Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Wgapiam sie od godziny w ten twój piekny ogród,pomysłowe rabaty i nie mogę oderwać nosa od ekranu,a tu juz która godzina.Jeszcze dobiłaś mnie basenem,który na razie jest w zasięgu moich marzeń,choc miejsce dla niego mam wypielegnowane od 2 lat.Ilonko,czy masz go z firmy INTEX i możesz podac rozmaiar?Ja chcę 467 srednicy w kole i 122 wysoki,ale to prawie 1.500 zł.
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Mnie zainteresowała fuksja zimująca.
Czy to magelleńska?
Swoją wkopałam do ogródka tydzień temu, i martwię się czy ma szanse przezimować.
Okrywasz na zimę?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zmiany, zmiany, zmiany... Ładnie Ci te zmiany wyszły.
Roślinki od Ciebie ładnie się przyjęły, jeszcze raz dziękuję. Tylko jeszcze nie kwitną :;230
Życzę udanego urlopu i ładnej pogody. Ja już leniuchuję nad jeziorkiem :D ... tylko trochę ;:3 brakuje.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu dziękuje bardzo za pochwały dla ogrodu i za życzenia udanego wypoczynku, właśnie siedzę na "walizkach", wszystko porobione (włosy, paznokcie :;230 ) troszkę się prześpimy i skoro świt wyjazd, ale musiałam tu jeszcze zajrzeć, mój M powiedział, że mam zabrać ze sobą laptopa, bo nie wytrzymam bez Was, ale nie chcę, bo znów bym siedziała po nocach zamiast spać i wypocząć.

Małgosiu, cieszę się, że rabatki przypadły Ci do gusty, a żeby poprawić Ci humor, to ten basen jest faktycznie Intex, ale nie taki wielki jaki się Tobie marzy i kosztował dużo, dużo mniej.

Joasiu tę fuksję mam od wiosny i myślę, że to magellanka, na pewno ja okryję, to jest drugie moje podejście, poprzednia mi zmarzła pomimo zabezpieczenia, ale ta zima była niełaskawa dla wielu roślin, więc mam nadziję, że następna będzie łagodniejsza.

Asiu, dzięki ;:196, takich zmian "wykończeniowych" i nie tylko, mam jeszcze troszkę do zrobienia, ale pomalutku, teraz jadę leniuchować, a słoneczko jeszcze będzie w tym tygodniu ;:108, ja nawet jestem zadowolona, że troszkę zelżyło, najważniejsze, aby wciąż nie lało. Ja również życzę Tobie udanego wypoczynku.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko, Twoja róża NN absolutnie rządzi :heja Jeśli kiedyś ją zidentyfikujesz, to koniecznie daj mi znać :D Pamiętasz, gdzie ja kupiłaś? Chyba pytałam już ale mi umknęło... ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko jak zwykle pięknie i kolorowo u ciebie.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko wspaniałego urlopu ,spotkanie mamy zaklepane zdzwonimy się Asiu ,bo tak się składa że my z Ilonką planujemy spotkanie w nadmorskim klimacie ,ja już wyciągnełam swoją czarną listę na której mam zapisane aby czegoś nie zapomnieć zabrać na wakacje HUMOR to pozycja nr.1
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak pięknie! Dalie urocze, ale widać komuś zasmakowały. Moje wiecznie pod obstrzałem ślimaków, a przedtem mszyc.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Piękne mieczyki.Już nie moge się doczekać kiedy zakwitną moje. Szybciej ,szybciej ;:223
moje hobby
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 lip 2012, o 14:54

Post »

Piękny masz ogródek kiedy mój będzie podobny do twojego :oops:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Ilonko śliczne masz te mieczyki,ja kiedyś wsadziłam około 100szt ,a wyszło jedynie parę no moze parenaście i jakoś nie sadzę więcej,ale jak widzę takie cudeńka u Ciebie to może w przyszłym roku się skuszę.Ogólnie wszystko pięknie Tobie rośnie...ten milin już pisałam cudo ;:167
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Witam kochani, niestety już po urlopie i wakacjach ;:223, no cóż trzeba wrócić do rzeczywistości i szarej codzienności, choć tak strasznie ciężko. Na pocieszenie siebie samej :;230 mogę powiedzieć, że po małej przerwie ogród i kwitnące kwiatki zrobiły na mnie kojące wrażenie. To prawda, że od niektórych rzeczy trzeba odpocząć, aby na nowo się nimi zachwycić. Najpierw postaram się wszystkim odpowiedzieć, a później wstawię mnóstwo, mnóstwo zdjęć.

Kasiu róża nn z tego co pamiętam została ukorzeniona przez tego Pana ( z all, jak sprawdzę to Ci napiszę jego nick na pw) ze zwykłej ciętej kupionej w kwiaciarni, więc On też nie znał niestety jej nazwy, ale chociaż nie pachnie jest naprawdę godna polecenia, nie choruje, powtarza kwitnienie, nie śmieci i nie straszny jej upał.

Madziu , dzięki ;:196, przy czasie wpadnę też do Ciebie, teraz będę nadrabiała ponad tygodniową nieobecność.

Marzenko przeczytasz jak wrócisz, ale się ucieszyłam, że przyjechaliście, no i humor też był, szkoda, że tak krótko, ale jeszcze nadrobimy, wstawię kilka zdjęć mam nadzieje, że mnie nie udusisz :;230

Miłka, dalie faktycznie dają czadu, wczoraj poszłam je specjalnie obejrzeć i wiesz co, one nie są chyba pogryzione, wydaje mi się, że ta ciemna ma takie właśnie płatki

Aniu mieczyki dopiero zaczynają swój spektakl, więc za momencik i Ty się doczekasz.

moje hobby - dzięki ;:196 jak masz na imię, masz swój wątek? Na pewno za jakiś czas i u Ciebie będzie tak kolorowo, szczególnie po tym jak trafiłaś(eś) na nasze forum.

Olunia, milin nadal szaleje, wstawię fotkę z dnia wczorajszego, mieczyki sa naprawdę super, ale powiem Ci, że sama nie wiem od czego to zależy, bo w zeszłym roku kwitły mi dosłownie wszystkie, w tym pomimo zalecanych zabiegów moczenia i oprysków, kilka mi już wypadło. Liście wypuściły, ale z czasem zaczynają chorować i je wywalam, aby nie zaraziły innych, więc stwierdziłam, że kupować na razie ich nie będę, zobaczymy ile z czasem zostanie, troszkę się łudzę, że posadzone w tym roku maleństwa w przyszłym już zakwitną.

Teraz troszkę fotek, ale zacznę od bardzo przykrego widoku, który widzieliśmy po przejściu wichury, a raczej trąby powietrznej, aż żal serce ściskał ile powyrywanych drzew, zniszczonych sadów, zerwanych dachów i trakcji elektrycznych i to nie tak daleko mnie, bo zaledwie 30-40km. Zdjęcia robiłam podczas jazdy więc sorry za jakość.
Obrazek

Obrazek

A tu już lepsze widzoczki, z latarni w Gąskach do których i z których szliśmy sobie wzdłuż brzegu
Obrazek

Obrazek

i mały kolaż (żeby za dużo nie było widać :;230) z naszego spotkania z Marzenką06 i Jej mężem Grzesiem oraz kilka wyrwanych tak od sobie z wakacji
Obrazek

Obrazek

a teraz juz typowo ogrodowo, na początek następne mieczyki
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

i dalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz obiecany milin
Obrazek

cdn
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

No, no... Przepiękna fotorelacja!!

A te mieczyki, och! Dalie!! Przecudowne!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”