Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
Tulipanki nawet stulone są piękne a brateczki uwielbiam 

- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też miałam fazę focha na tulipany jak mi kilkadziesiąt sztuk Czerwonego Kapturka zdechło na wirusa. Ale tylko do pierwszej wizyty w ogrodniczym
Zawsze wydawało mi się że masz jakieś śliwy w ogrodzie czy wiśnie. Czemu?

Zawsze wydawało mi się że masz jakieś śliwy w ogrodzie czy wiśnie. Czemu?

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ruda, stulone tulipanki zupełnie są inne jak te rozchylone. Jakby całkiem inna odmiana.
Paula, ja mam jeszcze śliwę dziecięcą, ale ona nie ma owoców, tylko ładne kwatuszki. Już się i ona powoli zbiera do kwitnięcia
A ta brzoskwinka ma mieć w zamyśle owoce. To mój M na mnie wymusił, żeby ją kupić. Teraz nie żałuję, bo pięknie kwitnie. Sąsiad ją u mnie dojrzał i mówi, że brzoskwinie się udają na takich dość marnych ziemiach jak nasze. 
Paula, ja mam jeszcze śliwę dziecięcą, ale ona nie ma owoców, tylko ładne kwatuszki. Już się i ona powoli zbiera do kwitnięcia

Piękne te tulipanki Wandziu, miałam je przez dwa lata i po nich jak i po innych cebulowych u mnie. Zachwyciło mnie Twoje zdjęcie na krokusowej łące, nigdy takiej na żywo nie widziałam. Z innymi majowymi kwiatami w górach owszem, w naturze wszystko jakieś doskonalsze, bez nawozów, oprysków i pielenia chwastów.
Ciepłych dni coraz więcej, życzę więc przyjemnego wypoczynku w ogrodzie z filiżanką kawy lub herbatki.
Ciepłych dni coraz więcej, życzę więc przyjemnego wypoczynku w ogrodzie z filiżanką kawy lub herbatki.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Wando. Fotki jak zwykle zniewalające
Dobrze że napisałaś że to te same tulipanki co na wcześniejszych ujęciach bo stulone wyglądają na zupełnie inną odmianę. W obu wydaniach cukiereczki. Nie przepadam za czerwonym ale one są bardzo wdzięczne i ten kolorek taki bardziej landrynkowy chyba. Świetnie ożywiają rabaty. U mnie ciągle brak tulipanów poza kępką białych botanicznych...

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ah no i teraz mi się wszystko zgadza. Chyba nawet wiem o którą chodzi. Właśnie tego typu drzewkiem się u kogoś zachwycałam i to chyba właśnie tutaj pod Czesiem 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Jednak zwykłe szafirki są najpiękniejsze
uwielbiam je za bezproblemowość i cudownie niebieski kolor 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Wandziu, pozdrawiam
u nas jeszcze tylko kilka dni i ziemi nie będzie widać, hosty rosną co dziennie większe. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu szafirki cudne,uwielbiam je
Brateczki uśmiechają się miło
Miłego dnia

Miłego dnia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysad, April, Steasi, Anym, Dorcia7, Iga, Annes, dziękuje kochane za wizyty o tej cudnej wiosennej porze, kiedy to wszyscy mamy tyle do zrobienia w naszych ogrodach. Weekend zaczyna się badzo obiecujaco. Od rana świeci słońce i robi się coraz cieplej. Biegnę sadzić, ponieważ...
... Dostałam wczoraj paczuchę z astrami od naszej Tajeczki. Nie dość, że ofiarodawczyni sama mi przypomniała o obiecanych niegdyś roślinkach, to jeszcze nie chciała ode mnie nic w zamian i przysłała mi ogromne sadzonki astrów oraz floks-niespodziankę. Tajeczka jest osobą niesamowicie szczodrą, bezinteresowną i ma wielkie serce, a poza tym jest niezwykle miła, wesoła i skromna. Wiem, bo miałam ją przyjemność poznać osobiście. Dziękuję Teresko

... Dostałam wczoraj paczuchę z astrami od naszej Tajeczki. Nie dość, że ofiarodawczyni sama mi przypomniała o obiecanych niegdyś roślinkach, to jeszcze nie chciała ode mnie nic w zamian i przysłała mi ogromne sadzonki astrów oraz floks-niespodziankę. Tajeczka jest osobą niesamowicie szczodrą, bezinteresowną i ma wielkie serce, a poza tym jest niezwykle miła, wesoła i skromna. Wiem, bo miałam ją przyjemność poznać osobiście. Dziękuję Teresko

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A więc Czesiu obrośnie znowu nowymi roślinami.
Cóż, wiosna to cudny okres kwitnienia i sadzenia.
Więc miłej pracy Wandziu i
. 

Cóż, wiosna to cudny okres kwitnienia i sadzenia.
Więc miłej pracy Wandziu i

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Wandziu
Bardzo lubię spacerować po Twoim ślicznym ogrodzie i niestety najczęściej robię to po cichutku ale od czasu do czasu należy coś napisać więc dziś to czynię. Wiosna już się u Ciebie rozgościła ogród nabiera barw więc tym bardziej miło ogląda się ogród na Twoich ślicznych fotkach.
Muszę jeszcze napisać że w pełni się zgadzam z tym co piszesz o Tajeczce to naprawdę bardzo miła i ciepła osoba tak samo jak Ty.
Bardzo lubię spacerować po Twoim ślicznym ogrodzie i niestety najczęściej robię to po cichutku ale od czasu do czasu należy coś napisać więc dziś to czynię. Wiosna już się u Ciebie rozgościła ogród nabiera barw więc tym bardziej miło ogląda się ogród na Twoich ślicznych fotkach.
Muszę jeszcze napisać że w pełni się zgadzam z tym co piszesz o Tajeczce to naprawdę bardzo miła i ciepła osoba tak samo jak Ty.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Dawno mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia! Wracam uzupełnić zaległości! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu witaj.
Cieszę się, że sprawiłam Ci radość roślinkami i dziękuję Tobie i Iwonce za tak wiele miłych słów pod moim adresem.
Iwonka ma rację mówiąc, że jesteś miłą i wspaniałą osobą.
Roślinki otrzymałam od naszej kochanej Agness, rozrosły się, więc się podzieliłam z Tobą.

Cieszę się, że sprawiłam Ci radość roślinkami i dziękuję Tobie i Iwonce za tak wiele miłych słów pod moim adresem.

Iwonka ma rację mówiąc, że jesteś miłą i wspaniałą osobą.
Roślinki otrzymałam od naszej kochanej Agness, rozrosły się, więc się podzieliłam z Tobą.