Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martuś co się płoży na klonie?

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nawet nie przypuszczałam, że karczoch kwitnie ;:oj
Trochę przypomina dziewięćsił bezłodygowy, ale kolor skradł jakiemuś astrowi :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu te karczochy to oczywiście, że żal zjadać .
Kwiaty mają podobne do ostu, tylko z pewnością nie kłują, ale oset przecież także kwiaty ma ładne.
W Twoim ogrodzie nie tylko cudnej urody kwiaty, ale różnego rodzaju owoce, jak w prawdziwym ogrodzie. Orzechy dorodne i pięknie wyglądają.
U nas w pobliskim lesie rosną leszczyny dziko, ale orzechy prawie wszystkie z dziurkami po robalach.
Pozdrawiam serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Gratuluję orzeszków. ;:138
U mnie wszystkie pożarły wiewiórki.
Obnosiły się z pełnymi brzuchami jak Pasibrzuch a mnie zostały tylko do sprzątania łupiny. :twisted:
Karczoch piękny, ale krótkowieczny.
Faktycznie lepiej go posmakować jak jest okazja.
A poza tym to sporych rozmiarów roślina, u mnie nie znajdzie miejsca, chyba ze na talerzu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Cudnie teraz twój ogród się prezentuje ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś. :wit :wit
Karczoch cudowny, mam go wysianego i spory już ale niestety nie pokazał się w kwiatku. :twisted:
Dwa lata temu siałam i zakwitł a teraz uparty. :wink:
Orzechy i u mnie były, barooooooo dużo, lecz z całą rodzinką jak wiewióreczki jedliśmy na bieżąco. :;230
Ogród nadal pięknie wygląda boje się bo pomału zbliżamy się do przymrozków i zakończy się wielki festiwal barw w ogrodzie. ;:145 a nam zostaną zdjęcia. ;:170
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Violu,ja kupiłam malutkie derenie z dwoma owocami ,więc od razu pięknie owocowały,Twoje mogą być z siewki i wtedy dużo później owocują,głóg dwuszyjkowy mnie też się podobał i jestem z niego zadowolona ,a rudbekii to już mam za dużo a żal mi wyrzucać ,pozdrawiam :wit ;:168

Beatko,miło,że nadal ogród się podoba ,karczochy są takie piękne ,że samą mnie powaliło co on pokazał i już go widzę oczami w ogrodzie ,orzeszki mam takie duże, zdrowiutkie i smaczniutkie,nie mam w nich żadnych robali,posadziłam jeszcze parę nowych krzewów leszczyny ,to kiedyś będzie jeszcze więcej orzeszków,miłego dnia życzę ;:3 :wit

Małgosiu,ten karczoch suszy się na półce piecowej w kuchni ,a ja w nim palę bo gotuję na piecu obiad ,nie palę w nim tylko w gorące letnie dni ,a teraz to codziennie pale do obiadu ,bo uwielbiam w nim palić i na nim gotować ,palę tylko drzewem i mam dodatkowo popiół drzewny do ogrodu,a karczoch zakwitł na piecu po 3 tygodniach gdy się praktycznie zasuszył,czy to nie mogło wprawić mnie w zdziwienie ;:oj ,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196

Małgosiu, PEPSI,na pewno posieję karczochy do ogrodu,a klona możesz przykryć na zimę bo nie będzie dobrze związany z gruntem ,ja nie pamiętam ,czy młodego okrywałam ,bo ma już parę lat ,ale teraz nie okrywam sam sobie radzi ,życzę powodzenia w takim pięknym dniu,jak dzisiaj ;:168

Maryniu,ja też oprócz obrazka nie widziałam w naturze kwitnącego karczocha,bardzo chciałabym je mieć w ogrodzie,Maryniu, ja uwielbiam chomikować wszystko do spiżarni na zimę ,gdyby nie była pełna to byłabym nie zadowolona ,pozdrawiam Cię i miłego dnia życzę ;:196

Aguś to wiciokrzew japoński ,ja go co wiosną przycinam na kępkę ,a on przez lato tak się wypnie ,to jest pnącze o pięknych marmurkowych liściach ,zrobię zdjęcie w przybliżeniu,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,ten karczoch jest piękny i kwiat duży koło 10 cm średnicy,ja też nigdy nie widziałam kwitnącego w naturze a zwłaszcza ususzonego na piecu,wyobraź sobie jaką ma siłę przetrwania,że wydał kwiat ,żeby były nasiona,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,te kwiaty podobne do ostu tylko duże,ogród tak zaplanowałam ,żeby było w nim wszystko,do oglądania ,do wąchanie i do zjedzenia i do romantycznych spacerów krętymi ścieżkami ,pozdrawiam i gorąco i miłego dnia życzę ;:196 ;:3

Grażynko,u mnie koniecznie karczoch musi znaleźć się w ogrodzie ,dobrze choć na chwilę zawiesić na nim oczy ,na piecu już kwitnie parę dni ,wiec nie jest źle ,moje orzeszki bez dziurek i robali z czego bardzo się cieszę,a wiewiórki widocznie się nie o nich nie dowiedziały :uszy ,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196 :wit

Mati,ogród dalej pięknie kwitnie i nawet wygląda ,pozdrawiam i zapraszam :wit

Kasiu,czasem rośliny rosną w siłę ,a nie mogą zakwitnąć,może czuje ,że jeszcze nie będzie mrozów :uszy ,orzeszki są bardzo zdrowe,więc super jak są swoje ,bo w ogrodzie wszystkiego powinno być po trochę i fajnie jak można go konsumować ,nie tylko oglądać,pozdrawiam i całuski dla Ciebie ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zostawię parę widoczków ogrodowych i zmykam do pracy w nim

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mon Petit Chou pięknie pachnie a kwiaty mają 10 cm średnicy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

lasek brzozowy
Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ masz kępę miskanta ;:oj . Dzielżany coraz częściej mówią do mnie, aby je kupić ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jak zwykle brzozy szybko poczuły jesień :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś w oddali widzę miskanta powiedz proszę ile lat ma ta kępa? Mój dwu letni w tym roku podwoił objętość i już myślę by go na wiosnę przesadzić, ale wykopać go to dopiero będzie wyzwanie ;:223
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie kwitną ci róże,ja dokupiłąm teraz 7 piekności.Martuś,czy kleome wysiewasz w domu czy kwitnie ci z samosiewu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”