Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED
Grażynko,
Zima jeszcze dosypała dużo śniegu dzisiaj rano wyglądało przepięknie wszystko w koło, tylko życie jest utrudnione za siedzeniem mam narzędzie do odśnieżania i dzisiaj też z niego musiałam korzystać jak utknęłam z wnusiem i nie mogłam wyjechać z placu od lekarza,
wysiewów nie przewiduję bo miejsca nie będzie może tylko małe aksamitki ,seler naciowy i pietruszkę naciową, pędzę natomiast krokusy i tulipany w garażu i juz są fajne roślinki
a tak było u mnie w sobotę
Zima jeszcze dosypała dużo śniegu dzisiaj rano wyglądało przepięknie wszystko w koło, tylko życie jest utrudnione za siedzeniem mam narzędzie do odśnieżania i dzisiaj też z niego musiałam korzystać jak utknęłam z wnusiem i nie mogłam wyjechać z placu od lekarza,
wysiewów nie przewiduję bo miejsca nie będzie może tylko małe aksamitki ,seler naciowy i pietruszkę naciową, pędzę natomiast krokusy i tulipany w garażu i juz są fajne roślinki
a tak było u mnie w sobotę
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No to kolekcja ci się powiększy o kolejne rarytasy Ja na razie nie będę szaleć z różami, bo mini-rozarium obsadzone, a co do reszty to jakoś brak koncepcji Chyba przez ten śnieg, bo w ogóle nie widać gdzie co jest posadzone (oprócz drzew i wyższych krzewów)
Selera naciowego w tym roku też spróbuję - dostałam nasionka, więc czemu nie
Selera naciowego w tym roku też spróbuję - dostałam nasionka, więc czemu nie
- JSZFRED
Dominiko,
Masz większy areał i większe możliwości i na pewno z czasem zmienisz zdanie i dosadzisz sama wiele pięknych róż, ta "choroba" się rozwija w oszałamiającym tempie pogadamy za jakis czas,
selery naciowe warto posadzic, ja troche nawet pokrojonych zamroziłam i jeszcze je mam dodaje do zup i sosów super sprawa i jaki smak i zapach,
PS.
czy Was nie zasypało
Masz większy areał i większe możliwości i na pewno z czasem zmienisz zdanie i dosadzisz sama wiele pięknych róż, ta "choroba" się rozwija w oszałamiającym tempie pogadamy za jakis czas,
selery naciowe warto posadzic, ja troche nawet pokrojonych zamroziłam i jeszcze je mam dodaje do zup i sosów super sprawa i jaki smak i zapach,
PS.
czy Was nie zasypało
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Oczywiście, że zasypało i dalej zasypuje
U mnie silniejsza jest choroba winoroślowa jednak (bo ja jestem bardzo praktyczna ). Ale wcale nie wykluczam większej ilości róż, tylko muszę na wenę poczekać (przy tym śniegu to ciężko mi się myśli ).
U mnie silniejsza jest choroba winoroślowa jednak (bo ja jestem bardzo praktyczna ). Ale wcale nie wykluczam większej ilości róż, tylko muszę na wenę poczekać (przy tym śniegu to ciężko mi się myśli ).
- JSZFRED
Asiu tylko nie do morza! No chyba, że ominie Gdańsk
- DanciaGGG
- 10p - Początkujący
- Od: 14 lut 2010, o 18:21
Witaj Asiorku
Za twoją namową i ja jestem na forum
Czaruj czaruj może w końcu odejdzie ta długa zima
Piękny wypielęgnowany ogródek i piękne zdjęcia ale nie będę Ci kadziła w końcu gadamy o tym codziennie
pozdrawiam Dancia
Za twoją namową i ja jestem na forum
Czaruj czaruj może w końcu odejdzie ta długa zima
Piękny wypielęgnowany ogródek i piękne zdjęcia ale nie będę Ci kadziła w końcu gadamy o tym codziennie
pozdrawiam Dancia
Pozdrawiam Dancia
- JSZFRED
Witaj Dancia,
Oooooooooooooo wreszcie się odważyłaś Kobieto super, masz rację nie kadż nie kadż jutro też pogadamy i miejsce dla Filusia się znalazło
PS.
Co z liliami
Oooooooooooooo wreszcie się odważyłaś Kobieto super, masz rację nie kadż nie kadż jutro też pogadamy i miejsce dla Filusia się znalazło
PS.
Co z liliami
- JSZFRED
Rispetto,
Oczywiście że niech omija i szkód nie robi
Oczywiście że niech omija i szkód nie robi
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu chodzę po Twoim ogródku i podziwiam ile zgromadziłaś roślin, jakie są zdrowe i dorodne.
Zapisałam sobie w swoim notesie twój wątek, żeby jak założę swój wejść i pogratulować Ci tego kawałka raju jaki stworzyłaś.
Pozdrawiam Gosia.
Zapisałam sobie w swoim notesie twój wątek, żeby jak założę swój wejść i pogratulować Ci tego kawałka raju jaki stworzyłaś.
Pozdrawiam Gosia.
Asiu, zdjęcia piękne, ale... no właśnie czemu pokazują ten paskudny śnieg?
Śnieg jest fajny na Boże Narodzenie, ale ciurkiem 50 dni?! Sio, sio!! Trzeba będzie jakiś sabat zrobić i go wygonić
Śnieg jest fajny na Boże Narodzenie, ale ciurkiem 50 dni?! Sio, sio!! Trzeba będzie jakiś sabat zrobić i go wygonić
- JSZFRED
Witam,
Gosiu dzięki za wizytę i ciepłe słowa, masz rację to taki mój mały raj
zapraszam w wolnej chwili
Gosiu dzięki za wizytę i ciepłe słowa, masz rację to taki mój mały raj
zapraszam w wolnej chwili
- JSZFRED
Deisy,
Ja tak właśnie czaruję tę zimę aby juz sobie poszła daleko,daleko bo ja chcę już wiosny
Ja tak właśnie czaruję tę zimę aby juz sobie poszła daleko,daleko bo ja chcę już wiosny