimowaniu.
Michunka pięknie wygląda. Nie mam hej. Szkoda.
- marpa
Dzisiaj deszczowy dzień i zimnica ...udało się wczoraj wraz z moją dorosłą Wnuczką-studentką ostatecznie zakończyć ogrodowy sezon.Moja rola w tych dniach oganicza się do wskazywania palcem... Lucynko
Pomocnicy stanęli na wysokości zadania a mnie ulżyło ...
Aniu dziękuję za uznanie uwielbiam jesienne kadrowanie!
w jesiennych barwach...
Pomocnicy stanęli na wysokości zadania a mnie ulżyło ...
Aniu dziękuję za uznanie uwielbiam jesienne kadrowanie!
w jesiennych barwach...
-
Jesień na Twojej działce, Maryniu, "pełną gębą".
Wspaniale te jesienne widoki sfotografowałaś!
Chryzantemy już zakwitają. Kolorowych kwiatów coraz mniej, ale za to coraz więcej barwnych liści.
Cieszę się, że prace jesienne dzięki pomocnicy zakończone, bądź niemal zakończone
Mnie jeszcze pozostało kopczykowanie róż.
Słoneczka życzę i w ogóle poprawy pogody.
Wspaniale te jesienne widoki sfotografowałaś!
Chryzantemy już zakwitają. Kolorowych kwiatów coraz mniej, ale za to coraz więcej barwnych liści.
Cieszę się, że prace jesienne dzięki pomocnicy zakończone, bądź niemal zakończone
Mnie jeszcze pozostało kopczykowanie róż.
Słoneczka życzę i w ogóle poprawy pogody.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Lucynko jesienne kadry są mi bliskie bo sama jesienna jestem!
Ja róż nigdy nie kopczykuję jedyne straty przytrafiły mi się gdy karczowniki podgryzły korzenie.Moje róże to pospolite odmiany rodzime i zimują dobrze.
Kilka chryzantem straciłam po zimie także przez te podziemne stwory,które rozbestwiły się bardzo.Walczę z nimi i dokarmiam od lata,coraz mniej miejsc w których jeszcze 'biorą'...
Kilka udało mi się przezimować w piwnicy ale to są listopadowe i nie wiem, czy uda mi się nawet je sfotografować...Kilka wcześniejszych ostatnio kupiłam ,może w przyszłym sezonie się nimi pocieszę...
Jestem zaskoczona ilością cichych odsłon w moim wątku tzn,chętnych do oglądania moich obrazków
moje jesienne obrazki...
Ja róż nigdy nie kopczykuję jedyne straty przytrafiły mi się gdy karczowniki podgryzły korzenie.Moje róże to pospolite odmiany rodzime i zimują dobrze.
Kilka chryzantem straciłam po zimie także przez te podziemne stwory,które rozbestwiły się bardzo.Walczę z nimi i dokarmiam od lata,coraz mniej miejsc w których jeszcze 'biorą'...
Kilka udało mi się przezimować w piwnicy ale to są listopadowe i nie wiem, czy uda mi się nawet je sfotografować...Kilka wcześniejszych ostatnio kupiłam ,może w przyszłym sezonie się nimi pocieszę...
Jestem zaskoczona ilością cichych odsłon w moim wątku tzn,chętnych do oglądania moich obrazków
moje jesienne obrazki...
-
Maryniu, ja też jestem jesienną dziewczyną, ale właśnie tej pory roku nie lubię nawet bardziej niż zimy.
Kopczykuję róże ponieważ po mojej działce hula wiatr. Po opadnięciu liści z drzew w małpim gaju nie ma żadnej osłony przed północnym wiatrem. Poza tym obsypuję kompostem, dając różom dobry pokarm na zimę i wiosnę.
U mnie grasował w tym roku karczownik, ale zgłupiał i wlazł do piwnicy sąsiada, skąd już nie miał możliwości wydostać się na wolność.
Chryzantemy mi nie zmarzły, nawet pędraki ich nie ruszyły. Może im nie smakują.... Tylko niektóre strasznie wysokie porosły. Jedna już zmieniła działkę, na drugą nie ma chętnych, taka olbrzymia. Ma ładne kwiatki, ale kwitnie późno, więc spokojnie się z nią rozstanę. Zostawię małą szczepkę, którą spróbuję ukorzenić.
