Słoneczne rabaty
- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty
No, to niedługo zaszczycą Cię kwiatami, wpadnę zobaczyć jak się sprawują.
Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła.
Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko Ty podstępna istoto Było pokazywać paczkę z Bylinowego Raju??? U mnie, oczywiście, instynkt posiadania zawołał wielkim głosem też chcieć, chcieć mieć!!!! i tym sposobem osiem dyszek pooooooszło
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło Najbardziej żałuję, ze nie obejrzymy w tym roku światełek robaczków świętojańskich Chyba, że ich okres godowy się przesunął?
Zazdroszczę Ci Jubilee Ja do swojej już siły nie mam... Trafiłam na słabą sadzonkę, która drugi rok z rzędu ma wysokość 20 cm i jeden kwiatek wielkości stokrotki Zastanawiam się czy jej po prostu nie wywalić na kompost a kupić lepszą, zdrową sadzonkę...
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło Najbardziej żałuję, ze nie obejrzymy w tym roku światełek robaczków świętojańskich Chyba, że ich okres godowy się przesunął?
Zazdroszczę Ci Jubilee Ja do swojej już siły nie mam... Trafiłam na słabą sadzonkę, która drugi rok z rzędu ma wysokość 20 cm i jeden kwiatek wielkości stokrotki Zastanawiam się czy jej po prostu nie wywalić na kompost a kupić lepszą, zdrową sadzonkę...
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Sabinko prześladuje mnie Queen of Sweden gdzie wejdę do ogródka ta piękność puszcza oko, a u Ciebie jeszcze jej sesja, przepadłam muszę ją mieć.
Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A mnie Queen of Sweeden prześladuje z innego powodu. Dałam jej już CZWARTE miejsce i w każdym miała i ma po jednym, dwa kwiatki, które szybko się osypują. Ani słońce, ani półcień - kurcze, nic jej nie pasuje. Jestem bliska tego, aby ją wywalić.
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana.
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana.
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witajcie Kochani
Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń Dlatego zostawiam porcję zaległych zdjęć, a na posty odpowiem wieczorem.. Ściskam gorąco
Arthur Bell
Doris Tysterman
Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty
Eden Rose
Doczekałam się również Chopina
Firletka od mojej mamci
Jarzmianka od Stasi
Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa
Zaczątek lilii
I marnych liliowców
Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę Różyca miała inne plany i wraz z końcem czerwca obsypała się białym puchem kwiatowym.. Urzekające drobne kwiaty i równie urzekający zapach. Polecam przy mocnych podporach.
Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..
Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń Dlatego zostawiam porcję zaległych zdjęć, a na posty odpowiem wieczorem.. Ściskam gorąco
Arthur Bell
Doris Tysterman
Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty
Eden Rose
Doczekałam się również Chopina
Firletka od mojej mamci
Jarzmianka od Stasi
Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa
Zaczątek lilii
I marnych liliowców
Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę Różyca miała inne plany i wraz z końcem czerwca obsypała się białym puchem kwiatowym.. Urzekające drobne kwiaty i równie urzekający zapach. Polecam przy mocnych podporach.
Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Sabinko!
Przepiękne zdjęcia robisz swoim kwiatom .
A szczególnie podobają mi się róże w objęciach błękitów. I, co ciekawe, błękitne towarzystwo pasuje do każdego koloru róży.
Nie złość się na Casanovę, u mnie wiele wielkokwiatowych zachowuje się w ten sposób.
A ostróżek zazdroszczę. Musiałaś o nie bardzo dbać, że w tej suszy tak wyglądają.
Faktycznie, takie suche gorąco odbiera energię. Ja dziś wstałam z wielkimi planami... i co? Snuję się po ogrodzie, tu zetnę kwiatek, tu wyrwę chwast, i, jak mówiła moja Babcia: ani przede mną, ani za mną .
No, ale trzeba się cieszyć latem, bo przeleci i będzie żal - Jagi
Przepiękne zdjęcia robisz swoim kwiatom .
A szczególnie podobają mi się róże w objęciach błękitów. I, co ciekawe, błękitne towarzystwo pasuje do każdego koloru róży.
