Kawon (arbuz) - część 11
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Hehehe ja też kupiłem, żeby już mieć na zapas Robię to pierwszy rok więc na rewelację nie liczę ale oczywiście chciałbym mieć jak najlepszy plon ;) Ciekawi mnie tylko czy żółty melon jaki posadziłem obrodzi bo póki co nie ma nawet kwiatka ale w zielone poszedł pięknie
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak z ciekawości ile masz wszystkich krzaków w tym roku.
Niedawno pisałaś że planujesz ograniczyć uprawę na rzecz innych warzyw.
Niedawno pisałaś że planujesz ograniczyć uprawę na rzecz innych warzyw.
-
W tym roku mam 54 krzaki.
- Krzysztof_18
- 200p
Kurcze coś u Was chyba pogoda lepsza albo kristalon działa bo u mnie straszna lipa z owocami a nawet ich brak ;/
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Nie ciesz się, nie ciesz... te grzybki ze zdjęć już szykują się do ataku--julian-- pisze: Wczoraj opisywałem nowe arbuzy i naliczyłem 26 nowych owoców.
Rosario F1
Ja bym zaczął renegocjować umowę z Biedronką na dostawy owoców albo zaczął szukać poddostawców na Ukrainie
U mnie jest już kilka fajnych arbuzów Rosario, dziś zachodzę a w największym dziura 2 cm głęboka i ślady ślimaka Ratujecie jakoś te arbuzy czy uciąć by nie męczyć krzaka i zostawić coby te obślizgłe gnojki nie czepiły się rosnących?
-
Co polecasz na te zmiany na liściach? Bo nie wiem co to jest i co zastosować. Te umowy z Biedronką to Ty też mógłbyś podpisać Ja mam więcej krzaków od Ciebie a owoców i tak zbieram mniejwokan pisze:Nie ciesz się, nie ciesz... te grzybki ze zdjęć już szykują się do ataku--julian-- pisze: Wczoraj opisywałem nowe arbuzy i naliczyłem 26 nowych owoców.
Rosario F1
Ja bym zaczął renegocjować umowę z Biedronką na dostawy owoców albo zaczął szukać poddostawców na Ukrainie
-- 16 lip 2020, o 16:17 --
Merkor, jeśli jest nadgryziony to ja bym go oberwał. Energia pójdzie w inny owoc. Ja wczoraj oberwalem dwa już ładne zawiązki, bo były jakieś dziwne. Chyba od włókniny jak wiatr nimi zamiatał. Dodatkowo rośliny były małe, więc wolałem je zerwać.
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
Julian u mnie to samo a nawet więcej. Leje póki co topsin, zamierzam na zmianę ze switchem. Osobiście uważam switch za jedyny środek o jakimkolwiek działaniu, chociaż i topsin coś tam pomógł ostatnio. Problem jest taki, że w ubiegłym roku nie chciały się rozpuszczać granulki (switch jest w proszku) i zapychalo opryskiwacz
-
Ja bym chciałbym wiedzieć co to, bo dzięki temu bym wiedział co zastosować Ja topsinu raczej unikam, jest bardzo szkodliwy i długo pozostają jakieś składniki w roślinach. To co wlewasz do opryskiwacza przelewaj zawsze przez sitko o drobnych oczkach
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
No coś tam kiedyś Koledzy pisali o topsinie, ale zanadto bym się nie przejmował. W powietrzu lata cała masa gorszych rzeczy, a wszyscy oddychamy
Sitko jest rozwiązaniem na zatykający się opryskiwacz, ale też nie chodzi o to żeby pozbawiać się tego za co płacę. Switch jeśli dobrze pamiętam to mieszanina 2 substancji i chyba jedna z nich nie chciała się rozpuścić, bo dosłownie połowa została
Sitko jest rozwiązaniem na zatykający się opryskiwacz, ale też nie chodzi o to żeby pozbawiać się tego za co płacę. Switch jeśli dobrze pamiętam to mieszanina 2 substancji i chyba jedna z nich nie chciała się rozpuścić, bo dosłownie połowa została
- Krzysztof_18
- 200p
Jak duże owoce metkujecie z datą ?? I czemu to dokładnie służy ?