Twoje zdjęcia są tak ładne, świetnie zrobione, że nic a nic nie dziwi mnie ilość podglądających.
Ostatnie fotki, mimo że niby smutne, wcale takie nie są. Jak Ty to robisz?
Pozdrawiam cieplutko.
Kopczykuję róże ponieważ po mojej działce hula wiatr. Po opadnięciu liści z drzew w małpim gaju nie ma żadnej osłony przed północnym wiatrem. Poza tym obsypuję kompostem, dając różom dobry pokarm na zimę i wiosnę.
U mnie grasował w tym roku karczownik, ale zgłupiał i wlazł do piwnicy sąsiada, skąd już nie miał możliwości wydostać się na wolność.
Chryzantemy mi nie zmarzły, nawet pędraki ich nie ruszyły. Może im nie smakują.... Tylko niektóre strasznie wysokie porosły. Jedna już zmieniła działkę, na drugą nie ma chętnych, taka olbrzymia. Ma ładne kwiatki, ale kwitnie późno, więc spokojnie się z nią rozstanę. Zostawię małą szczepkę, którą spróbuję ukorzenić.
Twoje zdjęcia są tak ładne, świetnie zrobione, że nic a nic nie dziwi mnie ilość podglądających.
Ostatnie fotki, mimo że niby smutne, wcale takie nie są. Jak Ty to robisz?
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Ostatnio aura nas nie rozpieszcza... choć dzisiaj od rana zaświeciło ,prognoza na dalsze,świąteczne dni zapowiada się nie ciekawie ale może się nie sprawdzi.!
Lucynko miejmy nadzieję,że do zimy zdążymy ostatecznie pozamykać działki na skobelki i spokojnie będziemy wypatrywać wiosny...
Fotografuję bo lubię, staram się unikać sztampy i fotografować w swoim stylu ... Czasem się udaje co i nieliczni uznają!
A odwiedzających wątek,którym jestem wdzięczna, dzielę na tych oglądających jak i podglądających...
Miłego weekendu Lucynko!
jesienne obrazki...
Za duże zdjęcia(regulamin), zmniejszyłam. Iwona
Lucynko miejmy nadzieję,że do zimy zdążymy ostatecznie pozamykać działki na skobelki i spokojnie będziemy wypatrywać wiosny...
Fotografuję bo lubię, staram się unikać sztampy i fotografować w swoim stylu ... Czasem się udaje co i nieliczni uznają!
A odwiedzających wątek,którym jestem wdzięczna, dzielę na tych oglądających jak i podglądających...
Miłego weekendu Lucynko!
jesienne obrazki...
Za duże zdjęcia(regulamin), zmniejszyłam. Iwona
- Davros
- 200p
- Od: 18 maja 2023, o 16:58
A ja lubię Twoje zdjęcia nie tylko te co się udają. Podoba mi się, że bawisz się różną formą przy obróbce. Wychodzi ostatecznie bardzo fajnie i bardzo artystycznie. Ostatni zestaw też jest świetny, choć mnie ujęły jeżówki. Cudownie ujęte piękno suchych kwiatostanów.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Maryniu
Jak zawsze podziwiam Twoje fotki ukazujące przyrodę.
Choć wszystkie piękne, najbardziej moją uwagę zwróciła fotka z suchymi jeżówkami i rozmyte zdjęcie z wrzosami i chyba rozchodnikiem?
Czasami nieudane zdjęcie staje się tym najlepszym.
Miłego weekendu.
Jak zawsze podziwiam Twoje fotki ukazujące przyrodę.
Choć wszystkie piękne, najbardziej moją uwagę zwróciła fotka z suchymi jeżówkami i rozmyte zdjęcie z wrzosami i chyba rozchodnikiem?
Czasami nieudane zdjęcie staje się tym najlepszym.
Miłego weekendu.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Chryzantemami pocieszyłam oczy. Liczni podziwiają, tylko leniwi w pisaniu.
Jeszcze jutro ma być ciepło, miłego działkowania Maryniu.
Jeszcze jutro ma być ciepło, miłego działkowania Maryniu.