Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Maju Belvedere do końca września była różą o lśniących liściach, nic mi nie chorowała przez całe lato, niestety teraz na przełomie miesięcy liście jej trochę się pochorowały i doszły te dziadowskie skoczki
Ale suma sumarum zaliczam ją do zdrowych róż u siebie i jeśli ktoś lubi takie klimaty kolorystyczne to OK
Stefcie dopiero teraz mi się tak rozwinęły, tzn. na 3 krzaczki mam 2 rozwinięte kwiaty i kopę pączków
Mariolu a te rosłe, zielone szmaragdy, żywopłot przy furtce to nic
Teraz to masz super czas aż do wiosny na ostre planowanie z głową aby popełnić jak najmniej błędów nasadzeniowych (jak ja)
Mirko dzięki.
Ogólnie z różyczek w tym roku jestem zadowolona. Pomijam, że nie miały optymalnych warunków dla pokazu własnego piękna, bo jak nie deszcz to ukrop.
No powiedz, czy nie można się zakochać w różach gdy w pierwszym roku, bez "dopalaczy", widzi się takie np. kwitnienie
Wellbeing
Wandziu pomidor to czarna zebra
A te 5 co Ci się podoba to takie same, czy w tych 5ciu są powtarzające i czy są tego samego typu? Oj tam, co Ci się podoba i znalazło się na liście
Tak "złota" jest z tych wyższych. Oj qrcze ale się cieszę, że u Ciebie kwitnie
U mnie jest w pękających pączkach
Ale suma sumarum zaliczam ją do zdrowych róż u siebie i jeśli ktoś lubi takie klimaty kolorystyczne to OK
Stefcie dopiero teraz mi się tak rozwinęły, tzn. na 3 krzaczki mam 2 rozwinięte kwiaty i kopę pączków
Mariolu a te rosłe, zielone szmaragdy, żywopłot przy furtce to nic
Teraz to masz super czas aż do wiosny na ostre planowanie z głową aby popełnić jak najmniej błędów nasadzeniowych (jak ja)
Mirko dzięki.
Ogólnie z różyczek w tym roku jestem zadowolona. Pomijam, że nie miały optymalnych warunków dla pokazu własnego piękna, bo jak nie deszcz to ukrop.
No powiedz, czy nie można się zakochać w różach gdy w pierwszym roku, bez "dopalaczy", widzi się takie np. kwitnienie
Wellbeing
Wandziu pomidor to czarna zebra
A te 5 co Ci się podoba to takie same, czy w tych 5ciu są powtarzające i czy są tego samego typu? Oj tam, co Ci się podoba i znalazło się na liście
Tak "złota" jest z tych wyższych. Oj qrcze ale się cieszę, że u Ciebie kwitnie
U mnie jest w pękających pączkach
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam Ilonko Ciekawa jestem gdzie swoje różyczki zamawiasz? Jeżeli takie zdrowe to podrzuć linka proszę. Może warto spróbować. Co prawda jesienna lista zamknięta i zapłacona, ale wiosną też trzeba podziałać, a ja już zaczęłam plany
Być może do zobaczenia w sobotę
Być może do zobaczenia w sobotę
- imwsz
Jolciu moje całe wiosenne zakupy były z http://www.floribunda.pl/ .
Później dokupiłam Artemisa i Pashminki od naszej Ewci.
Teraz mam złożone zamówienie również w F., u Ewci (Jalitah) i dodatkowo różyczki Petrovicza u naszej Kamili. Tyle się nasłuchałam i naczytałam jakie dobre ma sadzonki, że się skusiłam. A to, że "niemowlaki" to nieszkodzi - też urosną
Plany dobra rzecz. Zanim złożyłam zamówienia to jak żadnego "okresu zamówiennego" tyle się nie nasiedziałam przed kompem. A te opisy, dyskusje, analizy - łeb mi już pękał
Mam cichą nadzieję na nie gorszy rok niż ten u nowości
No i zbliza nam się spotkanko piachu z gliną
Później dokupiłam Artemisa i Pashminki od naszej Ewci.
