Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu ,a co to za kwiatki na 3 zdjęciu :?: Liska poszukuje białych ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeusz u Ciebie tez pięknie kolorowo .
Choć przez ten deszcz to nie bardzo cieszy ogród ,wyszłam na chwilkę ale zaraz wróciłam no i zmokłam .Przed chwila oglądałam prognozę pogody i do wtorku tak samo ,nie naciesze się iryskami bo ciągle brzydko .
Genia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ida74 pisze:Tadeuszu ,a co to za kwiatki na 3 zdjęciu :?: Liska poszukuje białych ...
Jak to dobrze mieć takie koleżanki na forum:)

Nie muszę już pytać hihihiihhi
z uśmiechami Iza
u liski
magdala

Post »

tadeusz48 pisze:

Obrazek
Tadeuszu -czy to czosnek ? Czy znasz jego nazwę?
Magda.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Znowu piekne rosliny pokazałeś.....aż dech zapiera :shock:
A wiesz...u nas na kalinę mówi się -turek-tu u nas na wsi i w sąsiedztwie....nie wiem czy u Carli też-to jednak 18 km odemnie :wink:
Brdzo mi się pobobają te różowe-margerytki to :?: :?: kiedyś moja mama miała takie podobne...ale chyba większe i białe...strasznie je lubiłam...ale nie wiem,zanikły czy jak :? A te Twoje różowiutkie śliczne :lol: :lol: :lol:
Te białe....jak orliki(ale to nie one?)...też urocze.... :lol: :lol: :lol:
No a mały po co tą butlę chowa za bluzę...hihihihhi.... :?: :?: :?: (chyba że pisałeś a nie doczytałam-to przepraszam-poszukam :wink: )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Tadeuszu :) Dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu...jak zwykle przepięknie :)

Magdalo, to allium nectaroscordum.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
magdala

Post »

Monia68 pisze:
Magdalo, to allium nectaroscordum.
Moniko :) bardzo Ci dziękuję ,zaraz sobie zapiszę . Mam taki jeszcze w pąku i bardzo się cieszę ,bo to mój jedyny kwitnący czosnek...Nawet nie wiem ile cebul czosnkowych śpi w moim ogródku :( Nie kwitną.
Magda.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdo, to dziwne...czosnki nie mają specjalnych wymagań. Niektóre kwitną dopiero w końcu czerwca, może masz właśnie późniejsze.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
magdala

Post »

Moniko-u mnie właśnie jest trochę dziwnie , bo kiepsko mi rosną rośliny wszędzierosnące np. rdest (pnący),czosnki ,tulipany ,za to udają mi się takie rzadkości jak karczoch ,który u mnie zimuje bez przykrycia :o
Magda.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

TADEUSZU ,patrzę ,patrzę i napatrzeć się nie mogę, na to twoje cudowne ranczo . :shock:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Tadeuszu - twoje ranczo znikło nie wiem czemu z "'moich postów" więc się wpisuję aby na bieżąco odwiedzać twoje Nokły. Zgadzam się z przedmówczyniami te śnieżno białe iryski są miodzio, po za tym widzę że wiosna nie próżnuje w twoim ogrodzie i pięknie kwitnących roślin masz dużo :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Tak musi wyglądać Raj :)
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

te niziutkie kwiatuszki są przesliczne :):) szczególnie białe i różówe :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELŻBIETO-dziękuję za odwiedziny, mam białe irysy i to wcale niemałą kępę i już możesz dalej nie szukać,bo znalazłaś.

IDO- dziękuję za odwiedziny, na trzecim zdjęciu od góry jest orlik bez ostrogów , otrzymałem go w prezencie od ELSI na wiosnę tego roku.

GENIU- dziękuję za odwiedziny, my też byliśmy w ogrodzie tylko kilka godzin, posadzić to co wczoraj na targu kupiliśmy, muszę Ci powiedzieć, ze jestem zawiedziony tym deszczem, niby "ciapie " cały dzień, ale ziemia nadal sucha, za to niemiłosiernie zimno, spacerować pod koniec maja po ogrodzie w kufajce, to trochę nie tak powinno być. Oby do wtorku chociaż porządnie przemoczyło ziemię.

IZO- dziękuję za odwiedziny, już IDA w Twoim imieniu napisała że poszukujesz białych.........., ale nie doczytałem, czego białych. Jeżeli orlików, to poza tą jedną kępą, więcej nie mam, jeżeli innych biało kwitnących roślin, to mam ich dużo w ogrodzie i wiele roślin się już rozrosło. Dobrze mieć koleżanki na forum, ale o własne interesy też samemu trzeba dbać.

MAGDO- dziękuję za odwiedziny, ja, oczywiście nie znam nazwy odmianowej tego czosnku, ale na tym Forum są ludzie, co wszystko o kwiatach wiedzą. O widzisz zaraz się zgłosiła jedna z tych osób, dziękuję MONIKO, ja też zaraz zrobię podpis pod zdjęciem by wiedzieć co mam. U nas już jest kilka kęp tego czosnku, szybko się mnożą.

GRAŻKO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, u nas nieznana jest ta nazwa kalina, u nas mówią na nią "buldoneż", Ty jednak prawidłowo rozpoznałaś roślinę na trzecim zdjęciu.
No a mały po co tą butlę chowa za bluzę.
Chyba wiesz że latawce się puszcza jak wieje wiatr, a że wiał silny wiatr, to za sugestią dziadka lepiej się "dociążyć" by i puszczającego latawce nie porwał wiatr, zwłaszcza jak się jest "wysmukłym".

MONIKO- dziękuję za odwiedziny i za pomoc w rozpoznaniu jeszcze jednej rośliny w naszym ogrodzie. W naszym ogrodzie rośnie kilka odmian czosnków, ostatnio nabyte( dwie sadzonki) , rok temu wsadzone w ziemię , olbrzymie , nie wypuściły pąków kwiatowych .

JOLU- dziękuję za odwiedziny i za Twoje ciepłe słowa o naszym ranczo.

BARBARO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, ja też nie wiem że dlaczego często nie odwiedzasz, naszego ogrodu, zdjęć u nas z ogrodu ciągle przybywa. Oj, ta wiosna, zimni ogrodnicy , zrobili spore spustoszenie w naszym ogrodzie, roślinom nic nie będzie, ale wiele roślin pozbawili pąków kwiatowych, przez nich paleta barw z naszego ogrodu będzie tego lata o wiele uboższa.

EWO- dziękuję za odwiedziny, i ja też tak mówię. Jak zapraszam kogoś do odwiedzin naszego ogrodu, to zachęcając , mówię mu " by za życia, zobaczył jak Raj wygląda".

CARLO- dziękuję za odwiedziny, nie wiem jak się te kwiaty nazywają, mam ich kilka kęp, i każda ma kwiatki w innym odcieniu.

Oto co od wczoraj znalazło się zakupione w ogrodzie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Tadeuszku, to teraz mozna wsadzać azalie?? :shock:
Bardzo podoba mi się miecznica...wygląda jak frezja.
Będę jej szukać!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”