Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

To ja tez poproszę namiary na te chryzantemki bo kilka mnie zainteresowalo ;:oj :wit
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Cześć Ilonko, nie wiem, co chwalić - gratuluję nagrody, szkoda , że się nie przyda. Twoje dynie są urocze, o różach nie wspomnę, chryzantemy .... i można tak w nieskończoność wymieniać. Dlaczego chryzantem nie mam w ogrodzie? Przecież koło cmentarza mieszkam :lol: , muszę zakupić trochę, pozdrawiam Cie gorąco ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko, chryzantemy masz śliczne, róże cudnie jeszcze kwitną, oby jak najdłużej taka jesień trwała, chryzantema BELLA GOLD cudna ;:215
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Takie dynie to pierwszy raz widzę :roll: ciekawe kształty i kolory mają
Osteospermum pięknie jeszcze kwitnie i nic sobie nie robi z nadchodzącego listopada :)
A z uszczkniętymi czubkami chryzantem muszę popróbować. Może też się dochowam młodych sadzonek :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajne dyńki ;:215
No chryznatemki dalej piękne.
Wciąż zachwycam się ta BELLA GOLD i ta czerwona cudna jest :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, to jest ponoć Sweet Dupling, dynia ozdobna a zarazem jadalna, ostatnio wyczytałam gdzieś, że wszystkie dynie ozdobne są jadalne, na ile to prawda nie wiem, ale zrobiłam na próbę dżem dyniowo pomarańczowy i jeszcze żyję ;:306, czy smaczna trudno mi powiedzieć, gdyż ja dyni nie lubię więc nawet jej nie spróbowałam, ale jak dodałam pomarańcze i cytrynę to jest super. Oczywiście, że nasionka będę miała, jak do mnie przyjedziesz to dostaniesz nie tylko nasionka, ale i całą dynię ;:108

Dorotko, dziękuję serdecznie, co do chryzantem, to na pamięć Ci nie powiem kiedy dokładnie je przycinam, tak na wyczucie jak już mają kilka wykształconych listeczków po raz pierwszy i po jakimś czasie po raz drugi, wyczytałam to w necie być może nawet u Zosi, ale pewna nie jestem

Ślimaczku jestem ciekawa czy wyszukałaś już sobie coś ciekawego, a swoją drogą dlaczego nie założysz wątku, chętnie obejrzałabym i Twoje chryzantemki ;:108

Iwonko, naprawdę bardzo Ci dziękuję, a chryzantemy koniecznie posadź o tej porze roku cieszą niezmiernie i ja Ciebie gorąco pozdrawiam i jestem z Tobą ;:167

Iwonko, dzięki, Bella Gold jest rzeczywiście ładna, lecz mi osobiście inne podobają mi się bardziej, zresztą one wszystkie są śliczne, dlatego też marzą mi się kolejne tylko, że nie mam już pomysłu, gdzie by je posadzić ;:223

Aniu, Bella Gold to niziutka chryzantema i takie lubię najbardziej, ta czerwona ma śliczny kolor, ale jest gigantyczna to znaczy strasznie wysoka, spróbuję ją w przyszłym sezonie bardziej przyciąć niż dotychczas, zobaczymy czy to coś pomoże

kilka jesiennych zdjęć, niestety po przymrozkach już niewiele zostało, coś tam jeszcze próbuje kwitnąć, ale czy da radę

Bella Rosa nieśmiało zaczyna
Obrazek

biała nn się nie daje
Obrazek

biała wielkokwiatowa ma mnóstwo pąków, ale czy zdąży? ta póki co najbardziej przypadła mi do gustu, niska, sztywna, zwarta chciałabym ujrzeć choć jeden jej kwiatek
Obrazek

rozplenice
Obrazek

niezmordowana Carris, nie mogę się na nią napatrzeć wciąż kwitnie i ma następne pąki, w porównaniu do innych ma nadal zdrowe liście, w wazonie stoi ponad tydzień
Obrazek

taki sobie widoczek, dla spostrzegawczych nigdy takiego ujęcia nie robiłam, pamiętacie jak pisałam o baraku, który ma być zabudowany? Mój M dzielnie walczy, często z pomocą młodszego syna, tak naprawdę to jeszcze nie ma się czym chwalić, ale zarys już widać, to wysokie z tyłu to dom na następnej działce
Obrazek

a to fikuśne tak mi się spodobało, że musiałam pstryknąć, to dekoracja mojej synowej
Obrazek

i moje "wypociny", troszkę tego narobiłam, część dzisiaj już zawieźliśmy na groby
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nasze psiaki korzystające z ostatnich ciepłych promieni słońca
Obrazek

Obrazek

wreszcie zabrałam aparat na spacer, więc pokażę Wam w jakiej pięknej okolicy mieszkamy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ilonko, śliczny masz ten biały komplecik mebelków ogrodowych. Ja szukałam takich ażurowych, ale mi się nie udało.
Świetne zrobiłaś dekoracje, pewnie w dużej części składają się z jesiennych darów Twojego ogródka.
Dziękuję też za cenne rady odnośnie chryzantem. Również poszukuję niziutkich i zwartych odmian. Do tej pory nie miałam ani jednej chyzantemy, bo obawiałm się, że będzie im u mnie za sucho. Ale coraz bardziej skłaniam się ku ich nabyciu. Najwyżej będę pilnie podlewać. Wrócę teraz i jeszcze raz dokładniej obejrzę Twoje fotki chryzantemowe. Miłego dzionka!