Nie złość się na Casanovę, u mnie wiele wielkokwiatowych zachowuje się w ten sposób.
A ostróżek zazdroszczę. Musiałaś o nie bardzo dbać, że w tej suszy tak wyglądają.
Faktycznie, takie suche gorąco odbiera energię. Ja dziś wstałam z wielkimi planami... i co? Snuję się po ogrodzie, tu zetnę kwiatek, tu wyrwę chwast, i, jak mówiła moja Babcia: ani przede mną, ani za mną .
No, ale trzeba się cieszyć latem, bo przeleci i będzie żal - Jagi
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Sabinko Arthur Bell z niebieskościami pięknie sfotografowany. Choć wszystkie róże cudne, to na Chopina warto było czekać, a Mme Plantier będę obserwować, jest cudna. Lilie i liliowce zawsze są piękne, nie narzekaj. Rabata z ostróżkami bardzo udana. Trawnika wyschniętego na wiór nie widziałaś, jutro pokażę swój.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Faktycznie, same błękitne ostróżki ale za to jakie dorodne i ze wszystkim ładnie się komponują.
Za to róże, lilie i liliowce masz do pozazdroszczenia i firletka jaka dorodna.
Za to róże, lilie i liliowce masz do pozazdroszczenia i firletka jaka dorodna.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój ogród się zmienił, rozrósł się, a Ty dostałaś fijoła różanego. Okropnie się z tego cieszę
Mary Rose to jedna z najstarszych róż u mnie, więc Ty na pewno będziesz miała z niej pociechę, skoro i Alchymist rośnie
Mary Rose to jedna z najstarszych róż u mnie, więc Ty na pewno będziesz miała z niej pociechę, skoro i Alchymist rośnie
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne portrety różane. I u mnie róże dopiero zaczynają. Jakie przyjemne jest oczekiwanie na to co rozkwitnie z pąka.
Casanova jak prawdziwy uwodziciel - on jeden wysmukły, otoczony pięknościami.
Casanova jak prawdziwy uwodziciel - on jeden wysmukły, otoczony pięknościami.
"Przygadywał kocioł garnkowi" Zdradzę Ci w tajemnicy , że JagiS Casanova właśnie zakwitł jednym pięknym kwiatem.... u mnie.JagiS pisze: Nie złość się na Casanovę, u mnie wiele wielkokwiatowych zachowuje się w ten sposób.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Sabinko, Twoja Edenka podobnie jak moja ma rumieniec Czasami jak oglądam jej zdjęcia to kwiaty są jaśniutkie bez tego rumieńca...nie, żeby mi się to nie podobało, ale zastanawiam się od czego to zależy? Poza tym myślałam, że ona kwiaty ma bardziej napakowane... Widziałaś Edenkę u Ani aneczka1979, kwiat jej róży jest pełny, taki jak sobie wyobrażałam Widziałam sporo jej fotek i praktycznie na każdej kwiaty są inne Jeśli mam być szczera, to trochę jestem rozczarowana Liczyłam, że jej kwiaty mnie powalą na kolana, ale jak na razie tak nie jest Moja siedzi jeszcze w donicy i jedno co mogę powiedzieć, że kwiaty rzeczywiście są bardzo trwałe, ładnie rośnie i powinnam już ją wysadzić do gruntu, ale ciągle mam coś pilniejszego i tak siedzi i ciągle rośnie... Czy swoją zamawiałaś, czy kupowałaś w OBI, bo już nie pamiętam?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Sabinko, mój domniemany Arthur Bell za nic nie podobny do Twojego
To może jednak Chinatown... sama już nie wiem. Chyba pozostanie NN
To może jednak Chinatown... sama już nie wiem. Chyba pozostanie NN
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Sabinko,piękne róże ,Mme Plantier jest śliczna i szybko rośnie,moja ma 1 rok i taki olbrzym już jest ,ale ona kwitnie raz w roku,u mnie już jest obcięta ,ale kwiatów morze było,szkoda,że się to nie powtarza,pozdrawiam