Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

:wit
Śliczne różyczki w przed ogródku, a jak się rozrosną to dopiero będzie piękna różanka ;:138
Śliczna baptysja na rabatach ;:333
Martuś - patyczki Semipleny - wyślij wtedy, kiedy Tobie pasować będzie ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, piękne pannice. A Burgundy Ice szczególnie przypadła mi do gustu ;:224 Czy róże na pieńku przyginasz do ziemi na zimę?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ślicznie w przedogródku Martusiu, różyczki cudne, Pastella, Tip Top, wpadły mi w oko, śliczne kolorki ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marzenko,u mnie dzisiaj było słoneczko,ale ja też nic nie robię w ogrodzie ze względu na kręgosłup,i też mi się coś robi ,bo nie lubię takiego przymusu ,ale siła wyższa,nasionka jak będą to Ci dam ,tylko sobie zapisz ,żebyś nie zapomniała,ja za chwilę pokażę jakie mam kolory,pozdrawiam :wit

Beatko,ogród rzeczywiście kwitnie ,codziennie chciałoby się go fotografować ,a potem okazyje sie ,że zdjęcia podobne,ale i tak nie wytrzymuję i znowu lecę z aparatem,w przed ogródku róże dopiero zaczynają kwitnąć ,może 5szt wypadło i trzeba będzie do zamawiać ,ale myślę ,że powtórzenie kwitnienia będzie większe,chociaż niektóre krzaczki już spore i pączków mają bardzo dużo,pozdrawiam ;:196

Kasiu,a u mnie nic nie leje i leję ja ,z węża ,ja róże pryskam na początku sezonu,potem jeszcze raz na mszyce i inne czyli przędziorki i wciornastki i jakoś one wcale się do nich potem nie garną ,obecnie nic nie mam do pryskania bo nie ma mszycy i niczego innego,młode róże ładnie się zbierają do kwitnienia ,pączków ogrom,pozdrawiam ;:196

Beatko bejka sama się naszukałam ,bo strasznie mi się nie chciało pisać tego od nowa ,jest na stronie 21 i 30 w II wątku,są tam też zapytania dziewczyn i moje odpowiedzi,ja już zrobiłam z truskawek ,teraz czekam aż pysznie dojrzeje agrest,a potem będą porzeczki czerwone i czarne,wiśnie ,jeżyny i maliny ,bo mam jesienne,mogą być jeszcze jabłuszka,ale mało z nich robię kompocików ,bo idą na sok na wyciskarkę i pijemy świeży z pokrzywą,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,a może ja przysypię i na wionę odetnę już z korzonkami ,tak dałam w tamtym roku Marysi i tak pięknie malizna jej już kwitnie,młode różyczki pięknie rosną ,maja bardzo dużo pączków ale z setki wypadło 5 szt ,pozdrawiam ;:168

Sabinko,róż nie przyginam tylko wsadziłam je do dużych donic i na zimę włożę do garażu,tak zrobiłam poprzedniego roku z innymi i fajnie przezimowały,Burgundy Ice piękna ,ale Munstead Wood też piękna i oszałamiająco pachnie, ;:173

Iwonko,myślę ,że dopiero będzie ślicznie jak zakwitną wszystkie ,bo jest ich trochę ,a w wiesz,że w ilości siła :uszy
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu dziękuję ci kochana bardzo bardzo ;:196 już dodałam sobie do zakładek ,żeby więcej nie szukać :oops:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dzisiaj zapraszam do dorosłego ogródka,na spacerek i na kawkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

za semipleną zakwita New Dawn
Obrazek

semiplena w całej okazałości
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U mnie dalej kwitną piwonie i zakwitają nowe odmiany
Obrazek

jedna z moich najulubieńszych piwonii White Cap teraz zakwitła druga z nich mam ich juz 3 szt
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pink Lemonande
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bajazzo
Obrazek

