Esteci i łakomczuchy.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Esteci i łakomczuchy.
Mambuś, ja tam trawki widzę.
Ostatnio dostałam na nie fioła
Ostatnio dostałam na nie fioła
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki.
Wiecie co, tak się czuję, jakbym lekceważąco i na odwal się wstawiła jakieś foto.
Ale u mnie naprawdę tak wyglądało tego roku.
No to o czym tu pisać i co pokazywać.
Skupię się na pisaniu u Was na wątkach, na oglądaniu.
Jak odchwaszczę choć metr kw. wiosną i tam coś ładnego urośnie, to zaraz pokażę.
-- Pn 10 gru 2012 14:12 --
Józef - fantastyczny wnusio, moja też ma blond loczki, ale nie ma cudów, ściemnieją.
Wiecie co, tak się czuję, jakbym lekceważąco i na odwal się wstawiła jakieś foto.
Ale u mnie naprawdę tak wyglądało tego roku.
No to o czym tu pisać i co pokazywać.
Skupię się na pisaniu u Was na wątkach, na oglądaniu.
Jak odchwaszczę choć metr kw. wiosną i tam coś ładnego urośnie, to zaraz pokażę.
-- Pn 10 gru 2012 14:12 --
Józef - fantastyczny wnusio, moja też ma blond loczki, ale nie ma cudów, ściemnieją.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- Margo2
Możesz pisać o małej
To też wdzięczny temat.
To też wdzięczny temat.
-
- 1000p
Tylko forum nie to.
Teraz to się martwię, że nie przysypałam jakąś korą ośmiu trawek hakonechloa, takich przebarwiających się, nie macra, mniejszy gatunek. No ale z pół metra śniegu je przykryło.
Oj, Margo, gdybym ja wiedziała, że dzidzia to koniec na jakiś czas reszty życia.... to i tak bym dzidzię wybrała
A mam parę fajnych fotek z wakacyjnych włóczęg, może się nadadzą, bo i przyroda na nich jest i zielone też.
To na początek - niby koń jaki jest, każdy widzi, ale czy ktoś mu kiedyś nogi policzył?
Teraz to się martwię, że nie przysypałam jakąś korą ośmiu trawek hakonechloa, takich przebarwiających się, nie macra, mniejszy gatunek. No ale z pół metra śniegu je przykryło.
Oj, Margo, gdybym ja wiedziała, że dzidzia to koniec na jakiś czas reszty życia.... to i tak bym dzidzię wybrała
A mam parę fajnych fotek z wakacyjnych włóczęg, może się nadadzą, bo i przyroda na nich jest i zielone też.
To na początek - niby koń jaki jest, każdy widzi, ale czy ktoś mu kiedyś nogi policzył?
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
A zresztą wiesz co, Margo, u mnie i tak czy to wiosną czy zimą, wiadomo kto będzie na pierwszym planie:)
Te trawy, co na fotce wstawionej już tak żałośnie wyszły, wcale nie były takie złe. Podsiałam je wysokim kosmosem diablo
Te trawy, co na fotce wstawionej już tak żałośnie wyszły, wcale nie były takie złe. Podsiałam je wysokim kosmosem diablo
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Podejrzewam, ze mały skrzat się wszędzie wciśnie na fotkach przez następne lata:)
No i te trawy to była powiedzmy część ozdobna. Z użytkowej miałam truskawki pnące w doniczkach:
Dlatego w doniczkach, bo łatwo przestawić, a grządki nie przeniosę. A nie myślcie sobie, że tak zupełnie nic nie było robione. Tylko problem jest taki - za mało konkretów w zeszłych latach powstało, ani ścieżek, ani tzw "stref"(wypoczynku, pracy itd, to, o czym ględzą lektorzy w angielskich programach ogrodniczych ). Radosna improwizacja zakończyła się tym, że musiałam Laurę cały czas nosić na rękach, zeby w jakąś dziurę nie wpadła. Czasem warto pamiętać, co w działkowcu napisali.
No i te trawy to była powiedzmy część ozdobna. Z użytkowej miałam truskawki pnące w doniczkach:
Dlatego w doniczkach, bo łatwo przestawić, a grządki nie przeniosę. A nie myślcie sobie, że tak zupełnie nic nie było robione. Tylko problem jest taki - za mało konkretów w zeszłych latach powstało, ani ścieżek, ani tzw "stref"(wypoczynku, pracy itd, to, o czym ględzą lektorzy w angielskich programach ogrodniczych ). Radosna improwizacja zakończyła się tym, że musiałam Laurę cały czas nosić na rękach, zeby w jakąś dziurę nie wpadła. Czasem warto pamiętać, co w działkowcu napisali.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Mamba !
Ty nie bądź taką nadopiekuńczą matką .
Laura od czasu do czasu musi wpaść do dziury i najlepiej jeszcze jak sama się wygrzebie, a Ty ją tylko w tym dopinguj .
Ty nie bądź taką nadopiekuńczą matką .
Laura od czasu do czasu musi wpaść do dziury i najlepiej jeszcze jak sama się wygrzebie, a Ty ją tylko w tym dopinguj .
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- Margo2
Podpisuję się pod słowami Krzysztofa.
czasem jestesmy nadopiekunczymi matkami.
Czy nasi rodzice tak się z nami cackali?
A kiedy jak kobiety w pole szły?
Masz ekstra dziewczynkę. Widać, że lubi działke.
Powiem szczerze, że nie pamiętam jak to było z moim synem.
Pamiętam tylko, że na pewno pracowałam w czasie kiedy on spał.