Aha, mam pytanie. Powiedz mi, czy odmiany Gampi są niskie, czy średnie. Raz czytam, że osiągają wysokość 50cm, a raz że 70cm, więc już sama nie wiem.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Piękny ogród to i okolica piękna :D Zdradzisz mi nad jaką rzeką mieszkasz?? ja mam "zboczenie " zawodowe i widzę tu piękną dolinę z szeroką równiną zalewową :D co do mebelków czy one są dość wysokie bo znalazłam nawet w fajnej cenie tylko wydają mi się trochę małe :wink:
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Piękne Twoje wieńce i wykonane w większości ze swoich produktów. A co to powstaje z tyłu?. A z tymi chryzantemami to zrobię na czuja :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No toś się narobiła! Super wyszło!

Już wiem, gdzie na spacerek na ptaki się wiosną wybiorę - z Tobą! :wink: A o sobocie pamiętam! :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
LuizjaNa07
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lis 2014, o 17:17

Post »

Piękny ogórd pozazrościć ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Witajcie kochani, dzisiaj tak króciutko, bo mam doła, muszę wyjaśnić pewną sprawę, która mnie trapi, dziś poczyniłam pewne kroki, ale zobaczymy, póki co najpierw odpowiem Ewce ;:196 , którą przypadkiem ostatnio ominęłam

Ewuniu, jak będziesz chciała mieć takie dynie u siebie, to podeślę Ci wiosną nasionka, tylko koniecznie się przypomnij, bo skleroza nie boli.................... No właśnie osteospermum ja chyba nigdy nie zapamiętam tej nazwy, ale mówią na nią chyba też stokrotka afrykańska, jeśli się nie mylę. Z chryzantemami koniecznie spróbuj na pewno się uda ;:108

Wandziu, takie mebelki na pewno dostaniesz na all, jak będziesz chciała podeślę Ci link, gdzie je można zdobyć, ale uprzedzam, że one są raczej ozdobne, to znaczy można je używać, ale dla nas są za niskie, takie w sam raz dla dzieci. Dzięki za pochwałę moich wypocin, a chryzantemy koniecznie posadź, pięknie zdobią ogród o tej porze roku.
Gampi jest raczej z tych wyższych, no może średnich, gdyż mam jeszcze wyższe, nie mierzyłam, ale wydaje mi się, że te u mnie mają ponad 50cm, jeśli chcesz niskie to myślę, że powinnaś rozejrzeć się za samo krzewiącymi, powiem szczerze, że do tej pory nie wiedziałam, że takie w ogóle istnieją

Aniu, ta rzeczka to jest Cybina, mebelki jak pisałam wyżej są rzeczywiście niskie, jak je kupowałam to nie zwróciłam na to uwagi, więc wyobrażasz sobie jakie było moje zdziwienie, ale w sumie fajnie, bo wnuki miały radochę

Dorotko dzięki ;:196, to co powstaje z tyłu to taka letnia altanka, którą żartobliwie nazywamy drewutnią, bo jest tam też miejsce na drewno na zimę, na razie nie robię zdjęć z bliska, gdyż widać jeszcze częściowo ten barak, który straszy, ale jak będzie całkowicie zabudowany to obfocę ;:108

Miłeczko, dziękuję kochana, ja też pamiętam i już nie mogę się doczekać, jeśli będzie ładna pogoda, to na ten spacerek, możemy się wybrać również teraz, to dosłownie 3 minutki z mojego domu

Luiza, bo chyba tak masz na imię prawda, bardzo się cieszę, że do mnie wpadłaś i dziękuję w imieniu swoim i ogrodu, czyżby następna zielono zakręcona?

ostatnie kwitnienie datury, którą zdążyłam wciągnąć do domu przed nadchodzącymi przymrozkami
Obrazek

jesienny widoczek, te płotki najchętniej bym usunęła, w zasadzie to teraz mogę, ale już nie warto, do wiosny niedaleko ;:306, a wówczas moje psiaki, stratowały by wychodzące roślinki w pogoni za kotami sąsiada, ale jak tylko róże się rozrosną, usunę je
Obrazek

i troszkę bliżej
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ilonko! Dzięki za dyńkę, miłe przyjęcie, no i że mogłyśmy sobie spokojnie wreszcie pogadać :wink: Dyni nie napoczęłam, ale z tej, co miałam nadkrojoną zrobiłam dziś dżem. Pycha! ;:196
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko mieszkasz w przepięknej okolicy, przecież piękna nasza Polska cała prawda, Twoje psiaki kochane, ozdoby na groby ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKO....dawno nie byłam u Ciebie....generalnie nie mogę zdążyć nigdzie :;230 kiedyś ten czas tak szybko nie upływał.
Pozwiedzałam wszystkie Twoje zakątki, wszystkie Twoje rękodzieła i pytam kiedy Ty to robisz :?: ;:138
Ja dzisiaj pociachałam patyczki róż i już siedzą pod butelkami plastikowymi....spróbuj i na wiosnę zobaczysz jak Ci róże będą się zielenić.

pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”