Moja działka 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 7

Post »

Lidziu i ja zachwycam się Twoimi irysami i orlikami ;:180 przepiękne i jak duża kolekcja ;:333 ;:333 Wszystkie kwiatuszki masz śliczne i już kwitną , moim trudno się zebrać albo u mnie zimniej i zakwitną za miesiąc .
Straszna ta wiosna była i dla nas i dla naszych kwiatuszków , ale co niektóre się zbierają i choć może nie zakwitną to chociaż przeżyją .
Serdecznie pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje kosaćce SDB jak piszesz - postarały się w tym roku. Super! Jest co podziwiać i zachwycać się szczegółami tych niewielkich kwiatków, które występują w takiej różnorodności ;:333 Mi też skradły serce ;:173
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No i jak tu nie uwielbiać Twojego ogrodu? Obrazki alpejskie, arizema amurska... Same rarytasy...

Pozdrawiam!
LOKI
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Lidziu czy ty liczyłaś może ile masz roślin? ;:224 Chyba nawet w ogrodach Hortulus nie widziałam tylu odmian :shock:
Synergy wymiata ;:333
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, niezłą masz kolekcję irysów. ;:oj
Arizema z nasion jeszcze u mnie nie kwitnie. Ciekawe, ile jeszcze muszę czekać.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Lidziu Różnorodność gatunków w Twoim ogrodzie jest oszałamiająca ;:138 ;:oj a kolekcja irysków przepiękna :D Do nich trzeba mieć rękę bo u mnie nie bardzo rosną. ;:131
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witam po dłuższej przerwie.

Olu - Bufo-bufo jak odchodziłam wieczorem, to pszczółka najwyraźniej spała w orliku, ale rano już jej tam nie było.

Jolu - JolantaG witam Cię serdecznie i dziękuję. Ten irys, to chyba jakiś mutant. Najpierw pomyślałam, że to dwa kwiaty rozkwitły się jednocześnie, ale łodyga była jedna. Kwiat miał 6 dolnych płatków i 6 bródek.
Saruma bardzo ciekawa, ale jest niestety przysmakiem ślimaków.

Ewuniu - ewarost bardzo dziękuję w imieniu irysów i orlików. Rośliny prześcigają się w kwitnieniu, nie wiadomo co najpierw podziwiać.

Lucynko - płocczanka narzekasz na brak czasu, a ja już od dawna nie wyrabiam się na zakrętach. Ostatnio nawet działka musiała pójść w odstawkę, o forum nie wspomnę.
Dziękuję za pochwały irysów, orlików i innych kwitnących. Masz rację, że zniszczone przez mróz rośliny zakwitną w przyszłym sezonie, tylko czy ja tego doczekam.

Tereniu - TerDob to bardzo smutne, że nieudana tegoroczna wiosna zniszczyła Twoje cudne rośliny. Tyle ciężkiej pracy poszło na marne. Mam nadzieję, że chociaż część roślin ucieszy Twoje oczy kwitnieniem.
Dziękuję bardzo w imieniu irysów i orlików oraz odwzajemniam życzenia.

Florianie - Florian Silesia tak, te śliczne maleństwa potrafią skraść serce. Żałuję, że nie mogłam śledzić przez cały czas ich kwitnienia i nie wszystkie rozpoznane odmiany zdążyłam oznaczyć.

Jurku - Locutus ten uwielbiany ogród tak zarósł, że mnie już spoza roślin ozdobnych i chwastów nie widać, a niskie rarytasy już dawno przekwitły. Dobrze, że nadszedł czas kwitnienia irysów wysokich, bo ich kolory górują nad wszechobecną zielenią.

Małgosiu - clem3 posiadam spis wszystkich roślin i staram się dość skrupulatnie nanosić tam wszelkie zmiany. Przez te wszystkie lata nazbierałam ich trochę, ale wiele osób na forum ma znacznie większe zbiory roślin, a więc nie mam się czym chwalić.
Czekałam dość długo na kwitnienie 'Synergy', ale było warto go zobaczyć.

