Kawałek nieba wiewióreczki
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Witam ciepło miłych gości Dni spędzam w pracy na przejęciu obowiązków po koleżance i od lipca już tylko ja. A popołudnia na tańcu z wężem bo sucho Udało mi się pokosić przed deszczami które były już dość dawno i teraz upały panują i trawa lekko zaczyna się suszyć. Kupiłam fajną pompkę co się wrzuca do beczki i podłącza węża i podlewa zamiast konewek ale nie ma wody w beczkach Więc póki co dalej konewki i wodociąg Dziś jadę z Ł na relaks do ogrodów do zwiedzania do Goczałkowic Kapias W czwartek sobie u dziadków Ł na imieninach dziadka Ł, moczyłam nóżki w Dunajcu i podziwiałam działeczkę dziadków Ł
Majowa działeczka i coś na ząb i ochłodę
Mariateresa
Zuzia
Po latach się doczekałam piwonii
Czereśnie
Rodki już przekwitły ale cudne były w tym roku
Miłego wekendziku w ogrodach
Majowa działeczka i coś na ząb i ochłodę
Mariateresa
Zuzia
Po latach się doczekałam piwonii
Czereśnie
Rodki już przekwitły ale cudne były w tym roku
Miłego wekendziku w ogrodach
- lemonka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie fajne zdjęcie w kapelusiku, Anetko!
Wiem, że to roślinny, ogrodowy wątek, ale najbardziej podoba mi się ?róża? Zuzia Choć Maria Teresa też całkiem, całkiem. Masz zdjęcia z działki dziadków? Ciekawa jestem jakie nad Dunajcem roślinki rosną w ogrodach bo klimat nieco ostrzejszy niż u nas więc może niektóre rośliny są inne niż sadzone u nas.
Fajne to ciasto ze śmietaną
Wiem, że to roślinny, ogrodowy wątek, ale najbardziej podoba mi się ?róża? Zuzia Choć Maria Teresa też całkiem, całkiem. Masz zdjęcia z działki dziadków? Ciekawa jestem jakie nad Dunajcem roślinki rosną w ogrodach bo klimat nieco ostrzejszy niż u nas więc może niektóre rośliny są inne niż sadzone u nas.
Fajne to ciasto ze śmietaną
- wiewioreczka
- 500p
Nie wyrabiam, teraz zepsuła się pogoda ale i w domu jest szansa teraz coś zrobić, bo nie trzeba przez chwile stać z wężem.
Izuś zdjęcia oczywiście mam u M i zapytam czy mogę tu dać. Mają piękny wielki warzywnik z malinami i warzywami oraz sadek z jabłkami, śliwami i gruszami. A z ozdobnych to rodek który rośnie w pełnym słonku i nie przypala się, róże nn i dużo jednorocznych Dziś dopiero zrzuciłam zdjęcia z Goczałkowic ale nie widziałam wszystkiego bo mnie burza wygoniła, wieczorkiem wstawię W piątek jadę na Wyspę Mainai i do Szafuzy do Wodospadu Rheinfall w Szwajcarii.
Zostawiam dzisiejsze foteczki
Zapraszam na spacerek
Dalie
Mieczyki
Kompoty z czereśni
Izuś zdjęcia oczywiście mam u M i zapytam czy mogę tu dać. Mają piękny wielki warzywnik z malinami i warzywami oraz sadek z jabłkami, śliwami i gruszami. A z ozdobnych to rodek który rośnie w pełnym słonku i nie przypala się, róże nn i dużo jednorocznych Dziś dopiero zrzuciłam zdjęcia z Goczałkowic ale nie widziałam wszystkiego bo mnie burza wygoniła, wieczorkiem wstawię W piątek jadę na Wyspę Mainai i do Szafuzy do Wodospadu Rheinfall w Szwajcarii.
Zostawiam dzisiejsze foteczki
Zapraszam na spacerek
Dalie
Mieczyki
Kompoty z czereśni
- wiewioreczka
- 500p
- wiewioreczka
- 500p
Witam serdecznie, właśnie wróciłam z objazdówki wodospad Rheinfall w Szwajcarii z Wyspą Mainau nad Jeziorem Bodeńskim Pogoda dopisała, nawet bardzo po 30 stopni Zapraszam do wątku o podróżach na spacerek
viewtopic.php?f=4&t=105727&p=6052054#p6052054
viewtopic.php?f=4&t=105727&p=6052054#p6052054
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Odwiedziłam wątek podróżniczy Super!
A działeczka też fajna, Zuzia najlepsza Masz dalie Jakie kolory? Jak mają się Twoje poziomki?
A działeczka też fajna, Zuzia najlepsza Masz dalie Jakie kolory? Jak mają się Twoje poziomki?
- wiewioreczka
- 500p
Bardzo serdecznie witam jesiennie
Lato upłynęło mi pod znakiem podróży, pracy i podlewania działeczki. Bardzo wiele swoich marzeń spełniłam.
