Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Sama sadziłaś cebule czy kupione?
Krokuski mają fajnie wywinięte płatki
Krokuski mają fajnie wywinięte płatki
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosna na parapetach...uwielbiam Szafirki sam błękit i hiacynty...potem do gleby i nie zmarnują się
Widzę na tyłach storczyka z pąkami,ja nie mam żadnego,obraziłam się na nie i na skrętniki także
Widzę na tyłach storczyka z pąkami,ja nie mam żadnego,obraziłam się na nie i na skrętniki także
Normalnie jak sztuczne te kwiatki Pikne bardzo
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, u ciebie już wiosna się budzi na działeczce Pytałaś o poszatkowaną pokrzywę.. W tamtym roku szatkowałam i ściółkowałam nią ziemię wokół lilii (jak mi coś zostało to wokół róż też) Pokrzywa spokojnie sobie uschła (trafiło na te najgorsze upały) a potem rozkruszyła się jak przesuszone siano. Wszystko poszło w glebę
A tak propos ściółkowania. Było wiele tematów dotyczących kory wokół róż i ostatecznie chyba stanęło na tym, że nie wiadomo czy to bardziej szkodzi czy pomaga. Ostatnio ten temat był poruszany w odcinku Maja w ogrodzie. Bohaterem był pan prowadzący znany blog "Moje róże- moja pasja". Ogólnie odcinek bardzo przyjemny patrząc na to co dzieje się za oknem
A tak propos ściółkowania. Było wiele tematów dotyczących kory wokół róż i ostatecznie chyba stanęło na tym, że nie wiadomo czy to bardziej szkodzi czy pomaga. Ostatnio ten temat był poruszany w odcinku Maja w ogrodzie. Bohaterem był pan prowadzący znany blog "Moje róże- moja pasja". Ogólnie odcinek bardzo przyjemny patrząc na to co dzieje się za oknem
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Aniu czytałam, że cebulki hiacyntów w przyszłym roku trzeba już przesadzić do gruntu, bo w nowym sezonie w doniczkach juz nie zakwitną, jakie są Twoje doświadczenia w tym temacie?
Narcyzy z zeszłego roku , które rosły w domu pięknie mi wyłażą, a z hiacyntami nie mam doświadczenia
Narcyzy z zeszłego roku , które rosły w domu pięknie mi wyłażą, a z hiacyntami nie mam doświadczenia
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Paulina zeszłoroczne hiacynty, które kupowałam na finiszu zimy, z tęsknoty za wiosną sadziłam w kwietniu do gruntu. Wyobraź sobie, że w sierpniu zakwitły. Ciekawe czy będą miały siłę po tym ekscesie zakwitnąć tej wiosny?
Sabinko ja mi się uda dorwać pokrzywę przed kwitnięciem, to też ją "zamerdam" w okół najcenniejszych krzaczorów.
Ściółkować korą w okół róż nie zamierzam. Aczkolwiek mam 6 sztuk posadzonych na rabacie z korą. No nic. Na razie tak musi zostać.
Mariusz pewnie, że pikne! I najważniejsze, że takie wiosenne.
Aniu ja kiedyś pokochałam storczyki, jak Ty całkiem niedawno skrętniki. Nigdy się na nie nie obraziłam ale za to one strzeliły focha na mnie. Nawet nie wiem za co. Do teraz. W końcu solidnie wzięły się do kwitnięcia, po ponad dwóch latach przerwy.
Mati sama sadziłam cebule, ale te na działce. Domowe cebulowe to wszystkie są z Lidla Ciastoramy lub Biedry.
Ja tym czasem szaleję z biżuterią ogrodową. Jeden kurier już przyjechał. A ja już czekam na następnego. Na dodatek byłam dziś w Obi i znów nakupiłam cudeniek do dekoracji.
Nadal mam nie zamówione clematisy. Ciągle coś kombinuję i obmyślam. Chyba póki nie kliknę "kup" i "zapłać" to kombinacjom nie będzie końca.
Sabinko ja mi się uda dorwać pokrzywę przed kwitnięciem, to też ją "zamerdam" w okół najcenniejszych krzaczorów.
Ściółkować korą w okół róż nie zamierzam. Aczkolwiek mam 6 sztuk posadzonych na rabacie z korą. No nic. Na razie tak musi zostać.
Mariusz pewnie, że pikne! I najważniejsze, że takie wiosenne.
Aniu ja kiedyś pokochałam storczyki, jak Ty całkiem niedawno skrętniki. Nigdy się na nie nie obraziłam ale za to one strzeliły focha na mnie. Nawet nie wiem za co. Do teraz. W końcu solidnie wzięły się do kwitnięcia, po ponad dwóch latach przerwy.
