Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu,ja dostaję zawrotów głowy jak do ciebie przychodzę...
Wszystko jest takie piękne u ciebie...

Trampolina super!
Sama bym tak poskakała :)

Pomidorki i papryka rewelacyjne.
I czereśnie jakie masz już czerwone!

U mnie nawet truskawki jeszcze białe a o czereśniach już nie wspomnę....
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tadeuszu, coś mnie ciągnie do Twojego ogrodu. Popatrzę, nacieszę oczy, a potem kombinuję co mogę zrobić u siebie. Masz ład, harmonię, a jednocześnie taki cudowny, starannie zaplanowany jak sądzę, przypadek. Ot, tu krzaczek, tam rabatka, tu coś się wspina, a tam płoży, a całość jest pięknie spójna, tchnie spokojem.
No nie, same pochwały i zachwyt. Będę bardziej powściągliwa.
Pozdrawiam, Danuta
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

najważniejszy jest dobry pomysł.. ale jak wnuk ma takiego dziatka.. to głowe do pomysłów po nim odziedziczył :) (nie obrażając oczywiście Twojej zony)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINO- dziękuję za odwiedziny, cieszy nas, że Twoje oczy mogą się nacieszyć zdjęciami z naszego ogrodu, dziękuję za ocenę.

EWO- dziękuję za odwiedziny, jedne rośliny kończą kwitnienie, drugie zaczynają i tak ten czas leci, rok za rokiem, oby zdrowie było to niejedno kwitnienie kaliny ( i nie tylko) zobaczymy.

LAMIO- dziękuję za odwiedziny, bardzo się cieszę że do naszego ogrodu zaglądasz, ale nie chcę by te odwiedziny połączone były z Twoimi zawrotami głowy, staraj się tak oglądać zdjęcia z naszego ogrodu by łączyło to się z przyjemnością, a zawroty głowy, do przyjemnych nie należą.
Trampolina jest super, ale dla trochę młodszych ( i zdrowszych ) od mnie, jak się dba o warzywa, to i odwdzięczają się pięknym wyglądem . Niestety, czereśnie nie są nasze, podesłała nam DALA, byśmy trochę jej czereśni posmakowali, nasze drzewka czereśni są jeszcze małe i nie mają owoców.

DANUTO- dziękuję za spacery po naszym ogrodzie, cieszy nas że i Ciebie też ciągnie do naszego ogrodu, niewiele tam jest poza pięknymi roślinami i pięknym położeniem ogrodu.

Ogród sami tworzymy jak umiemy, dużo czytamy o roślinach, internet jest nieocenionym pomocnikiem w tworzeniu ogrodu. Poza naszą codzienną pracą przy roślinach , niewiele tam jest innych elementów małej architektury, no cóż oboje z żoną jesteśmy na emeryturze, a to łączy się z odpowiednimi dochodami. tylko pracy nam na szczęście nikt nie limituje. Dziękujemy za Twoją ocenę naszych zmagań w ogrodzie, zapraszamy do dalszych odwiedzin.

CARLO- dziękuję za odwiedziny, no cóż, czasem dziadek głośno ma nieuczesane myśli , ale wnuk słucha i ....... zawsze to , pewniej się człowiek czuje jak w czasie silnego wiatru się trochę "dociąży", tym bardziej że istniało ryzyko że może latawiec porwać w przestworza.

Dzisiaj chciałbym pokazać kilka roślin kwitnących w naszym ogrodzie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Tadeusz, masz białe irysy???????????????? Szukam kłącza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu ,a co to za kwiatki na 3 zdjęciu :?: Liska poszukuje białych ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeusz u Ciebie tez pięknie kolorowo .
Choć przez ten deszcz to nie bardzo cieszy ogród ,wyszłam na chwilkę ale zaraz wróciłam no i zmokłam .Przed chwila oglądałam prognozę pogody i do wtorku tak samo ,nie naciesze się iryskami bo ciągle brzydko .
Genia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ida74 pisze:Tadeuszu ,a co to za kwiatki na 3 zdjęciu :?: Liska poszukuje białych ...
Jak to dobrze mieć takie koleżanki na forum:)

Nie muszę już pytać hihihiihhi
z uśmiechami Iza
u liski
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

tadeusz48 pisze:

Obrazek
Tadeuszu -czy to czosnek ? Czy znasz jego nazwę?
Magda.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Znowu piekne rosliny pokazałeś.....aż dech zapiera :shock:
A wiesz...u nas na kalinę mówi się -turek-tu u nas na wsi i w sąsiedztwie....nie wiem czy u Carli też-to jednak 18 km odemnie :wink:
Brdzo mi się pobobają te różowe-margerytki to :?: :?: kiedyś moja mama miała takie podobne...ale chyba większe i białe...strasznie je lubiłam...ale nie wiem,zanikły czy jak :? A te Twoje różowiutkie śliczne :lol: :lol: :lol:
Te białe....jak orliki(ale to nie one?)...też urocze.... :lol: :lol: :lol:
No a mały po co tą butlę chowa za bluzę...hihihihhi.... :?: :?: :?: (chyba że pisałeś a nie doczytałam-to przepraszam-poszukam :wink: )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Tadeuszu :) Dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu...jak zwykle przepięknie :)

Magdalo, to allium nectaroscordum.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

Monia68 pisze:
Magdalo, to allium nectaroscordum.
Moniko :) bardzo Ci dziękuję ,zaraz sobie zapiszę . Mam taki jeszcze w pąku i bardzo się cieszę ,bo to mój jedyny kwitnący czosnek...Nawet nie wiem ile cebul czosnkowych śpi w moim ogródku :( Nie kwitną.
Magda.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Magdo, to dziwne...czosnki nie mają specjalnych wymagań. Niektóre kwitną dopiero w końcu czerwca, może masz właśnie późniejsze.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”