Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
Daluniu piękny asterek.
Nawet Barbula Ci zimuje
Zazdroszczę Ci, ale tylko trochę, więc się nie gniewaj.
Nawet Barbula Ci zimuje
Zazdroszczę Ci, ale tylko trochę, więc się nie gniewaj.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś drzewa muszą być w ogrodzie, ja tez mam kilka owocowych , nie wyobrażam sobie , żeby nie skubnąć swojego owocu będąc na działce, chociaż w tym roku nie było co skubnąć
taki urodzaj
kwiaty jesienne masz piękne, moje nie kwitną jeszcze , chyba że teraz po tygodniu zakwitły
zobaczę jutro
pozdrawiam serdecznie
taki urodzaj
kwiaty jesienne masz piękne, moje nie kwitną jeszcze , chyba że teraz po tygodniu zakwitły
zobaczę jutro
pozdrawiam serdecznie
Należy do nowinek, ale ja swoją dostałem w zwykłym centrum ogrodniczym - z tymże była dosyć droga jak na niewielką bylinędala pisze: Piotrze, dziękuję za dokładne namiary na tę serduszkę Będę jej szukać, bo chyba jest rzadka i trudno osiągalna...
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Ogród bez drzew i krzewów , nie jest do końca ogrodem!
Wiem o czym mówię , mam zdecydowany nadmiar pustostanów , i marzę wprost o tych tonach liści!
Też mam serduszkę wspaniałą , tą która się nie chowa po kwitnięciu , i jest wprost niezmordowana , cały czas ma kwiaty!
Zachwycił mnie Twój asterek wrzosolistny , jest cudowny !
Moja barbula też przezimowała , i choć jest młodziutka rozwija już swe pączuszki!
Bardzo na nie czekałam !
Wiem o czym mówię , mam zdecydowany nadmiar pustostanów , i marzę wprost o tych tonach liści!
Też mam serduszkę wspaniałą , tą która się nie chowa po kwitnięciu , i jest wprost niezmordowana , cały czas ma kwiaty!
Zachwycił mnie Twój asterek wrzosolistny , jest cudowny !
Moja barbula też przezimowała , i choć jest młodziutka rozwija już swe pączuszki!
Bardzo na nie czekałam !
Urzekł mnie ten widoczek z psinką. Bajkowy taki. A ja muszę się pochwalić, że od niedawna jestem posiadaczką upragnionych serduszek. Zawsze bardzo chciałam je miec właśnie ze względu na sentyment do przeszłości - i mam.
Ale ta pokazana przez Piotra to jakaś nowość ale bardzo urokliwa.
Ale ta pokazana przez Piotra to jakaś nowość ale bardzo urokliwa.
Bardzo ciekawy ten asterek, nie znałem takiego - wygląda prawie jak fioletowy nachyłek, rzeczywiście uroczy!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie Piotruś powiedział to co myślę, asterek też skojarzył mi się z nachyłkiem, jest śliczny, taki zwiewny i delikatny
Piotrze, u mnie ten asterek rośnie już ze trzy lata, ładnie się rozrósł i o tej porze czaruje delikatnymi, liliowo-niebieskimi kwiatuszkami :P A jeśli ty kupiłeś serduszkę wspaniałą to pewnie i mi się uda
Lucynko, a które serduszki kupiłaś - te wspaniałe czy okazałe
Moje psiaki (mam dwa) zawsze towarzyszą mi w ogrodzie i wytrwale "pomagają". Czasem, jak zbierze im się na gonitwy, to potrafią mi coś zniszczyć albo złamać Złoszczę się, ale szybko im wybaczam...
Dorotko, barbula szybko rośnie, ale pamiętaj, żeby wiosną ją dosyć nisko przyciąć; wtedy obficie kwitnie i ładnie się rozkrzewia A jeśli masz "pustostany" to na pewno sadzisz tak drzewka i krzewy i za chwilę będziesz miała swoje wymarzone tony liści
Bożenko, rzeczywiście w tym roku jest kiepski urodzaj - gruszek i śliwek prawie wcale, a jabłek jak na lekarstwo...
Tajeczko, ja mieszkam w najcieplejszym rejonie Polski, no i jeszcze ta moc czakramu Pewnie dlatego dość delikatne roślinki u mnie zimują, choć niestety - nie wszystkie, nie wszystkie W tym roku straciłam piękną starą irgę i ogniki bardzo odchorowały zimę - mają bardzo mało owocków.
