Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agata0806 pisze:Storczykowa niestety nie kwitły,to moje pierwsze kwitnienie..
Szkoda że nie pamiętasz gdzie to czytałaś ;:201
może na tym forum, ale nie wiem. w internecie raczej za dużo o bellinach nie ma. a myślałam, że ci belliny kwitły, bo kiedyś na innym forum widziałam jakieś zdjęcie twojej belliny z zaczątkiem pędzika. ale jak rosną powoli, to może ci jeszcze ruszyć. gdzie trzymasz swoją bellinę? w orchidarium czy na parapecie? moja jest na parapecie i jak na razie puszcza sporo korzonków i nowy listek. a masz Phalaenopsis violacea?
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Volcowitch DZIĘKUJĘ :D
Storczykowa mój Phal.bellina stoi na południowym oknie..No może ruszy ten pędzik,zobaczymy..
Ja tego storczyka kupiłam na allegro i faktycznie był z wychodzącym pędem kwiatowym ale niestety pędzik nie rósł i zasechł :(
Mi też wypuszcza teraz nowy listek :lol:
Pytasz czy posiadam Phal.violacea,tak mam Phal.violacea sumatra ale u niego na kwitnienie poczekam pewnie do przyszłego roku bo w tym raczej mi jeszcze nie zakwitnie ale wszystko się może zdarzyć ;:113
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa mój Phal.bellina stoi na południowym oknie..No może ruszy ten pędzik,zobaczymy..
Ja tego storczyka kupiłam na allegro i faktycznie był z wychodzącym pędem kwiatowym ale niestety pędzik nie rósł i zasechł
Mi też wypuszcza teraz nowy listek
Pytasz czy posiadam Phal.violacea,tak mam Phal.violacea sumatra ale u niego na kwitnienie poczekam pewnie do przyszłego roku bo w tym raczej mi jeszcze nie zakwitnie ale wszystko się może zdarzyć
ja bellinę kupiłam przekwitającą, jakiś czas później pędzik jej zwiędł i czekam na następny. też mam Phal. violacea sumatra i też mi raczej nie zakwitnie, bo jak go kupowałam to było napisane, że zakwitnie za rok. ucięłam mu niedawno pół listka, bo miał takie nieładne plamy, ale na innych liściach nie ma. sercowy mu dużo podrósł od chwili kupienia, rośnie mu też nowy korzonek. widziałam kiedyś taki kwitnący na wystawie. podobał mi się, ale już wcześniej o takim marzyłam. nie mogłam kupić go na wystawie, bo był za 98 zł, a to wg mnie strasznie dużo jak za 1 malutkiego Phalaenopsis.
a jak tam amboinensis? mój na razie nie przedłuża pędów. nawet nie mam pewności, że to jest amboinensis, dowiem się, gdy zobaczę kwiaty.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Storczykowa no botaniczne niestety tak kosztują,98 zł to nie jest jeszcze tak wysoka cena no ale każdy patrzy na swoją kieszeń,jeden kupi a drugi nie :lol:
Mój Phal.amboinensis też wypuszcza listek,pączuszki już są coraz większe a dzisiaj przy podlewaniu storczyków odkryłam że mój Dendrobium typu nobile ma dwa pączuszki..Zdziwiłam się ale się cieszę a do tego wypuścił dwa keiki :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Storczykowa no botaniczne niestety tak kosztują,98 zł to nie jest jeszcze tak wysoka cena no ale każdy patrzy na swoją kieszeń,jeden kupi a drugi nie :lol:
Mój Phal.amboinensis też wypuszcza listek,pączuszki już są coraz większe a dzisiaj przy podlewaniu storczyków odkryłam że mój Dendrobium typu nobile ma dwa pączuszki..Zdziwiłam się ale się cieszę a do tego wypuścił dwa keiki :lol:
to jest bardzo dużo. ja swojego dużo taniej kupiłam. i inne botaniczne, np. belliny, też można spotkać taniej niż za 98. tylko na OS jest wszystko za ponad 100. maleńkie sadzoneczki, chyba tetraspisa, mają za 279. za tyle to mogłabym mieć kilka botanicznych na wystawie... albo 3 kwitnące Vandy... albo kilkanaście hybryd.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

OS to nieźle przeginają z cenami,zamiast sprzedawać taniej i mieć klienta to oni na odwrót ;:94
No to niech im te storczyki w ogóle nie schodzą,tego im życzę ;:112
Ja u nich za małą sadzonkę zapłaciłam 90 zł,to był mój pierwszy zakup na OS...Nie doczytałam i myślałam że przyjdzie dorosła roślina ale jak zobaczyłam to maleństwo to mało nie padłam z wrażenia ;:111
Mój Phal.amboinensis już ma 3 pączuszki,dwa już takie dorodne i widać już na nich jakieś cętki...Ale się cieszę ;:1
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to jesteś super szczęściara. Czekam z utęsknieniem na fotki w pełnym rozkwicie ;:109 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Halinko tak jest !!!!!!!!
Polecenie wykonam jak tylko rozwiną się paczuszki,może do końca tygodnia się wyrobimy hehe.. ;:113
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha i wysnułam sobie takie wniosek z hodowania tych moich kwiatuchów: im mniej do nich zaglądam, tym więcej niespodzianek mi sprawiają ;:113 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Wiesz że chyba i ja tak zacznę robić,bo doglądam je codziennie rano i nic nie mogę wypatrzeć,patrzę z jednej i z drugiej strony i zupełnie nic.. ;:29
A oczywiście szukam kolejnego pędzika hehe..
Ale hybryda Falka,zdjęcie nr 1 w moim wątku wypuściła pędzik,drugi będzie przekwitał więc znowu go przytnę i może po raz drugi obdarzy mnie keiki :lol:
Jedno już oddzieliłam od mamy i rośnie już samodzielnie :lol:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko mąż mi powiercił w kuchni po bokach okna dziurki na haczyki i mam powieszone kilka okazów. Z tego powodu nie moge tam zaglądać, bo muszę na drabinkę wejść albo na taboret :)
No i w suficie mam jeszcze powieszone. Ale tylko w kuchni, w pokojach nie mogę ;:110 Mąż by mnie potraktował chyba ;:124 ;:125 Ale może jeszcze w czasie urlopu coś wymyślę i go udobrucham czymś i powierci trochę ;:112
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Halinko świetne rozwiązanie z tymi haczykami po bokach okna,jak nie będę już miała miejsca to już wiem jaką robotę dam mężowi hehehehe ;:112
A swojego gnęb ile wlizie,ma powiercić dziurki i tyle hehe ;:113

A teraz pokażę moją piękność która dotarła dzisiaj od Joli ;:1
Wiedziałam że ma trzy pędy kwiatowe ale nie miałam pojęcia że kwitnie,jak otworzyłam paczuszkę to byłam wniebowzięta ;:83
Joluś pięknie Ci dziękuję za to cudo,zrobiłaś mi super niespodziankę..Jesteś WIELKA ;:79 ;:79 ;:79

Oto on,Phalaenopsis Princess Kaiulani "alba"
Obrazek

Obrazek

A to mój Phal.amboinensis w pączkach...
Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale cudo... marzy mi się princess kaiulani, ale zwykły. ten żółty też ładny. zadroszczę pąków na amboinensis. ciekawe, czy mój kiedyś zakwitnie...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”