Ogród Linety
Re: Ogród Linety
No tak, tylko żeby tak szybko zleciało tych osiem miesięcy...
A zwłaszcza ta ciemna i przykra pora roku na ź, o której nie chcę mówić głośno, żeby jej nie przywołać.
A zwłaszcza ta ciemna i przykra pora roku na ź, o której nie chcę mówić głośno, żeby jej nie przywołać.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne zakupki, ja wczoraj byłam przelotem w Carrefourze i tam też pełno cebul ale zgodność kwiatka z rysunkiem to pewno byłaby raczej kiepska.
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
No tak, masz rację, ale tak trudno się oprzeć. Teraz przedmiotem mojej troski jest pytanie, gdzie ja to wszystko posadzę. Mam kolejny raz zakusy na mężowski trawnik. Oj, chyba go kolejny raz zmniejszę. Ale zawsze mogę powiedzieć, że to po to, żeby nie trzeba było tyle latać z kosiarką przez cały sezon.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ale pokażesz nam efekty ? mój M ostatnio pytał czy nie chcę zaadoptować część trawnika na roślinki , ja oczywiście chętnie ale nie mam jakoś pomysłu
Oczywiście. Tylko wiesz, procedury. Najpierw negocjacje, ostrożnie, pomalutku, z tej strony, z tamtej strony, a jak się nie da, to metodą faktów dokonanych. I wtedy pstryknę zdjęcie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mój ostatnio kosząc przed domem stwierdził, że to już niedługo... Bo jak mnie zna, to szybko nie będzie tu źdźbła trawy... Tylko same rabatki...
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Eeee....tak źle nie będzie,przecież grilować nie będziesz na rabatach, musi być trochę trawki
- sweety
Mam wieeelki taras (i obecnie, jak grillujemy, to grill stoi na tarasie), no i kupę ogrodu za domem
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja u siebie widzę miejsce jeszcze tylko na jedną rabatkę - ale myślę, ze wkrótce pole widzenia się poszerzy
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Myślę, że teraz jest dobry moment na takie decyzje, bo jeszcze przed zimą można będzie coś zapoczątkować, a wiosną już taka rabatka będzie pełna cebulowych, będzie cieszyć oczy i serca, a potem będzie można sadzić różne różności, choćby jednoroczne.
Więc, dziewczyny, do dzieła.
Więc, dziewczyny, do dzieła.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To prawda.
A układ zawsze można zmienić, kiedy cebulowe przekwitną, bo łatwo je wyjąć w razie czego.
Już są w sklepach cebulki, więc można wybrać, póki jest w czym i nie są za bardzo rozgrzebane.
Potem to już będą tylko same niespodzianki.
A układ zawsze można zmienić, kiedy cebulowe przekwitną, bo łatwo je wyjąć w razie czego.
Już są w sklepach cebulki, więc można wybrać, póki jest w czym i nie są za bardzo rozgrzebane.
Potem to już będą tylko same niespodzianki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Oj, racja, Grażynko. A jeśli mogę wykorzystać Twoja obecność na wątku, powiedz mi, proszę, co myślisz o rabacie różanej, na której gościnnie pojawiałyby się koszyki obsadzone cebulowymi? Czy przeszkadzałyby sobie wzajemnie?
- sweety
Juz zaczęłąm zakupy cebulowe, bo niestety jest tak jak mówi Grażyna. Do tego oni w sklepach mają sucho i gorąco, co raczej akurat cebulom nie służy. W tym roku asortyment poszerzyłam o anemony. Ciekawe, jak mi pójdzie z tymi ślicznymi kwiatkami...
O, na pewno będą pięknie kwitły. Cebulki trzeba namoczyć przed sadzeniem, ale to na pewno wiesz? Nawet u mnie na moich piaskach przed paroma laty kwitły te białe, greckie, choć nie tak bogato, jak na zdjęciach. Potem gdzieś zginęły, pewnie nie przetrwały którejś zimy.