Jan!!! Jesteś Strasznie Cie długo nie byłojang pisze: (...)
Co u Twoich adenium w międzyczasie?
Przypominam delikatnie, że to wątek tylko o Adenium, ostatnie zdanie zmienione/norbert76.
Jan!!! Jesteś Strasznie Cie długo nie byłojang pisze: (...)
- bardzo podobnie zachowywało się jedno z moich Adenium, tz. przestało pobierać wodę i składniki pokarmowe z podłoża, straciło wszystkie liście, kaudex "wysychał", zrobił się płaski, cienki. Pozostałe rośliny z tego samego wysiewu będące pod identyczną opieką rosły normalnie, wytwarzały nowe młode listki, krzewiły się. Roślinę uznałem za straconą, wyjąłem z podłoża i "zapomniałem" o niej, a miałem ja wyrzucić. Po jakimś czasie m/w po 3 - 4 miesiącach, a może i więcej przy poszukiwaniu doniczki, natrafiłem na tą zapomnianą roślinę, która tak wyglądała:/ ... / Więc albo to z powodu przejścia w stan spoczynku albo dopadła je jakaś choroba . / ... /
- gdzie jest ta grafika ?tesk 12 pisze: / ... / Zobaczcie w grafice adenium bardzo ciekawe szczepienie. / ... /
- wygląda bardzo obiecująco, przewiewne i luźne./ ... /Całość wyglądała tak:/ ... /
Ja mam podobnie z moim jednym Adenium, wcale się nie zmarszczył tylko zrobił się płaski.onectica pisze:Poza tym kaudeks jednego z obesum jest w zasadzie jędrny, ale za to zrobił się spłaszczony, a był okrąglutki, nie wiem, czy to dobrze czy źle, też czekam.