Agnieszko, tak, to taki niebieściutki nachyłek...
Kochani, cieszmy się słońcem Meteorolodzy straszą, że to ostatnie ciepłe dni tej jesieni Buuu, szkoda by było!
Tak czy siak, dzisiaj jest pięknie, chociaż niezbyt ciepło.
Po południu wszystkie doniczkowce muszę już przenieść pod dach. No, może z wyjątkiem oleandrów; one mogą jeszcze trochę się zahartować na powietrzu - będą lepiej zimować
Jesienne róże, róże piękne, herbaciane,
Jesienne róże, są jak serce twe kochane...
W liści purpurze.....
Lucynko, a które serduszki kupiłaś - te wspaniałe czy okazałe
Moje psiaki (mam dwa) zawsze towarzyszą mi w ogrodzie i wytrwale "pomagają". Czasem, jak zbierze im się na gonitwy, to potrafią mi coś zniszczyć albo złamać Złoszczę się, ale szybko im wybaczam...
Dorotko, barbula szybko rośnie, ale pamiętaj, żeby wiosną ją dosyć nisko przyciąć; wtedy obficie kwitnie i ładnie się rozkrzewia A jeśli masz "pustostany" to na pewno sadzisz tak drzewka i krzewy i za chwilę będziesz miała swoje wymarzone tony liści
Bożenko, rzeczywiście w tym roku jest kiepski urodzaj - gruszek i śliwek prawie wcale, a jabłek jak na lekarstwo...
Tajeczko, ja mieszkam w najcieplejszym rejonie Polski, no i jeszcze ta moc czakramu Pewnie dlatego dość delikatne roślinki u mnie zimują, choć niestety - nie wszystkie, nie wszystkie W tym roku straciłam piękną starą irgę i ogniki bardzo odchorowały zimę - mają bardzo mało owocków.
Agnieszko, tak, to taki niebieściutki nachyłek...
Kochani, cieszmy się słońcem Meteorolodzy straszą, że to ostatnie ciepłe dni tej jesieni Buuu, szkoda by było!
Tak czy siak, dzisiaj jest pięknie, chociaż niezbyt ciepło.
Po południu wszystkie doniczkowce muszę już przenieść pod dach. No, może z wyjątkiem oleandrów; one mogą jeszcze trochę się zahartować na powietrzu - będą lepiej zimować
Jesienne róże, róże piękne, herbaciane,
Jesienne róże, są jak serce twe kochane...
W liści purpurze.....
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu aster rzeczywiście jakiś inny , ciekawy , delikatny jak nachyłek .
Jest wysoki czy niski ?
Genia
Jest wysoki czy niski ?
Genia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Dala no Ty jak już coś pokażesz, to człowiekowi aż dech zapiera z
wrażenia i szczęka opada
Piękny ten ostatni widoczek i ten z pieskiem też .
Czytam ,że szukasz serduszki wspaniałej ,jeśli zadowoli Cię taka
zwykła różowa, to mogę Ci wysłać kawałek swojej
Ładnie się rozrosła u mnie i mogę z niej coś uszczknąć
Nie pochwaliłam astra wrzosolistnego -świetny .
wrażenia i szczęka opada
Piękny ten ostatni widoczek i ten z pieskiem też .
Czytam ,że szukasz serduszki wspaniałej ,jeśli zadowoli Cię taka
zwykła różowa, to mogę Ci wysłać kawałek swojej
Ładnie się rozrosła u mnie i mogę z niej coś uszczknąć
Nie pochwaliłam astra wrzosolistnego -świetny .
Bożenko, dzięki za miłe słowa Cieszę się, że podobają Ci się moje ogrodowe widoczki :P
Oczywiście, że byłabym szczęśliwa mając tę serduszkę; ona nie jest zwykła, ona jest wspaniała
A może wymienimy się na coś? Może chciałabyś jakiegoś kwiatka z mojego ogrodu?
Oczywiście, że byłabym szczęśliwa mając tę serduszkę; ona nie jest zwykła, ona jest wspaniała
A może wymienimy się na coś? Może chciałabyś jakiegoś kwiatka z mojego ogrodu?