Teraz mam złożone zamówienie również w F., u Ewci (Jalitah) i dodatkowo różyczki Petrovicza u naszej Kamili. Tyle się nasłuchałam i naczytałam jakie dobre ma sadzonki, że się skusiłam. A to, że "niemowlaki" to nieszkodzi - też urosną
Plany dobra rzecz. Zanim złożyłam zamówienia to jak żadnego "okresu zamówiennego" tyle się nie nasiedziałam przed kompem. A te opisy, dyskusje, analizy - łeb mi już pękał
Mam cichą nadzieję na nie gorszy rok niż ten u nowości
No i zbliza nam się spotkanko piachu z gliną
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, pięknie kwitną jeszcze u ciebie różyczki
A ostatnie zdjęcie , już nie mogę się doczekać tej królewny , miejsce przygotowane czeka - trawa wypielona
A ostatnie zdjęcie , już nie mogę się doczekać tej królewny , miejsce przygotowane czeka - trawa wypielona
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ilonko już nie mogę doczekać się spotkania z Tobą , mam tyle pytań,i aż żal ,że wiosna tak daleko
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ilonko poproszę o zdjęcie Chippendale co bym sobie przypomniała jak wygląda ta księżniczka
- imwsz
Kasiek prawda, że urocza
Zobaczymy jak będzie z jej zimowaniem gdyż z Artemisem i Belvedere poszły na warunki glebowe tzw. "kamikadze" a gdzie Belvedere jest to wiesz
Dobrze, że mamy przygotowane wszystkie miejscówki przynajmniej sadzenie nie będzie okupione nerwami tylko samą przyjemnością
Mariolcia a co za filozofia abyś wsiadła w autko lub tramwaj +74 i już jesteś u mnie
A przecież jest jeszcze nasze spotkanko w tym roku, przed świętami
Mamy taką jedną Igę co rezerwuje nam miejsce w restauracju nad Brdą (będziesz miała rzut beretem) i spędzamy tam miło czas
Eluś jak tylko dzisiaj dopełznę do domu po rehabilitacji to zaraz je wstawię
Zobaczymy jak będzie z jej zimowaniem gdyż z Artemisem i Belvedere poszły na warunki glebowe tzw. "kamikadze" a gdzie Belvedere jest to wiesz
Dobrze, że mamy przygotowane wszystkie miejscówki przynajmniej sadzenie nie będzie okupione nerwami tylko samą przyjemnością
Mariolcia a co za filozofia abyś wsiadła w autko lub tramwaj +74 i już jesteś u mnie
A przecież jest jeszcze nasze spotkanko w tym roku, przed świętami
Mamy taką jedną Igę co rezerwuje nam miejsce w restauracju nad Brdą (będziesz miała rzut beretem) i spędzamy tam miło czas
Eluś jak tylko dzisiaj dopełznę do domu po rehabilitacji to zaraz je wstawię
Pozdrawiam - Ilona
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ilonka, Ty tutaj nam nie choruj ani nie "łam się" W sobotę musisz być na polanie motyli.
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ojej a co się Tobie porobiło Jak tylko wrócę z pracy odpalam kompa i będę nasycała się widokiem księżniczki
Jak fajnie że już myślicie o spotkaniu w Zatoce
Jak fajnie że już myślicie o spotkaniu w Zatoce
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Spotkanie a zatoce musi być, tak myśle połowa grudnia.
- imwsz
Basiu staram się właśnie wyprzedzać pewne rzeczy. A na tę "ręchabilitacyję" to czekałam od stycznia 2013 Nie ma to jak weźnie Cię w obroty masarzysta Później nie dziwota, że na 3 dzień to już człek wnetki "pełza"
Wiesz tak mi przypasowało z tą rehabilitacją przed przybyciem kolejnych królewien
Justyś ani myślę chorować czy się "łamać" chyba, że mnie połamią
Pan eM już wie, że chatę ma dla siebie a d.... żony musi przetransportować bo na tej miotle to bym mogła się jakiegoś przeciągu nabawić
Elu wstawie, wstawię "nie bojsja"
Na razie to chyba ja sama o tym spotkaniu pomyślałam ale mam nadzieję, że dołączycie nie tylko myślami
No i poznamy nową koleżankę
Już Ty coś w tej kwestii wiesz, prawda
No proszę już chciałam zapisać a tu Iga podaje wstępny termin
Boszszsz ale "będziem się" znowu grudniowo integrować
Wiesz tak mi przypasowało z tą rehabilitacją przed przybyciem kolejnych królewien
Justyś ani myślę chorować czy się "łamać" chyba, że mnie połamią
Pan eM już wie, że chatę ma dla siebie a d.... żony musi przetransportować bo na tej miotle to bym mogła się jakiegoś przeciągu nabawić
Elu wstawie, wstawię "nie bojsja"
Na razie to chyba ja sama o tym spotkaniu pomyślałam ale mam nadzieję, że dołączycie nie tylko myślami
No i poznamy nową koleżankę
Już Ty coś w tej kwestii wiesz, prawda
No proszę już chciałam zapisać a tu Iga podaje wstępny termin
Boszszsz ale "będziem się" znowu grudniowo integrować
Pozdrawiam - Ilona
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Jestem za. Miło wspominam zeszłoroczne
A termin róż to przecież tuż tuż: 21 jest już w poniedziałek
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Szkoda że tak daleko od siebie mieszkamy bo z wielka ochotą po integrowała bym się z wami
No to na poniedziałek będę mieć podwójny prezent mam szczęście jestem w czepku urodzona
No to na poniedziałek będę mieć podwójny prezent mam szczęście jestem w czepku urodzona