Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

No, to niedługo zaszczycą Cię kwiatami, wpadnę zobaczyć jak się sprawują. ;:224
Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko Ty podstępna istoto :wink: Było pokazywać paczkę z Bylinowego Raju??? U mnie, oczywiście, instynkt posiadania zawołał wielkim głosem też chcieć, chcieć mieć!!!! i tym sposobem osiem dyszek pooooooszło ;:224
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło :( Najbardziej żałuję, ze nie obejrzymy w tym roku światełek robaczków świętojańskich ;:145 Chyba, że ich okres godowy się przesunął?
Zazdroszczę Ci Jubilee :wink: Ja do swojej już siły nie mam... Trafiłam na słabą sadzonkę, która drugi rok z rzędu ma wysokość 20 cm i jeden kwiatek wielkości stokrotki :( Zastanawiam się czy jej po prostu nie wywalić na kompost a kupić lepszą, zdrową sadzonkę...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Sabinko prześladuje mnie Queen of Sweden gdzie wejdę do ogródka ta piękność puszcza oko, a u Ciebie jeszcze jej sesja, przepadłam muszę ją mieć.

Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A mnie Queen of Sweeden prześladuje z innego powodu. Dałam jej już CZWARTE miejsce i w każdym miała i ma po jednym, dwa kwiatki, które szybko się osypują. Ani słońce, ani półcień - kurcze, nic jej nie pasuje. Jestem bliska tego, aby ją wywalić. ;:223
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana. ;:108
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie Kochani :wit
Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń :oops: Dlatego zostawiam porcję zaległych zdjęć, a na posty odpowiem wieczorem.. Ściskam gorąco ;:168

Arthur Bell

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doris Tysterman

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doczekałam się również Chopina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Firletka od mojej mamci :)

Obrazek

Jarzmianka od Stasi

Obrazek

Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa :twisted:

Obrazek

Zaczątek lilii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I marnych liliowców ;:306

Obrazek

Obrazek

Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę ;:131 Różyca miała inne plany i wraz z końcem czerwca obsypała się białym puchem kwiatowym.. Urzekające drobne kwiaty i równie urzekający zapach. Polecam przy mocnych podporach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sabinko!
Przepiękne zdjęcia robisz swoim kwiatom :shock:.
A szczególnie podobają mi się róże w objęciach błękitów. I, co ciekawe, błękitne towarzystwo pasuje do każdego koloru róży.
Nie złość się na Casanovę, u mnie wiele wielkokwiatowych zachowuje się w ten sposób.
A ostróżek zazdroszczę. Musiałaś o nie bardzo dbać, że w tej suszy tak wyglądają.
Faktycznie, takie suche gorąco odbiera energię. Ja dziś wstałam z wielkimi planami... i co? Snuję się po ogrodzie, tu zetnę kwiatek, tu wyrwę chwast, i, jak mówiła moja Babcia: ani przede mną, ani za mną ;:222.

No, ale trzeba się cieszyć latem, bo przeleci i będzie żal - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko Arthur Bell z niebieskościami pięknie sfotografowany. ;:63 Choć wszystkie róże cudne, to na Chopina warto było czekać, ;:215 a Mme Plantier będę obserwować, jest cudna. ;:oj Lilie i liliowce zawsze są piękne, nie narzekaj. ;:196 Rabata z ostróżkami bardzo udana. ;:138 Trawnika wyschniętego na wiór nie widziałaś, jutro pokażę swój.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Faktycznie, same błękitne ostróżki ale za to jakie dorodne i ze wszystkim ładnie się komponują. ;:138 ;:138
Za to róże, lilie i liliowce masz do pozazdroszczenia i firletka jaka dorodna. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój ogród się zmienił, rozrósł się, a Ty dostałaś fijoła różanego. Okropnie się z tego cieszę :D
Mary Rose to jedna z najstarszych róż u mnie, więc Ty na pewno będziesz miała z niej pociechę, skoro i Alchymist rośnie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne portrety różane. I u mnie róże dopiero zaczynają. Jakie przyjemne jest oczekiwanie na to co rozkwitnie z pąka.
Casanova jak prawdziwy uwodziciel - on jeden wysmukły, otoczony pięknościami.
JagiS pisze: Nie złość się na Casanovę, u mnie wiele wielkokwiatowych zachowuje się w ten sposób.
"Przygadywał kocioł garnkowi" Zdradzę Ci w tajemnicy ;:204 , że JagiS Casanova właśnie zakwitł jednym pięknym kwiatem.... u mnie. :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, Twoja Edenka podobnie jak moja ma rumieniec ;:108 Czasami jak oglądam jej zdjęcia to kwiaty są jaśniutkie bez tego rumieńca...nie, żeby mi się to nie podobało, ale zastanawiam się od czego to zależy? ;:24 Poza tym myślałam, że ona kwiaty ma bardziej napakowane... Widziałaś Edenkę u Ani aneczka1979, kwiat jej róży jest pełny, taki jak sobie wyobrażałam ;:173 Widziałam sporo jej fotek i praktycznie na każdej kwiaty są inne ;:218 Jeśli mam być szczera, to trochę jestem rozczarowana :? Liczyłam, że jej kwiaty mnie powalą na kolana, ale jak na razie tak nie jest ;:185 Moja siedzi jeszcze w donicy i jedno co mogę powiedzieć, że kwiaty rzeczywiście są bardzo trwałe, ładnie rośnie i powinnam już ją wysadzić do gruntu, ale ciągle mam coś pilniejszego i tak siedzi i ciągle rośnie... Czy swoją zamawiałaś, czy kupowałaś w OBI, bo już nie pamiętam?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabinko, mój domniemany Arthur Bell za nic nie podobny do Twojego ;:185
To może jednak Chinatown... sama już nie wiem. Chyba pozostanie NN ;:201
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,piękne róże ,Mme Plantier jest śliczna i szybko rośnie,moja ma 1 rok i taki olbrzym już jest ,ale ona kwitnie raz w roku,u mnie już jest obcięta ,ale kwiatów morze było,szkoda,że się to nie powtarza,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”