przetacznikowiec
Obrazek

Gipsy Boy
Obrazek

Obrazek

Barkarole
Obrazek

Obrazek

trzy kolory maków jakie u mnie rosną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cudna dziewanna ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marto jakie piękne róże ,a ta semiplene nie wiem czy dobrze napisałam :?: zrobiła na mnie ogromne wrażenie jest śliczna .Wybacz ,że tu pytam ,ale czy masz ja w swej ofercie lub będziesz miała :?: ;:167
Zawsze słów ,a raczej wyrazów mi brak by opisać mój zachwyt nad Twoim ogrodem .
Zdrówka Ci życzę ;:196 idę dzisiaj po skierowanie na prześwietlenie kręgosłupa bo też bardzo mi dokucza i aż boję się ,że dostanę zakaz pracy .Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, oj masz co pokazać, takie bogactwo różnorodnych kompozycji, aż ślinka cieknie ;:138 Tej białej dzikiej róży (Multiflora?) na Twoim miejscu bym nie wycinała - masz dużo miejsca, a to pożytek dla pszczół i pewnie jak kwitnie cała huczy :) Choć oczywiście urodą może zostaje trochę w tyle za wspaniałą Semipleną ;:215 Powiedz, czy przetacznikowiec powtarza po przycięciu? Bo w sumie ozdobny jest nawet po przekwitnięciu jak straci kolor, więc zastanawiam się, czy jest sens ciąć.
Pozdrawiam i życzę zdrówka i słoneczka :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Spacerek wśród tylu dojrzałych i niewątpliwie cudownie pachnących roślin to czysta przyjemność a do tego Gospodyni kawkę serwuje poranną , ;:92 ;:333

Miłego dnia mam nadzieję,że w lepszym zdrowiu Marto! ;:97

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś witaj!
Piękny ogród ;:63 ;:63
Przepiękne róże.Ta białą pnąca, na luku niesowite robi wrażenie .Pewnie ma sporo latek ??
Masz piękne piwonie.Kilka chće dopiić.Gdzie kupowałś swoje??
Może poradzisz gdzie kupić najlepiej ? I żeby nie było pomyłek :roll:
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Nic nowego nie powiem...pięknie jest u ciebie i tyle ;:180
Dziewanna ;:oj Ja mam taką zwykłą, tej wiosny wysiałam i posadziłam już mieszanke takich ozdobnych...ciekawe co z nich urośnie.
A ta dzika róża, może tylko ją mocno przytnij... bo całkiem ją wyrzucać było by szkoda, slicznie wygląda ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto cofnij się proszę dwie stron wątku, wejdziesz do cudownego ogrodu po którym można spacerować godzinami. Cudną wycieczkę zrobiłaś z kubkiem kawy ;:196 .
Tej dziczki nie wycinaj, ja jak już będziesz się pozbywać, to zobacz czy nie ma odrostów jakiś, ja chętna :wink: . Powiedz taka róża biała dwa pąki na rozwinięciu chyba 16 zdjęcie( jak dobrze policzyłam) to może Frau Karl Druschki? i jeszcze dwa zdjęcia przed Austin , taki amarant - jedna róża - co to za cudo?. Wracając do bieżącego spaceru kępa białych irysów cudowna i jeszcze to pomarańczowe długie kłosy ( dwa zdjęcia), śliczne co to jest. ;:196 .U mnie teraz króluje kolor zieleni :;230 , mało kwitnie, pojedyńcze plamy czerwieni i żółtego, reszta wszechogarniająca zieleń. ;:168
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, cudownie się spaceruje po Twoim ogrodzie. Tyle kolorów i zapchów, aż nie chce się z niego wychodzić. Róże piękne, mam kilka sztuk w ogrodzie i na tym poprzestanę. Będę je podziwiać u Ciebie... :uszy
Zachwyciłam się tym przetacznikowcem i aż się dziwię, że go jeszcze u Ciebie nie nabyłam. Chyba, że mam a nie wiem? Muszę to sprawdzić... :oops:
Serdeczności zostawiam... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Marta, dziękuję za miłe powitanie :D .
Helena Semiplena niesamowita ;:63 ;:63 ;:63 . Masz piękny, dojrzały ogród ;:180 . Kuruj się i zdrowiej ;:136
Pozdrawiam
Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”