W.o... Kotach cz.6 {02.2012}
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W.o... Kotach cz.6 {02.2012}
Takie zachowanie może świadczyć o tym, że hormony jeszcze nie przestały działać i kocica odczuwa ruję. Potem powinno się to wyciszyć. Na razie minęło mało czasu od sterylizacji.
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Albo drze się, bo chce na polowanie.
Moja kociszka (też wysterylizowana) drze się bardzo głośno i intensywnie po południu, jak zaczyna się ściemniać, naprawdę ciężko to wytrzymać. I też łazi za mną, bo to ja jestem w domu od zaspokajania życiowych potrzeb zwierzaków, w tym spaceru, czy wypuszczania na dwór. Wypuszczam rozdartusa, rano przychodzi zrelaksowana i często z prezentem .
A teraz będzie ciągło wilka do lasu, wiosna idzie, myszy się budzą i jest na co polować - koty to czują.
Moja kociszka (też wysterylizowana) drze się bardzo głośno i intensywnie po południu, jak zaczyna się ściemniać, naprawdę ciężko to wytrzymać. I też łazi za mną, bo to ja jestem w domu od zaspokajania życiowych potrzeb zwierzaków, w tym spaceru, czy wypuszczania na dwór. Wypuszczam rozdartusa, rano przychodzi zrelaksowana i często z prezentem .
A teraz będzie ciągło wilka do lasu, wiosna idzie, myszy się budzą i jest na co polować - koty to czują.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Prześliczny jest
Moi podwórkowi podopieczni znaleźli sobie dziś nową zabawkę chyba któreś z oczka wyciągnęło czwórka futrzaków go obstąpiła ale z dystansem tylko łapką go ruszały
-
A moja takie zjada... Zresztą większość robali i much zjada. Wyjątkowo śmiesznie wygląda jak zżera pająka i te odnóża jej między zęby włażą.
Moja kicia nie przepada za pająkami, być może właśnie z powodu tych nóżek wchodzących między zęby .
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Co to za owad ? post powyżej ? ,bardzo ładny Kicia ma się przyglądać(w domu jest jedzonko!) a nie zjadać.
Pozdrawiam Ewa
-
Moja kicia niestety wszystkie upomnienia ma głęboko gdzieś, do tego stopnia, że zrezygnowałam z pomysłu dokarmiania ptaków w ogrodzie, bo to bardziej dla niej byłaby darmowa stołówka niż dla ptaszków. Ochronę prawną kreta też ma gdzieś, na co przyniosła mi dowód zresztą...
Ale dzisiaj M zdołał oswobodzić z jej szponów jakiegoś wróblo-podobnego nieszczęśnika, nawet go nie zdążyła nadgryźć, więc przeżył.
Ale dzisiaj M zdołał oswobodzić z jej szponów jakiegoś wróblo-podobnego nieszczęśnika, nawet go nie zdążyła nadgryźć, więc przeżył.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kotki potrafią zaopiekować się małymi, nawet cudzymi, ale zawsze wzrusza mnie widok kocura, który to robi Najpierw zdziwienie i ostrożność, a potem przytulanki. Rudas przepiękny, zawsze chciałam mieć podobnego
To samica Pływaka żółtobrzeżka.ewa2019 pisze:Co to za owad ? post powyżej ? ,bardzo ładny Kicia ma się przyglądać(w domu jest jedzonko!) a nie zjadać.
-
Dobrze wiedzieć, czym się podopieczna zajada...
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Miałam takiego cudownego kocurka...adoptował wszystkie kocięta, które za czasów jego życia przewinęły się przez nasz dom....Teraz pewnie przytula małe kotki za Tęczowym Mostem..ewamaj66 pisze:Kotki potrafią zaopiekować się małymi, nawet cudzymi, ale zawsze wzrusza mnie widok kocura, który to robi.........
Mefisto z Demonem i Jeżynką - marzec 2008 rok