Izuś dalie miałam kilka kolorów posadzonych ale tylko żółte o wielkich kwiatach, dały popis i do dziś pełnią kwitnienia
We wrześniu odbyłam bajkową podróż z moją kochaną Mamcią po Bułgarii, Turcji i moje marzenie - Rumuni - 11 dni fantastycznej przygody życia - polecam każdemu. Z tej podróży wróciłam do kwitnącej działeczki o którą dbał mój
Dzisiejsze zdjęcia z działeczki
Zuzia wita
Bułgarsko-turecko -rumuńskie pamiątki z podróży
Pozdrawiam ciepło
Lato upłynęło mi pod znakiem podróży, pracy i podlewania działeczki. Bardzo wiele swoich marzeń spełniłam.
Izuś dalie miałam kilka kolorów posadzonych ale tylko żółte o wielkich kwiatach, dały popis i do dziś pełnią kwitnienia
We wrześniu odbyłam bajkową podróż z moją kochaną Mamcią po Bułgarii, Turcji i moje marzenie - Rumuni - 11 dni fantastycznej przygody życia - polecam każdemu. Z tej podróży wróciłam do kwitnącej działeczki o którą dbał mój
Dzisiejsze zdjęcia z działeczki
Zuzia wita
Bułgarsko-turecko -rumuńskie pamiątki z podróży
Pozdrawiam ciepło
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anetko,jak miło z Tobą podróżować i przemieszczać się w różne zakątki świata ,żeby na końcu usiąść w Twoim ogródeczku wypełnionym pięknymi jesiennymi astrami i z koteczkiem w łatki,jesteś niesamowita ,niedościgniona ,ale dobrze ,że korzystasz z młodości i masz cudowną pasję ,pozdrawiam
- wiewioreczka
- 500p
Witam serdecznie, zapraszam wraz z Zuzią, na mały spacerek po lutowej działeczce
Na początek trochę kolorków z domu
Soczek marchewka-jabłko i na działeczkę
Początkiem lutego, dużo śniegu było, teraz trochę miejscami stopniał
Ziemia do wysiewów już jest, a nasionka w drodze do paczkomatu m.in dynie, groszki pachnące i nasturcje.
Pozdrawiam ciepło
Na początek trochę kolorków z domu
Soczek marchewka-jabłko i na działeczkę
Początkiem lutego, dużo śniegu było, teraz trochę miejscami stopniał
Ziemia do wysiewów już jest, a nasionka w drodze do paczkomatu m.in dynie, groszki pachnące i nasturcje.
Pozdrawiam ciepło
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dużo planów masz na ten rok? Podobno ma być piękny i sprzyjający roślinom. To można planować.
- wiewioreczka
- 500p
Madziu planów mam bardzo bardzo dużo i pewnie drugie tyle wyjdzie mi spontanicznie
Z pewników to:
- w marcu będę sypać granulowany obornik ku uciesze sąsiadów i rowerzystów, przejeżdżających obok mojej działeczki
- wycięcie 2 wielkich świerków przy starej bramce - zyskam miejsce i rodusie dostaną więcej światła i świerki im nie będą wody zabierać
- wymiana ogrodzenia od strony lasu - ok 25m na siatkę i słupki - żywopłot udaje że jest, a stare ogrodzenie udaje, że się trzyma
- dużo, dużo dalii - gdzie jeszcze nie wiem
-przesadzenie malin- z miejsca obok wody na miejsce po poziomkach, które udają, że są
- donice z petuniami ... tylko to podlewanie
- nasturcja ma się piąć dziarsko po tej drewnianej drabince na przodzie
- dyń ozdobnych nakupiłam nasionek
-jakieś kwitnące krzewy, najlepiej pachnące
- kolejna próba poziomek - inne miejsce, gdzie to nie wiem jeszcze
Trochę czerwcowych i lipcowych widoczków 2018
Pozdrawiam ciepło
Z pewników to:
- w marcu będę sypać granulowany obornik ku uciesze sąsiadów i rowerzystów, przejeżdżających obok mojej działeczki
- wycięcie 2 wielkich świerków przy starej bramce - zyskam miejsce i rodusie dostaną więcej światła i świerki im nie będą wody zabierać
- wymiana ogrodzenia od strony lasu - ok 25m na siatkę i słupki - żywopłot udaje że jest, a stare ogrodzenie udaje, że się trzyma
- dużo, dużo dalii - gdzie jeszcze nie wiem
-przesadzenie malin- z miejsca obok wody na miejsce po poziomkach, które udają, że są
- donice z petuniami ... tylko to podlewanie
- nasturcja ma się piąć dziarsko po tej drewnianej drabince na przodzie
- dyń ozdobnych nakupiłam nasionek
-jakieś kwitnące krzewy, najlepiej pachnące
- kolejna próba poziomek - inne miejsce, gdzie to nie wiem jeszcze
Trochę czerwcowych i lipcowych widoczków 2018
Pozdrawiam ciepło
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Anetko, widzę że i Ty snujesz planu na ten sezon trzymam kciuki za ich realizację działaczka jeszcze taka zimowa. U mnie dziś zauważyłam tulipanowe nosi wystające z ziemi
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Nie tylko ja w ubiegłym roku mało przebywałam na forum ale i Tbie Anetko też nie było tutaj po drodze. może w tym roku nadrobimy ?
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny