Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Maju, powiedz proszę do kiedy pryskasz Bioseptem?
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju, jak ja uwielbiam te twoje różane klimaciki. Nie ukrywam, że zdjęcia dodają sporo zachęty do dalszych prac ogródkowych i dążenia do takiego ładu i widoków jak u Ciebie
- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zawsze bałam się łączenia wśród róż wielu kolorów, ale twoja rabata pokazała jak cudnie może to wyglądać.
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudowne te Twoje różane rabatki Mam nadzieje osiągnąć kiedyś taki efekt
Maju, ja znowu z pytaniem. Moja Larissa wypuściła piękne pędy z masą pąków kwiatowych, ale teraz z niepokojem widzę, że część z nich robi się żółta - najpierw jakby od środka, potem cały pąk blednie i odpada. Nie mam pojęcia co to jest i jak temu zapobiec. Pomożesz?
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Maju czarujesz jak zwykle Twoje róże faktycznie kwitną bez przerwy Fajnie się masz
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Śliczne widoczki z różami w roli głównej
Kiedy wracasz ?
Chyba trafiłaś z pogodą na ten wyjazd.
Kiedy wracasz ?
Chyba trafiłaś z pogodą na ten wyjazd.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wypoczywaj wśród różanego dworu królewskiego i czasami podczytuj forum a jak wrócisz to zasypiesz nas zdjęciami.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka - dostaliśmy dziś odpowiedź ze szkółki - na 100% procent fioletowa róża to Purple Eden. Biały eden może być lekko różowy lub kremowy - to zależy od ilości światła.
Szkółka dziękuje nam za komplementy.
Szkółka dziękuje nam za komplementy.
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Piękne zdrowe,zgrabne krzaczki.........liście,jak po nabłyszczaczu - jestem zachwycona urodą Twoich róż.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witam serdecznie wszystkich,
pogoda jak na koniec lata bardzo gorąca. My narzekamy, a róże się cieszą.
Mam nadzieję, że drugie kwitnienie nastąpi nieco wcześniej.
Gosiu-Margo, moje róże również mają przerwę w kwitnieniu, dopiero zaczynają ponownie kwitnąć.
W ogrodniczym znalazłam broszurkę na temat mikoryzy, oczywiście reklama firmy V-AXI-Root, a w niej 18 odpowiedzi na temat mikoryzy. Przeczytałam odpowiedzi Pana Czuksanowa i nie zmieniłam zdania.
Moniczko-vertigo, mają przerwę w kwitnieniu właśnie teraz. Kwitną tylko nieliczne.
Asia2, Bioseptem pryskam od wiosny jak tylko wykształtują się liście.
Mniej więcej co dwa tygodnie, tyle razy na ile mi starczy środka.
Asiu co do Larissy, zupełnie nie wiem co może być przyczyną.
Minęło już tyle czasu, pewnie sama już rozpoznałaś co było powodem żółknięcia pąków.
Magda-Lulka, dziękuję Jaki tam ład????. miszmasz w kolorach, ale ja tak lubię.
Kolory są dobre dla niskociśnieniowców bo pobudzają do działania. Może i Ty tak masz.
Mariko2006, lubię kolory i z premedytacją eksperymentuję z nimi na rabacie różanej.
Dodam tylko, że jest to jedyne miejsce w moim ogrodzie z taką ilością kolorów.
Aniu-Sweety, jak Ciebie już poznałam, to będzie szybciutko??. czego serdecznie Ci życzę.
Magda-Maddy, mam się bardzo fajnie ?.. działam pełną parą, a kwitnące różyczki dają mi ogromne zadowolenie.
Krysiu-Ignis, już jestem, stęskniłam się za czytaniem i pisaniem na forum.
Pogoda rzeczywiście iście urlopowa, tylko ja miałam zupełnie inne plany na te pięć dni. Nie wszystko udało nam się zrobić, było zbyt gorąco.
Majeczko-edulkotku, ja nie lubię bezczynności. Wypoczywam będąc na forum?.. .
Nie wiele zdjęć zrobiłam, czekam na drugie kwitnienie. Pączusie już się zaczynają otwierać o dziwo na Old Port, ależ ona się szybko pozbierała. Wczoraj znalazłam mszyce na Ebb Tide ?.. obżarły mi młodziutki pęd?.. będzie o jeden mniej.