Mati sama sadziłam cebule, ale te na działce. Domowe cebulowe to wszystkie są z Lidla Ciastoramy lub Biedry.
Ja tym czasem szaleję z biżuterią ogrodową. Jeden kurier już przyjechał. A ja już czekam na następnego. Na dodatek byłam dziś w Obi i znów nakupiłam cudeniek do dekoracji.
Nadal mam nie zamówione clematisy. Ciągle coś kombinuję i obmyślam. Chyba póki nie kliknę "kup" i "zapłać" to kombinacjom nie będzie końca.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
To chwal się co przyjechało i co w Obi kupiłaś?
- Annes 77
Mój jedyny ki kikut,a nie storczyk smętnie stoi na parapecie ...ech nic nie wypuszcza
Ozdoby super sprawa ,szkoda,że nie ma u nas Obi,a w LM marnie się starają,może w lutym coś ruszy?
Powojniki domawiasz? Ciekawe jakie?
Ozdoby super sprawa ,szkoda,że nie ma u nas Obi,a w LM marnie się starają,może w lutym coś ruszy?
Powojniki domawiasz? Ciekawe jakie?
Ania musi się na cieszyć biżuterią najpierw sama My musimy grzecznie czekać na swoją kolej ale na pewno warto czekać.Też zaglądam do Casto... Obi,Leroy... i jakoś nic nie widzę ciekawego,tym bardziej jestem ciekaw co żeś wypatrzyła.
- aneczka1979
Mariuszu i Dorciu nakupowałam ozdób na piku (srebrne kule, ptaszki, motylki i serduszka z popękanego lustra tez na piku).
A w marketach nakupiłam porcelanowych kul z motywem różanym, serduszek z takim samym zdobieniem, ptaszki, małe latarenki.
Teraz nie pokazuję ich na zdjęciach, bo nie będzie to tak efektowny widok jak wiosną czy latem na rabatkach wśród kwiatów i zieleni.
Dziś na giełdzie z rupieciami kupiłam dwa wiklinowe kosze. Będą idealne na nasadzenia z roślin jednorocznych.
Mariuszu dziś dodatkowo byłam na giełdzie samochodowej na której też bardzo często wypatrzę coś, co mi się podoba, skrytego wśród rupieci. Jeździsz też tam?
A działeczkę żonka to wybrała w idealnym miejscu. Nie musi się martwić, że na ryby będziesz miał daleko.
Aniu w LM (przynajmniej u mnie) to naprawdę marnie jest z ogrodowymi dekoracjami.
A czy dawałaś swoim storczykom odżywkę specjalnie dla nich?
A w marketach nakupiłam porcelanowych kul z motywem różanym, serduszek z takim samym zdobieniem, ptaszki, małe latarenki.
Teraz nie pokazuję ich na zdjęciach, bo nie będzie to tak efektowny widok jak wiosną czy latem na rabatkach wśród kwiatów i zieleni.
Dziś na giełdzie z rupieciami kupiłam dwa wiklinowe kosze. Będą idealne na nasadzenia z roślin jednorocznych.
Mariuszu dziś dodatkowo byłam na giełdzie samochodowej na której też bardzo często wypatrzę coś, co mi się podoba, skrytego wśród rupieci. Jeździsz też tam?
A działeczkę żonka to wybrała w idealnym miejscu. Nie musi się martwić, że na ryby będziesz miał daleko.
Aniu w LM (przynajmniej u mnie) to naprawdę marnie jest z ogrodowymi dekoracjami.
A czy dawałaś swoim storczykom odżywkę specjalnie dla nich?
- Annes 77
Aniu pokaż chociaż te kule....no bo ja nie wytrzymam do wiosny
Moje storczyki swego czasu dostawały Compo odżywkę polecaną i klops
Moje storczyki swego czasu dostawały Compo odżywkę polecaną i klops
- aneczka1979
Aniu dziś nie chce mi się wygrzebywać tego wszystkiego z kartonów. Postaram się w tygodniu pokazać co nie co. Przeciez nie mogę pozwolić byś mi tu uschła do wiosny.
- Annes 77
Dziękuję Kule to wspaniała ozdoba Ja mam jedną i na balkonie w lecie ozdabia mi donicę drewnianą
Znów nabiorę ochoty na kolejne zakupy,mąż mnie z domu wygoni
Znów nabiorę ochoty na kolejne zakupy,mąż mnie z domu wygoni