Marysiu - delosperma tak się złożyło, że w tym sezonie zakwitło około 75% irysów. Uważam, że jak na moje warunki działkowe, to bardzo dużo.
A dlaczegóż to uprawiasz arizemę z nasion, przecież mogłam w zeszłym roku obdarować Cię sadzonką i w tym sezonie podziwiałabyś już kwiaty.

Marusiu - Amalia dziękuje za miłe słowa. Rośliny, które polubiłam staram się kolekcjonować, nie zawsze mi to wychodzi, ale z irysami SDB udało się dzięki wydatnej pomocy kilku osób z naszego forum, a szczególnie Marysi - mar33, od której dostałam najwięcej, najpiękniejszych odmian.

Irysowo

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

piwonia chińska 'Whitley Major'
Obrazek Obrazek

piwonia majowa
ObrazekObrazek

piwonia nn
Obrazek Obrazek

czosnek obliquum yellow
Obrazek Obrazek

lilia pumila
Obrazek Obrazek

lilak Meyera Palibin
Obrazek Obrazek

storczyk stoplamek
Obrazek Obrazek

Udane polowanie
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Ostatnie zdjęcie można by zatytułować: kocia natura.
Masz cudną kolekcję irysów, ale mój wzrok przyciąga zwłaszcza ten prawie czarny.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Piekne masz te irysy.
U Mnie własnie zaczęło kwitnąć kilka tych, które dostałem kiedyś od Ciebie.
Niech i Ja na cos się przydam.Rojnik rurkowy to "Oditty".
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Chwasty... Nie mów mi o nich... W zeszłą niedzielę miałem pielić. Problem? Zapowiadana temperatura: 32°C w cieniu. A ogród w słońcu. Jak tylko się obudziłem, poleciałem od razu do ogrodu, jedzenie i kąpiel odkładając na później. O 10:30, gdy zaczęło mi się już kręcić w głowie od upału, dałem sobie spokój... Efekty są niezbyt zadowalające... Zwłaszcza na rabatach, na których kończyłem (bo tam, gdzie zacząłem nawet przyzwoicie wypielone)...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lidziu ależ masz kolekcje irysów ;:333 i masz czarnego kocórka :) ... ja też mam smoluszka ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, hoduję siewki arizemy, bo mi sprezentowano, a nie lubię niczego wyrzucać. Nie byłam świadoma, że tak długo trzeba czekać na kwiatki. ;:223
Cudna ta Twoja lilia pumilum. Jak nawoskowana. I podobno pięknie pachnie. :heja
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Liduś! ;:196
Nasyciłam oczy cudnymi irysami, ;:333 które bardzo lubię podziwiać, ;:219 ale nie u siebie. ;:306
Irysy potrzebują trochę dużo miejsca, a ja takowego nie mam, więc z ogromną przyjemnością zaglądam do ogrodów, w których kwitną kosaćce, w tym do Twojego. :tan
Zresztą nie tylko irysy zdobią Twoje rabatki. ;:108 Już kwitnie lilia, ;:111 fantastycznie prezentuje się storczyk, ;:333 pachną piwonie i lilak Meyera, ;:63 nawet czosnek swoim czosnkowym aromatem. ;:108
A kocurek... zapobiegliwy. ;:7 Z głodu nie umrze. ;:306
Nie boisz się, że zje podtrutą mysz? :oops: U nas działkowcy wysypują trutki, więc gdy tylko Miśka przytarga myszkę, natychmiast jej odbieramy zdobycz ze strachu przed zatruciem. ;:202

Straszliwa z Ciebie fatalistka. ;:oj Jak to: " ... nie wiem, czy ja doczekam." ?! ;:124 A niby dokąd się wybierasz?! ;:14

Wspaniałego weekendu życzę i zdrówka. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”