Gosiu-Deirde, jednak szkółka francuska nas nie olała, tylko bardzo jestem zdziwiona, że mam dwie róże, niby takie same, a jednak inne. Co tam ładne obie ładne. Cieszę się , że oni wiedzą iż ich róże rosną mi wspaniale. Biały Eden ma już duże pączki. Eden Rose 88 i Pashminka ma dużo przyrostów, Paczków jeszcze nie widziałam.
Lanceto, witam w skromnych progach , dziękuję w imieniu różyczek?.. przecież to one się tak ładnie starają. Nabłyszczacza nie stosuję ?..
Kilka zdjęć z 18 sierpnia, jest raniutko wstaje słonko i opada mgła.
Chippendale
Cinderella
Gardinia
Chandos Beauty
Maxima Romantica
Powojnik Karmesita
Mamma,
pogoda jak na koniec lata bardzo gorąca. My narzekamy, a róże się cieszą.
Mam nadzieję, że drugie kwitnienie nastąpi nieco wcześniej.
Gosiu-Margo, moje róże również mają przerwę w kwitnieniu, dopiero zaczynają ponownie kwitnąć.
W ogrodniczym znalazłam broszurkę na temat mikoryzy, oczywiście reklama firmy V-AXI-Root, a w niej 18 odpowiedzi na temat mikoryzy. Przeczytałam odpowiedzi Pana Czuksanowa i nie zmieniłam zdania.
Moniczko-vertigo, mają przerwę w kwitnieniu właśnie teraz. Kwitną tylko nieliczne.
Asia2, Bioseptem pryskam od wiosny jak tylko wykształtują się liście.
Mniej więcej co dwa tygodnie, tyle razy na ile mi starczy środka.
Asiu co do Larissy, zupełnie nie wiem co może być przyczyną.
Minęło już tyle czasu, pewnie sama już rozpoznałaś co było powodem żółknięcia pąków.
Magda-Lulka, dziękuję Jaki tam ład????. miszmasz w kolorach, ale ja tak lubię.
Kolory są dobre dla niskociśnieniowców bo pobudzają do działania. Może i Ty tak masz.
Mariko2006, lubię kolory i z premedytacją eksperymentuję z nimi na rabacie różanej.
Dodam tylko, że jest to jedyne miejsce w moim ogrodzie z taką ilością kolorów.
Aniu-Sweety, jak Ciebie już poznałam, to będzie szybciutko??. czego serdecznie Ci życzę.
Magda-Maddy, mam się bardzo fajnie ?.. działam pełną parą, a kwitnące różyczki dają mi ogromne zadowolenie.
Krysiu-Ignis, już jestem, stęskniłam się za czytaniem i pisaniem na forum.
Pogoda rzeczywiście iście urlopowa, tylko ja miałam zupełnie inne plany na te pięć dni. Nie wszystko udało nam się zrobić, było zbyt gorąco.
Majeczko-edulkotku, ja nie lubię bezczynności. Wypoczywam będąc na forum?.. .
Nie wiele zdjęć zrobiłam, czekam na drugie kwitnienie. Pączusie już się zaczynają otwierać o dziwo na Old Port, ależ ona się szybko pozbierała. Wczoraj znalazłam mszyce na Ebb Tide ?.. obżarły mi młodziutki pęd?.. będzie o jeden mniej.
Gosiu-Deirde, jednak szkółka francuska nas nie olała, tylko bardzo jestem zdziwiona, że mam dwie róże, niby takie same, a jednak inne. Co tam ładne obie ładne. Cieszę się , że oni wiedzą iż ich róże rosną mi wspaniale. Biały Eden ma już duże pączki. Eden Rose 88 i Pashminka ma dużo przyrostów, Paczków jeszcze nie widziałam.
Lanceto, witam w skromnych progach , dziękuję w imieniu różyczek?.. przecież to one się tak ładnie starają. Nabłyszczacza nie stosuję ?..
Kilka zdjęć z 18 sierpnia, jest raniutko wstaje słonko i opada mgła.
Chippendale
Cinderella
Gardinia
Chandos Beauty
Maxima Romantica
Powojnik Karmesita
Mamma,
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko jak nie masz co focić jak one ślicznie kwitną nie wszystkie teraz będą kwitły tak obficie ale i tak każdy kwiatek cieszy ogromnie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju, trudno. Już im to dałam więc nie ma czego rozważać. Mam nadzieje, że im nie zaszkodziłam, a tego raczej by nie polecali