Ogródek Robaczka cz. 7
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Zimno. Robi się zimniej. Przyszłam pochwalić się, że wyłazi osteospermum, szałwia i na razie nic. Zioła mam zamiar wysiać dopiero jutro
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, grunt, że wyczekiwana szałwia wyłazi Zioła u mnie czekają, będę siać później do gruntu.
U nas też coraz zimniej, jutro zapowiadają rekordowe mrozy...
Marta, ja wstrzymuję zakupy aż do powrotu z urlopu, ale pooglądać zawsze można
Sweety, bez urazy dla flądry Dzisiaj podczas toastu w barze tapas padły znamienne słowa: "Za wiosnę, żeby przestała się opier....ć i wreszcie przyszła"
Niredil, Hidcote może przezimować w łagodne zimy...i zmarznąć wiosną Hiszpańska odmiana (ząbkowate liście), która ponoć nie zimuje u nas, wyglądała w marcu na żywą. Ale to było w czasie pierwszego, wiosennego tygodnia marca. Teraz nie wiem czy przetrwa. W rosarium jest super oferta, choć nie wszystkie róże są aktualnie dostępne, napisz do nich, wyślą Ci aktualną na maila.
Pisząc o francuskiej odmianie, mam na myśli tą:
U nas też coraz zimniej, jutro zapowiadają rekordowe mrozy...
Marta, ja wstrzymuję zakupy aż do powrotu z urlopu, ale pooglądać zawsze można
Sweety, bez urazy dla flądry Dzisiaj podczas toastu w barze tapas padły znamienne słowa: "Za wiosnę, żeby przestała się opier....ć i wreszcie przyszła"
Niredil, Hidcote może przezimować w łagodne zimy...i zmarznąć wiosną Hiszpańska odmiana (ząbkowate liście), która ponoć nie zimuje u nas, wyglądała w marcu na żywą. Ale to było w czasie pierwszego, wiosennego tygodnia marca. Teraz nie wiem czy przetrwa. W rosarium jest super oferta, choć nie wszystkie róże są aktualnie dostępne, napisz do nich, wyślą Ci aktualną na maila.
Pisząc o francuskiej odmianie, mam na myśli tą:
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ta chyba najładniejsza ze wszystkich Może jednak warto z ziołami poczekać...dość szybko wschodzą-pewnie się wstrzymam.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Witaj Kasiu spieszę donieść że u nas wczoraj w RMF MAX tak dla jaj puścili Last Christmas
Ps. u mnie dziś było - 10*
Buziaczki i oby do wiosny
Ps. u mnie dziś było - 10*
Buziaczki i oby do wiosny
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Kasiu pozdrowionka dla Ciebie ,u nas dziś 15 na minusie.Masakra.
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, przyczłapałam ze spuszczoną głową coby głośno i wyraźnie, wszem i wobec przyznać, że jednak TO NIE JEST NORMALNE. Śnieg owszem ale nie takie mrozy!
U mnie w nocy -24 Teraz -8
U mnie w nocy -24 Teraz -8
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kurczaki Constancjo wspolczuje u mnie bylo -9 i tez uwazam, ze to przesada jak na ten okres.
Kasiek foto superos
Kasiek foto superos
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Kasik , jak pod śniegiem ma duże szanse , kilka stopni przetrzyma.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Tadziu, przycięłam ją podczas marcowych prządków i była zielona, więc liczę, że może odbije od korzeni..Czy u Was też było tak mroźno w nocy?
Jule, u mnie było -13*. Dzisiaj ma być -18*
Ewa, współczuję syberyjskich mrozów.. Choć śnieg w marcu nie powinien dziwić zbytnio, zwłaszcza w Borach Tucholskich, o tyle u mnie tak nie było od kiedy tu mieszkam, czyli od 3 lat. Zwykle pod koniec marca zielenił się trawnik po wertykulacji, zaczynały kwitnąć forscycje, żonkile i pierwsze tulipany...
Widziałam Twoje zdjęcia porównacze, spójrz na ten czas u mnie..
27 marca 2011 kwitły sasanki
1 kwietnia 2011 - żonkile
4 kwietnia 2012 - sasanki i tulipany
4 kwietnia 2012 - rabaty północne, najzimniejsze miejsce w ogrodzie
Ewa Rozalka, dziękuję za odwiedziny, u mnie też mroźno, a ogrodu nie widać pod zaspami śnieżnymi...
Ula, świeta zapowiadają się białe, więc piosenka jak najbardziej na miejscu Pozdrawiam serdecznie!
Ewa Majowa, ja muszę teraz ograniczyć siewy, mam problem z przechowaniem tego co już rośnie, na czas mojego wyjazdu
Jule, u mnie było -13*. Dzisiaj ma być -18*
Ewa, współczuję syberyjskich mrozów.. Choć śnieg w marcu nie powinien dziwić zbytnio, zwłaszcza w Borach Tucholskich, o tyle u mnie tak nie było od kiedy tu mieszkam, czyli od 3 lat. Zwykle pod koniec marca zielenił się trawnik po wertykulacji, zaczynały kwitnąć forscycje, żonkile i pierwsze tulipany...
Widziałam Twoje zdjęcia porównacze, spójrz na ten czas u mnie..
27 marca 2011 kwitły sasanki
1 kwietnia 2011 - żonkile
4 kwietnia 2012 - sasanki i tulipany
4 kwietnia 2012 - rabaty północne, najzimniejsze miejsce w ogrodzie
Ewa Rozalka, dziękuję za odwiedziny, u mnie też mroźno, a ogrodu nie widać pod zaspami śnieżnymi...
Ula, świeta zapowiadają się białe, więc piosenka jak najbardziej na miejscu Pozdrawiam serdecznie!
Ewa Majowa, ja muszę teraz ograniczyć siewy, mam problem z przechowaniem tego co już rośnie, na czas mojego wyjazdu
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tez sobie zakupilam takie sliczne biale sasanki i co i gucio ... wysiac nie mozna No nic, na jesieni wysieje - beda w przyszlym roku.
Witaj Kasiu! Ja tak z doskoku, na szybcika Czasu mam mało ostatnio i humorek nie dopisuje z powodu tego białego g... Klnę od kilku dni i gdyby nie robota, to już byłabym na Ławicy, żeby polecieć gdzieś w stronę słońca... Na szczęście dzisiaj coś tam zaświeciło... Tylko ta temperatura Spadający z dachu śnieg uszkodził mi tujkę i pęcherznicę, którą prowadziłam na pniu, obie łyse z jednej strony... Piękne zdjęcia a szczególnie to z magnolią Zdjęcia porównawcze jak z "Nie do wiary"
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Coś tu nie tak rok temu tyle pięknego kwitnącego kwiecia, a dziś za oknem u mnie -10st, leży śnieg. Lepsze zeszłoroczne widoki.
Też lubię bardzo lawendę, ale w moim klimacie mimo okrycia często przemarza i kwitnienie nie takie obfite jak u Twojej lawendy Kasiu.
Też lubię bardzo lawendę, ale w moim klimacie mimo okrycia często przemarza i kwitnienie nie takie obfite jak u Twojej lawendy Kasiu.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Kasiuniu, dziękuję za kolorowe akumulatory energetyczne, jakimi są Twoje zdjęcia. Pozdrawiam słonecznie Już niedługo kochana, już niedługo.. lato.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)