Actusowa kolekcja cz.III
Re: Actusowa kolekcja cz.III
Male odkurzenie wateczku
Zakwitla mi po raz pierwszy Phal.Venosa.Boze ,jak ona smierdzi .Pati pytala mnie kiedys ,czy to prawda ,ze smierdzi jak zepsute mieso?Tak Pati,tak wlasnie smierdzi .Zastanawiam sie co gorsze ,ona czy Rofino .Ale ladniutka jest
"Paputkowy" koszyk i moje Paphio.Henryanum
I oslawiony ped na Rhy.Coelestis Blue
Teraz przynajmniej go widac
Zakwitla mi po raz pierwszy Phal.Venosa.Boze ,jak ona smierdzi .Pati pytala mnie kiedys ,czy to prawda ,ze smierdzi jak zepsute mieso?Tak Pati,tak wlasnie smierdzi .Zastanawiam sie co gorsze ,ona czy Rofino .Ale ladniutka jest
"Paputkowy" koszyk i moje Paphio.Henryanum
I oslawiony ped na Rhy.Coelestis Blue
Teraz przynajmniej go widac
Może nie jest jakiś szczególnie trudny w uprawie ale te podziały na wapniolubne i inne, nie to trochę zbyt kłopotliwe dla mnie...
A poza tym one są jakieś takie ...Hmmm, jak..."papeć" .
A poza tym one są jakieś takie ...Hmmm, jak..."papeć" .
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie otwierały mi się przez dłuższy czas żadne zdjęcia ale już się otwierają i co czytam, że venosa śmierdzi Może niezbyt uroczo i dusząco pachnie, ale pachnie
Widziałam ten osławiony pędzik śliczny i tłuściutki, jeszcze raz serdecznie gratuluję
Pamiętasz Kasieńko jak miałam Ci w dalekiej przyszłości pokazać Mambo x Penang Girl - czas się wyraźnie skrócił, bo wypuszcza właśnie pędzik
Widziałam ten osławiony pędzik śliczny i tłuściutki, jeszcze raz serdecznie gratuluję
Pamiętasz Kasieńko jak miałam Ci w dalekiej przyszłości pokazać Mambo x Penang Girl - czas się wyraźnie skrócił, bo wypuszcza właśnie pędzik
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ja jak czytałam trochę na temat Venosy natknęłam się na określenie, że "kwiaty mają zapach rozgniecionej skolopendry"dorotakol pisze:Nie otwierały mi się przez dłuższy czas żadne zdjęcia ale już się otwierają i co czytam, że venosa śmierdzi Może niezbyt uroczo i dusząco pachnie, ale pachnie
Co to skolopendra
Dorotko ,dla mnie Venosa cuchnie ,ale jak wspominalam jestem strasznie wyczulona na zapachy ,zwlaszcza te "nieciekawe" .Pamietam o Twojej Mambo x Penang ,czekam i czekam ,dobre wiesci ,pedzik jest ,to i niebawem kwiatki zobacze .Moj tlusty pedzik ,tak mi mow kochana ,tak mi mow....Piszesz,ze sabotki to nie Twoj "level" ,prosze Cie ,dla mnie jestes mistrzynia bez dwoch zdan,jeszcze nie widzialam tak pieknie kwitnacych wand i botanikow ,jak u Ciebie ,wiec nie ma dla Ciebie zadnego "poziomu"
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
http://ks27729.kimsufi.com/p4/200902/03/31702847.jpgLolivette pisze:
Co to skolopendra
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj ta Venosa.. Śliczne to takie ale ten zapach.. Pewnie gorsza jest od Rofino.. Już się nie moge doczekać Heńka Aa pędzik na Vandzi szybko rośnie..
Pozdrawiam Mariusz3357
Teraz już będę systematycznie do Ciebie zaglądać, wtedy nie będę miała zaległości
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Kasieńka gratuluje Vand
Teraz czekam,aż zakwitną a przy Twojej zdolnej rączce to krótko potrwa
Teraz czekam,aż zakwitną a przy Twojej zdolnej rączce to krótko potrwa
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Jakie ładne vandy udane zakupy na pewno teraz czekamy na zdjęcia kwitnień
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Valdessa Jak pisalam wyzej ,paphiopedilum to moja druga milosc tuz po Falkach.Zawsze mnie zachwycaly,ale balam sie ,ze nie podolam.W koncu kto nie ryzykuje....
Kama Tak zaraz to na pewno kwitly nie beda ,Wandy potrzebuja czasu zeby sie przyzwyczaic do nowych warunkow.Minimum pol roku z tego co wiem.Ale nie martwie sie tym,jedna wspolpracuje to i pozostale beda .
Janeczko .One sa wszystkie opisane ,wiec sie nie pogubie
Ala dziekuje
-- 24 sie 2013, o 11:54 --
Wiki To troche poczekamy
Kama Tak zaraz to na pewno kwitly nie beda ,Wandy potrzebuja czasu zeby sie przyzwyczaic do nowych warunkow.Minimum pol roku z tego co wiem.Ale nie martwie sie tym,jedna wspolpracuje to i pozostale beda .
Janeczko .One sa wszystkie opisane ,wiec sie nie pogubie
Ala dziekuje
-- 24 sie 2013, o 11:54 --
Wiki To troche poczekamy