Ta godzinka też wystarczy, żeby cos porobic.
czasem jestesmy nadopiekunczymi matkami.
Czy nasi rodzice tak się z nami cackali?
A kiedy jak kobiety w pole szły?
Masz ekstra dziewczynkę. Widać, że lubi działke.
Powiem szczerze, że nie pamiętam jak to było z moim synem.
Pamiętam tylko, że na pewno pracowałam w czasie kiedy on spał.
Ta godzinka też wystarczy, żeby cos porobic.
-
- 1000p
Krzysztof, nadopiekuńczość nie równa się zaniedbaniom, jakbym była nadopiekuńcza, to bym ją tylko w wózku woziła dotąd bez przerwy. Nie sądzę, bym była nadopiekuńcza, wszelkie akcje z rekinami i tygrysami w roli głównej rozgrywają się między policzkiem a poduszką i nie dają spać, ale w chwili, gdy o siódmej trzydzieści słyszę mamamama, jestem już gotowa, by pozwolić jej wspiąć się na kanapę, czy wleźć na małą domową zjeżdżalnę (od tej strony bez schodów ).
Diabeł tkwi w szczegółach, prawda?
Ile znaczenia nabiera fakt, ze te omszone krawężniki są wysokie (jakże "angielskie" i tło dla host jak znalazł), że zimowit jest cały trujący, no i ta bramka... ostre końce ma, a Laurka mistrz wspinaczki.
No i tak to jest, jak to jest nadopiekuńczość, to ja nie wiem, raczej troska.
Diabeł tkwi w szczegółach, prawda?
Ile znaczenia nabiera fakt, ze te omszone krawężniki są wysokie (jakże "angielskie" i tło dla host jak znalazł), że zimowit jest cały trujący, no i ta bramka... ostre końce ma, a Laurka mistrz wspinaczki.
No i tak to jest, jak to jest nadopiekuńczość, to ja nie wiem, raczej troska.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Margo, wystarczy, jak masz ogród przy domu. U mnie by godzinka zeszła na wybranie się, dojazd, ja działkę mam.
Jak śpi, to ja też śpię, a co
-- Śr 19 gru 2012 15:13 --
A tu część kolejna wakacyjnych fotek. Wędrówki dają wiedzę i wrazenia.
Jak śpi, to ja też śpię, a co
-- Śr 19 gru 2012 15:13 --
A tu część kolejna wakacyjnych fotek. Wędrówki dają wiedzę i wrazenia.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Margo2
Ja wykorzystywałam każda wolną chwilę na nadrobienie wszelkich zaległości. Dlatego nie spałam. Prawie w ogóle
Dlatego potrafię zasnąc o kazdej porze dnia i nocy, albo nie spac w ogóle. Mogę wstawać 10 razy z łóżka i za chwile zasnąc bez problemowo. Moje dziecko dało mi niezłą szkołę przetrwania. Szczęśliwi Ci, którym dzieci normalnie spią.
A na działkę możesz jechac na cały dzień. Mała mogłaby spac w wózeczku.
A cóż to za abstrakcja? Z czego to zrobiłaś?
Dlatego potrafię zasnąc o kazdej porze dnia i nocy, albo nie spac w ogóle. Mogę wstawać 10 razy z łóżka i za chwile zasnąc bez problemowo. Moje dziecko dało mi niezłą szkołę przetrwania. Szczęśliwi Ci, którym dzieci normalnie spią.
A na działkę możesz jechac na cały dzień. Mała mogłaby spac w wózeczku.
A cóż to za abstrakcja? Z czego to zrobiłaś?
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
No dobra, nie jesteś nadopiekuńcza, ale za to zrobiłaś się taka poważna !
OK. Ja już to mam za sobą. Mój najsłodszy małpiszon ma już 182 cm.
Patrzę na te wszystkie problemy z dużej perspektywy.
OK. Ja już to mam za sobą. Mój najsłodszy małpiszon ma już 182 cm.
Patrzę na te wszystkie problemy z dużej perspektywy.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 1000p
Margo2 - to żadna abstrakcja, tylko ogródek zaobserwowany w wakacje. Oglądałam i podziwiałam, zamiast robić u siebie. Wędrowaliśmy, to i fotki są.
Krzysztof - poważna ostatnio tylko. Rozkręcę się, spoko. Bez ogródka może spoważniałam, może mi się niewyspanie we znaki daje, a może przedtem pisałam z browarem pod ręką hehehehehehe
Śmiechowe ostatnio było, jak Laura zobaczyła przyczepkę z blondyną w bikini (reklama doczepiona do auta) i oznajmiła na przejściu dla pieszych: pupa jedzie
Misia, ani kotka dotąd na obrazku nie wskazała poprawnie, a tu proszę, jednak rozpoznaje kształty
No i takie mam radości. Oby do wiosny, bo bez dowodów na fotografi to co tu pisać....
Krzysztof - poważna ostatnio tylko. Rozkręcę się, spoko. Bez ogródka może spoważniałam, może mi się niewyspanie we znaki daje, a może przedtem pisałam z browarem pod ręką hehehehehehe
Śmiechowe ostatnio było, jak Laura zobaczyła przyczepkę z blondyną w bikini (reklama doczepiona do auta) i oznajmiła na przejściu dla pieszych: pupa jedzie
Misia, ani kotka dotąd na obrazku nie wskazała poprawnie, a tu proszę, jednak rozpoznaje kształty
No i takie mam radości. Oby do wiosny, bo bez dowodów na fotografi to co tu pisać....
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy